شناسه خبر:594
1397/6/26 18:47:50
رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور

قیام عاشورا تجلی عملی قرآن بود

سپهرغرب، گروه اجتماعی - طیبه انوری: رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور با اشاره به اینکه قیام عاشورا تجلی عملی قرآن بود، گفت: در ایام محرم باید منبرهای ما سرشار از برنامه‌ها و محتواهای قرانی بوده و از این فرصت برای نشر مفاهیم قرانی، سیره ائمه و غیره بهره‌مند شویم.
حجت‌الاسلام‌والمسلمین سید مصطفی حسینی روز گذشته در اختتامیه مرحله استانی چهل و یکمین دوره مسابقات قرآن کریم که در محل تالار معلم برگزار شد با اشاره به رواج برخی آداب و سنن نامطلوب در مراسم‌های عزاداری اهل‌بیت (ع)، اظهار کرد: امروزه در برخی از هیئت‌های عزاداری توجه به امور تربیتی بسیار اندک شده‌است.
وی ادامه داد: متأسفانه به دلیل غفلت و کوتاهی برخی، مراسم‌های عزاداری خالی از مباحث تعلیمی و قرآنی شده چنانکه تلاش برگزارکنندگان تنها معطوف به نوحه‌سرایی است.
رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور با تصریح بر بی‌محتوایی بسیاری از متون برخی نوحه‌سرایان، اذعان کرد: هدف اصلی زنده نگه‌داشتن قیام عاشورا و برگزاری مراسم‌های مختلف در سراسر کشور، درواقع زنده نگه‌داشتن اسلام است.
حجت‌الاسلام حسینی با تأکید بر لزوم گنجاندن برنامه‌های قرآنی در متن عزاداری‌ها، خاطرنشان کرد: جامعه قرآنی به‌خصوص صاحبان میزخطابه و منبر باید متوجه جایگاه تربیتی ارزشمند قرآن بوده و از نفوذ بدعت‌ها و سنت‌های غلط جلوگیری کنند.
وی با اشاره به تعطیل کردن جلسات قرآنی در ایام عزاداری محرم، بیان کرد: فلسفه تعویق یک‌روزه جنگ از سوی امام حسین (ع) درواقع دریافت مهلت برای برپایی نماز و تلاوت قرآن بوده که این امر به‌خوبی نمایانگر ارزش والای این کتاب آسمانی است.
رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور با اشاره به اینکه قیام عاشورا تجلی عملی قرآن بود، گفت: در ایام محرم باید منبرهای ما سرشار از برنامه‌ها و محتواهای قرآنی باشد و از این فرصت برای نشر مفاهیم کلام الهی، سیره ائمه و غیره بهره‌مند شویم.
وی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری مبنی بر تربیت ده میلیون حافظ قرآن، ابراز کرد: امروزه راهبرد نظام جمهوری اسلامی در برابر تهاجم‌های فرهنگی و اقتصادی دشمنان توسل به آیات و آموزه‌های این کتاب عظیم‎شأن است.
حجت‌الاسلام حسینی تصریح کرد: قرآن دربردارنده برنامه‌ای کامل برای کلیه ابعاد زندگی بشریت بوده بنابراین سود جستن از آموزه‌های آن درواقع نجات از تسلط ضد ارزش‌های حاکم بر جامعه مانند تبعیض، مصرف‌گرایی، حزب گرایی و غیره است.
این مقام مسؤول ادامه داد: هدف از برگزاری کلاس‌ها و مسابقات، تربیت نیروهای مسلط بر آموزه‌ها، عامل به تعلیمات و مؤثر در اجتماع است و ترتیل یا حفظ بدون ظهور جلوه‌های عملی در فرد و اجتماع، به‌هیچ‌وجه موردپسند و کارآمد نیست.
وی در پایان با تصریح بر کمبود موقوفات قرآنی در استان همدان، خواستار شناسایی مکان‌های مناسب شد و افزود: مسؤولان مکان‌های مناسب را شناسایی کرده و با ایجاد رقابتی سالم برای اجرای برنامه‌ها در اختیار افراد قرار دهند.
در ادامه، مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان همدان نیز با اشاره به انعقاد دو تفاهم‌نامه در سال جاری، گفت: هم‌افزایی اداره کل اوقاف و آموزش‌وپرورش در راستای برگزاری مسابقات قرآنی برای دانش‌آموزان زیر 16 سال، اقدامی مفید و مؤثر بوده‌است.
حجت‌الاسلام‌والمسلمین محمد کاروند تصریح کرد: انعقاد این تفاهم‌نامه اتفاقی مبارک در حوزه فعالیت‌های قرآنی و ترویج تعالیم اسلامی بوده‌است.
وی تفاهم‌نامه دوم را هم‌افزایی این سازمان با اداره کل ارشاد اسلامی برشمرد و تبیین کرد: با انعقاد این تفاهم‌نامه از ظرفیت‌ها و امکانات این اداره در زمینه حفظ قرآن کریم بسیار بهره‌مند شدیم.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان همدان خاطرنشان کرد: برگزاری جزء خوانی قرآن کریم با مشارکت صداوسیما در ماه مبارک رمضان سومین اتفاق پربرکت در سال جاری بود که در سطح استان برگزار شد.
در خاتمه گفتنی است؛ از برگزیدگان رشته‌های اذان، دعاخوانی، حفظ، تفسیر، قرائت و ترتیل قرآن کریم تقدیر به عمل آمد.

 

شناسه خبر 594