سپهرغرب، گروه اجتماعی: با وجود همه دستورالعملها و صحبتهایی که برای امن شدن فضای اینترنت کودک و نوجوانان در کشور صورت گرفته است، هنوز خانوادهها نگران وضعیت مفسده انگیز فضای مجازی و بی بندوباری در آن برای حضور بچههایشان هستند.
با یکی از مادرهای دغدغهمند دارای کودک و نوجوان صحبت میکردم که مدام دم از نگرانیهایش بابت حضور بچههایش در فضاهای مختلف مجازی داشت که اصلاً از آنها خبر نداشت، او میگفت وقتی پسر نوجوانم گوشی را برمیدارد، دلم هزار راه میرود که الآن چه کار میکند و با کی صحبت میکند، منتها نمیتوانم مدام او را کنترل کنم یا گوشی را از او بگیرم. جای دیگری میگفت که وقتی کودک دیگرش برای کارهای مدرسه گوشی برمیدارد و با دوستانش در فضای مجازی صحبت میکند، مدام به او سر میزنم تا یک وقت دست یه جستجوی چیزهایی نزده باشد که برایش ناخوشایند و مضر است و باعث بی بندوباری و فساد اخلاقی او شود.
اینها همه دغدغههای یک مادر است که برای حضور بچههایش در فضای مجازی دلشوره دارد. با وجود اینکه این همه دم از صیانت از فضای مجازی برای کودک و نوجوان میشود اما هنوز اتفاق خاصی رقم نخورده و در حد حرف و شعار است و گو اینکه این فضا هنوز برای بچهها امن سازی نشده و خانوادههایی هستند که نگران خواندن و دیدن مطالب و عکس و فیلمهایی در فضای مجازی از سوی بچههایشان هستند که بی بندوبار و مستهجن است.
خانوادهها میگویند «بستر اینترنت این روزها محلی برای فعالیتهای فسادانگیز، شبههزا برای کودکان و نوجوانان تا جوانان و حضور افراد معلومالحال در زمینههای سیاسی برای دشمنان اسلام شده است. این افراد تلاش دارند تا عقاید بچههای ما را بدزدند و در آن شبهه ایجاد کنند ما باید تلاش کنیم تا سبک زندگی اسلامی ایرانیمان را به بچهها آموزش دهیم تا اینکه آنها سبک زندگی شیطان را قالب بچههای ما کنند».
آنها همچنین میگویند: «حتی پیامرسانهای داخلی ما هم که فکر میکردیم فضای امنی است، اینطور نیست افرادی در آنها رسوخ کردهاند که به فساد اخلاقی و بیبندوباری جنسی میپردازند یعنی کانالهای ایرانی ما هم نیاز به بررسی مجدد دارند. خیلی از مردم به گزارش این مفسدهها پرداختهاند اما هنوز هیچ اتفاقی نیافتاده و کسی بدان رسیدگی نکرده است، حتی کانال خیلی از این گروههای خواننده کرهای و کانالهای غیراخلاقی نیز در همین پیامرسانهای سروش و ایتا فعال است».
خانوادههای ایرانی به خاطر کمرنگ شدن سبک زندگی اسلامی ایرانی خودمان این روزها نگران حضور بچه هایشان در فضای مجازی هستند، هر چند عدهای این وسط از آب گل آلود ماهی میگیرند و مدام دم میزنند که اینترنت بسته شده و کسی نمیتواند به هیچ سایتی دسترسی داشته باشد، اما واقعیت این است که فضا برای بچهها امن نیست و آنها میتوانند هرچه که دلشان میخواهد، جستجو کنند و عده دیگری نیز این میانه با انحرافاتی که به دلایل مختلف دارند، از آب گلآلود ماهی میگیرند و به انحراف بچهها در این فضاها میپردازند و پدر و مادر هم نمیتوانند24 ساعت یا دربست به نظارت بچهها بپردازند. بنابراین ما نیاز به یک فضای مجازی امن برای بچهها داریم تا خیال خانوادهها هم راحت باشد.
خانوادهها معتقدند «جستجوی خیلی از سایتها برای بچهها باید بسته شود، حریمهای اعتقادی و اخلاقی برای گروههای مختلف سنی مورد توجه قرار گیرد و فیلتر سالم برای کاربران نیاز داریم تا والدین با خیال راحت ساعتی اینترنت و گوشیها را در اختیار بچههایشان قرار دهند».
چندی پیش از سوی عیسی زارعپور؛ وزارت ارتباطات مطرح شد که قرار است فضای امن برای اینترنت کودک و نوجوان فراهم شود اما هنوز در حد حرف و شعار مانده و اتفاقی نیافتاده، باید ببینیم با این پویشها میتوان کاری برای اینترنت کودک و نوجوان انجام داد نیاز به حمایت بیشتر خانوادهها برای این پویشها داریم.
اگرچه وزیر ارتباطات امروز اعلام کرده که محتوای خشن و غیراخلاقی اینترنت برای کودکان مسدود شده، اما مشخص نیست با چه سازوکار و شرایط و در چه بستری رخ داده و گویا هنوز هیچ محدودیت جستوجویی برای کودک و نوجوان صورت نگرفته است.
شناسه خبر 58345