سپهرغرب، گروه خبر: قرار است بساط سالها دویدن برای گرفتن یک مجوز کسبوکار از هجدهم اسفندماه جاری در کشور جمع شود که در این راستا در استان کرمانشاه با تأکید استاندار ضمن حذف کاغذبازی اداری، مجوزهای سرمایهگذاری بهصورت کاملاً الکترونیکی صادر میشود.
رئیس مرکز بهبود محیط کسبوکار وزارت اقتصاد گفت: از 18 اسفندماه تمامی دستگاههایی که مجوز کسبوکار صادر میکنند باید بهصورت الکترونیک این کار را انجام دهند و چنانچه متقاضی را بهصورت حضوری فرا بخوانند، جرم محسوب میشود.
تعداد مراحل صدور مجوز در ایران 8.5 مرحله است که برای خود هفتخوانی تلقی میشود، مجوز گرفتن و شروع کسبوکار در دیگر کشورها خیلی راحتتر از ایران است. کسانی که برای ایجاد یک کارگاه تولیدی یا مجموعه فرهنگی به دنبال مجوز رفتهاند، بهخوبی میدانند که باید کفش آهنین بپوشند.
این موضوع آنقدر مهم بود که در رقابتهای انتخاباتی کاندیدای ریاستجمهوری هم به چشم میخورد؛ بهطوری که حجتالاسلام رئیسی پس از پیروزی در انتخابات بارها پشت تریبونهای مختلف از تقویت اشتغال با محوریت تسهیل در کسبوکارها سخن گفته است.
حال مدتی است که دولت با ایجاد درگاه ملی مجوزهای کشور به میدانداری وزارت اقتصاد عزم جزم کرده برای تسهیل، بهگونهای که باید تا هجدهم اسفندماه سال 1400 بساط سالها دویدن برای گرفتن یک مجوز کسبوکار جمع شود؛ مدیران دستگاههای متولی هم باید در کمترین زمان ممکن بستر را در فضای مجازی و به شکل غیر حضوری برای متقاضیان فراهم کنند.
تسهیل در صدور مجوزهای کسبوکار آنقدر اهمیت دارد که در اسناد بالادستی هم به چشم میخورد؛ براساس مادههای سه و هفت در قانون سیاستهای کلی اصل 44 مراجع صدورهای مجوزهای کسبوکار موظف هستند شرایط و فرآیند صدور و یا تمدید مجوزهای کسبوکار را بهنحوی ساده کنند که هر متقاضی در حداقل زمان ممکن مجوز مورد نظر خود را دریافت کند.
اجرای این قانون مهم همواره مورد تأکید بهمن امیریمقدم، استاندار کرمانشاه هم بوده، وی از کرمانشاه بهعنوان بهشت فرصتهای توسعه و سرشار و خاستگاه ظرفیتهای بینظیر یاد میکند و رفع موانع سرمایهگذاری را اولویت اصلی برای ایجاد اشتغالزایی پایدار در استان میداند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمانشاه درخصوص اقدامات انجامگرفته درخصوص صدور مجوزهای کسبوکار گفت: موضوع الکترونیکی شدن فرآیندها و صدور مجوز کسبوکارها در بستر فضای مجازی و الکترونیکی در دستور کار قرار گرفته است.
بهزاد باباخانی ادامه داد: بخشی از زیرساخت در این زمینه موجود بوده و نواقص هم رفع شده و الان پنجره واحد استعلام کاملاً فعال است و تمامی فرآیند استعلامات و صدور مجوزها از طریق این سامانه پنجره واحد انجام میشود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمانشاه در توضیح دو ویژگی بارز سامانه پنجره واحد استعلامات استان گفت: برای هر فرآیند استعلام که باید دستگاه اجرایی انجام دهد، مدتزمانی تعیین شده که درصورت تأخیر باید پاسخگو باشد.
وی ابراز کرد: مرحله کنترل پروژه هم به این نرمافزار اضافه کردیم که در آینده نزدیک بهصورت یک اپلیکیشن روی تلفن همراه تبدیل خواهد شد که در اختیار مدیران قرار میگیرد تا بهصورت روزانه پیشرفت پروژههای سرمایهگذاری را رصد کنند.
این مقام مسئول ادامه داد: ستاد تسهیل سرمایهگذاری را هر هفته یا نهایتاً دو هفته یکبار برگزار میکنیم که در این جلسه عملکرد دستگاهها رصد میشود.
شناسه خبر 52531