سپهرغرب، گروه کاردانش: گروهی از محققان یکی از شرکتهای دانشبنیان دستگاهی را طراحی کردند که از پسماند نیروگاههای فسیلی سوختی را تولید میکند که به گفته آنها این سوخت که از آن با عنوان «Black Oil» یاد میشود، قابل قیاس با نفت سیاه است.
کارشناس ارشد واحد تحقیق و توسعه یک شرکت فناور زمینه تحقیقاتی این شرکت را عمدتاً مدیریت جامع زیست محیطی دانست و افزود: بیشترین تحقیقات ما در زمینه بازیابی وانادیوم و فلزات با ارزش از پسماندهای نیروگاهی، هوشمندسازی مدیریت پسماند، ساخت پایلوت و دستگاه پیشرفته فرآیند سبز است که به بهره برداری رسیده است.
پرویز نوروز مهر، مدیریت پسماندهای پزشکی در برخی از استانها و موضوع اینترنت اشیا را از دیگر زمینههای تحقیقاتی این شرکت نام برد و یادآور شد: دستگاه پیرولیز تولید شده در این شرکت به منظور تبدیل پسماند به سوخت طراحی شده است، به این صورت که پسماند وارد این دستگاه میشود و بهصورت غیر مستقیم و در غیاب اکسیژن، شکسته شده و مواد هیدروکربنی آن تبدیل به سوختهای مایع و مواد با ارزش میشود.
وی تأکید کرد: سوختی که از این دستگاه بهدست میآید، قابلیت سوزاندن دارد و مواد با ارزش به دست آمده از آن قابلیت جداسازی و ریکاوری دارند و از آن میتوان مواد با ارزش را استخراج کرد.
وی تأکید کرد: پسماندهایی که دارای ماهیت آلی هستند، میتوانند در شرایط بدون اکسیژن، در معرض حرارت 300 تا 800 درجه سانتیگراد قرار گیرند و بعد از شکسته شدن پیوند میان مواد آلی، تبدیل به بخارات هیدروکربنی سبک شده و بعد از سرد شدن به عنوان سوخت مایع از دستگاه خارج میشوند.
محقق این شرکت فناور از این سوخت با عنوان «Black Oil» یاد کرد و گفت: این سوخت قابل قیاس با نفت سیاه است.
نوروزمهر، با اشاره به دستاوردهای این شرکت در زمینه بازیابی وانادیوم و فلزات با ارزش، خاطرنشان کرد: نیروگاههایی که از سوخت فسیلی استفاده میکنند، پسماندهایی به دیوارههای کوره آنها میچسبد که تاکنون به دلیل اینکه در ایران در این زمینه کار تحقیقاتی قابل توجهی صورت نگرفته، این پسماندها دفع میشد و امکان بازیابی آنها وجود نداشت.
وی ادامه داد: بر اساس اعلام محققان این شرکت، وانادیوم با خلوص 98 درصد یکی از فلزات با ارزش است که از پسماندهای نیروگاهی جداسازی شده و اکنون این طرح به بهره برداری صنعتی رسیده است.
وی به کاربردهای فلز با ارزش وانادیوم اشاره کرد و یادآور شد: این ماده در تولید کاتالیست و همچنین صنایع غذایی و دارویی کاربرد دارد.
این محقق با اشاره به تحقیقات این شرکت در زمینه هوشمندسازی پسماند، توضیح داد: این فرآیند از مرحله تولید پسماند تا زمان اعلام واحدها برای میزان پسماندها، از فهرستبندی تا طبقهبندی آنها از طریق نرمافزار انجام میشود، ضمن آنکه سیستم حمل و نقل بر اساس دادههایی که از نرمافزار ارائه شده است، اقدام به جمعآوری پسماندها میکند.
نوروز مهر اضافه کرد: در بخش پذیرش نیز فرآیند بیخطرسازی پسماندها انجام میشود.
وی با تأکید بر اینکه کل این فرآیند بر اساس نرمافزار طراحی مدیریت پسماند انجام میشود، اظهار کرد: ما در شرکت فناور خود این نرمافزار اختصاصی و جامع را برای مدیریت پسماند ارائه کردیم.
شناسه خبر 58486