رئیس میز سبک زندگی و معاونت فضای مجازی، هنر و رسانه دفتر تبلیغات اسلامی:
چگونه در متن سبک زندگی کسب معنویت کنیم؟
سپهرغرب، گروه اندیشه: رئیس میز سبک زندگی و معاونت فضای مجازی، هنر و رسانه دفتر تبلیغات اسلامی گفت: شالوده و سامانه معنویت در اسلام خارج از متن زندگی روزمره بنا نهاده نشده، بلکه انسان میتواند در عین زندگی روزمره، کسب معنویت کند.
حجتالاسلام و المسلمین محمد شیخالاسلامی، بر ضرورت کار بر حوزههای ایجابی معنویت و ورود آن به سبک زندگی مردم تأکید کرد و گفت: رصد کلی جامعه نشان میدهد که در مباحث مربوط به معنویت و سبک زندگی، متمرکز به نبایدهای معنوی شدهایم، یعنی تمرکز بر آسیبها و دقت بر اینکه چه کنیم آسیبها اتفاق نیفتد و به سمت معنویتهای غلط سوق پیدا نکنیم.
وی با اشاره به رویکرد منعی در مباحث اجتماعی اظهار کرد: شاید به جهت اینکه دست ما در حوزههایی خالی است، متمرکز بر این هستیم که جریانهای موجود را آسیبشناسی کنیم و به مردم توجه و هشدار بدهیم که به سمت آسیبها و مسیر غلط نروند.
این مسئول با تأکید بر اینکه مسئله معنویت یک ضرورت و نیاز است، تصریح کرد: اگر در کنار اینها، مسائل ایجابی حوزه سبک زندگی معنوی مطرح نشود، مردم معطل ما نخواهند ماند و کاری را که درست میدانند انجام خواهند داد.
شیخالاسلامی به ورود جریانهای معنوی منحرف در سبک زندگی مردم اشاره کرد و گفت: جریانهایی که امروزه در حوزه معنویت فعالیت میکنند و آن را وارد حوزه سبک زندگی مردم کردهاند، مشکلاتی را برای مردم حل میکنند تا بتوانند از این طریق آنها را به خود جذب کنند. این در حالی است که ما در حوزه معنویتهای انحرافی تمرکز زیادی بر جریانهای موجود داشته و اصرار داریم که بد بودن آنها را به مردم هشدار بدهیم.
وی تصریح کرد: اسلام دین معنویت است، اما نه معنویتی خارج از متن زندگی. در سبک زندگی که اسلام به ما یاد میدهد، معنویت استقرار دارد؛ به طوری معنویت را وارد متن زندگی کرده و اموری مانند کار کردن، حضور در کنار همسر و فرزندان و سایر امور زندگی را همراه با معنویت کرده و به حیات انسان معنا میدهد.
معاون فضای مجازی، هنر و رسانه دفتر تبلیغات اسلامی ادامه داد: معنویت در سبک زندگی اسلامی کاملاً جنبه ایجابی داشته و دارای حرفهای جدید و منطق روشن و عاقلانه است. به طوری که انسان را در متن زندگی به سمت خدا پیش میبرد.
شیخالاسلامی بر ضرورت استفاده از فرصتهای معنوی در زندگی تأکید کرد و گفت: میتوان در سه ماه رجب، شعبان و رمضان -که امکان رشد معنوی طبق روایات ما بسیار بیشتر از سایر ایام سال است- بر حوزههای ایجابی معنویت کار کنیم و درنتیجه آن، خیزش و فهم معنوی خوبی اتفاق افتاده و مدل معنویت اسلام به دست آید.
شناسه خبر 51849