شناسه خبر:59414
1401/6/8 09:28:10

سپهرغرب، گروه خبر: مدیرعامل آب منطقه‌ای کرمانشاه گفت: فاز اضطراری تصفیه‌خانه قدیر کرمانشاه بهره‌برداری شد.

محمودرضا شهلایی ظهر دوشنبه در آیین بهره‌برداری فاز نخست اضطراری تصفیه‌خانه قدیر با هدف تأمین آب شرب شهر کرمانشاه از سد گاوشان که با حضور استاندار کرمانشاه برگزار شد، اظهار کرد: مسئله مهم در احداث تصفیه‌خانه و افتتاح فاز اضطراری آن تأمین آب بلندمدت شهر کرمانشاه تا افق سال 1415 است.

وی با اشاره به اینکه فعالیت تصفیه‌خانه قدیر در مدت مشخص‌شده 63 میلیون متر مکعب به میزان دو متر مکعب بر ثانیه است، افزود: خط انتقال آب از تصفیه‌خانه قدیر 73 کیلومتر بوده که به مخازن داخل شعر انتقال داده می‌شود، اما نیازمند ساخت مخازن دیگری نیز در درون شهر و ایستگاه پمپاژ هستیم.

مدیرعامل آب منطقه‌ای کرمانشاه تصریح کرد: محل تأمین آب تصفیه‌خانه قدیر برای آب‌رسانی آب مورد نیاز در شهر کرمانشاه از سد گاوشان به‌عنوان بزرگ‌ترین سد در استان کرمانشاه با ظرفیت 550 میلیون متر مکعب است.

شهلایی با بیان اینکه سد گاوشان در حوزه سرزمینی کردستان احداث شده، خاطرنشان کرد: با وجود اینکه سد گاوشان در کردستان احداث شده، اما به‌لحاظ حوزه آبریزی و مصرف آب آن، میزان مصرف شهر کرمانشاه 70 درصد و کردستان 30 درصد برآورد شده است.

وی تأکید کرد: عملیات اجرایی ساخت و راه‌اندازی این تصفیه‌خانه از سال 1389 آغاز شده و در مدت بیش از دو سال حدود 73 کیلومتر خط انتقال آب آن کشیده شده که در سال گذشته نیز براساس نیاز شهر کرمانشاه به آب، ادامه لوله‌کشی این تصفیه‌خانه وارد فاز بهره‌برداری شد.

مدیرعامل آب منطقه‌ای استان کرمانشاه با اشاره به تشکیل قرارگاه آب‌رسانی، عنوان کرد: برای تکمیل فاز اضطراری آب تصفیه‌خانه قدیر به ریاست معاون عمرانی استاندار این قرارگاه راه‌اندازی شد تا برنامه‌ریزی لازم جهت انتقال آب مورد نیاز به شهر انجام گیرد.

شهلایی در تشریح انتقال خطوط آب تصفیه‌خانه قدیر گفت: آب از سد گاوشان بعد از 21 کیلومتر تونل، به شهر کامیاران می‌رسد و سپس از کردستان با خط لوله‌ای به طول 73 کیلومتر، به شهر کرمانشاه انتقال داده می‌شود؛ به‌واقع در ابعاد گسترده در فاصله 50 کیلومتری آب مورد نیاز به تصفیه‌خانه قدیر انتقال داده می‌شود.

وی تأکید کرد: خروجی میزان آب تصفیه‌خانه قدیر 2.3 متر مکعب بر ثانیه بوده و در بازه زمانی یک‌ساله این خروجی 63 کیلومتر مکعب بر ثانیه محاسبه شده است.

مدیرعامل آب منطقه‌ای استان کرمانشاه با اشاره به اهمیت احداث تصفیه‌خانه قدیر، مطرح کرد: انتقال آب از این تصفیه‌خانه تا داخل شهر بدون استفاده از نیروی الکترونیکی بوده که با کمترین هزینه و مصرف انرژی اما با بالاترین کیفیت، این آب به مصرف می‌رسد.

شهلایی با بیان اهداف تشکیل قرارگاه آب‌رسانی به شهر کرمانشاه، تأکید کرد: یکی از اهداف آن حل مشکلات و تعمیرات مورد نیاز در خطوط انتقال آب تصفیه‌خانه قدیر بود؛ چراکه به‌دلیل مشکلات آبی که در چندماه گذشته برای خطوط انتقال آب از سد گاوشان رخ داده بود، نیازمند برنامه منسجم‌تر بودیم.

وی ادامه داد: در زمان بروز مشکل و نشتی آب از خطوط انتقال آب از سد گاوشان، آب شهری از چشمه‌های طاق‌بستان تأمین می‌شد و درنهایت ظرف 25 روز 73 کیلومتر خط انتقال آب از تصفیه‌خانه قدیر تا مخازن شهری احداث شد تا از مشکلات بیشتر جلوگیری شود.

مدیرعامل آب منطقه‌ای استان کرمانشاه به تأمین اعتبار مورد نیاز برای تجهیز تصفیه‌خانه قدیر اشاره کرد و افزود: با پیگیری مسئولین در پایان سال گذشته از محل اعتبارات بودجه مبلغ 100 میلیارد تومان برای پیشبرد فعالیت‌های این تصفیه‌خانه تأمین شد تا تجهیزات لازم تهیه شود.

شهلایی با اشاره به توجه به اعتبارات مورد نیاز حوزه آب در استان کرمانشاه طی سفر رئیس‌جمهور، تصریح کرد: با وجود اینکه یک‌هزار و 100 میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل پروژه آبی کرمانشاه نیاز است، اما تاکنون حدود 800 میلیارد تومان اعتبار کلان برای مدت دو سال در این سفر تخصیص داده شده است.

وی خاطر نشان کرد: روزانه یک‌هزار و 700 تا یک‌هزار و 800 لیتر آب در ثانیه وارد مدار انتقال آب می‌شود تا آب مورد لازم شرکت آب و فاضلاب برای نیاز شهری تأمین شود.

مدیرعامل آب منطقه‌ای استان کرمانشاه با اشاره به کمبود بارندگی‌های سال‌های اخیر، گفت: استان کرمانشاه در جایگاه دوم ازنظر کمترین بارندگی در کشور قرار دارد که با اُفت 185 میلی‌لیتری، حدود 80 درصد آب‌های سطحی و نیز 70 درصد آب‌های زیرزمینی استان کرمانشاه کاهش پیدا کرده‌اند.

شناسه خبر 59414