معاون معماری و شهرسازی شهرداری کرمانشاه گفت: حدود 172 هزار نفر از جمعیت شهر کرمانشاه در یک هزار و 238 هکتار از بافتهای فرسوده این شهر ساکن هستند.
بیتوجهی به ایمنسازی و نوسازی بافتهای فرسوده در شهر کرمانشاه مشکلات بسیاری را برای شهروندان ایجاد کرده است. این بافتها که شامل یک هزار و 238 هکتار از وسعت شهر میشوند، نه تنها بهلحاظ معماری و فرهنگی ارزشمند هستند، بلکه به دلیل فرسودگی شدید، مشکلات اجتماعی و خطراتی همچون زلزله و آتشسوزی نیز با چالشهای جدی روبرو شدهاند. شهرداری کرمانشاه در همین راستا بستههای تشویقی برای مالکان این ساختمانها در نظر گرفته تا آنان را به نوسازی و ایمنسازی سازهها ترغیب کند.
بیژن مرادی معاون معماری و شهرسازی شهرداری کرمانشاه در گفتوگو با خبرنگار فارس، اظهار داشت: افزایش آتشسوزی در ساختمانهای ناایمن یکی از چالشهای جدی مناطق فرسوده است. این مناطق به دلیل قدمت و ساختار خاص، فاقد ایمنی لازم برای مقابله با حوادث هستند و ساختمانهای این بافتها، به دلیل افزایش قیمت فلز، عمدتاً از بتن ساخته شدهاند که این مسئله ایمنی آنها را نیازمند توجه بیشتری میکند.
وی با اشاره به سرشماری سال 1395 افزود: حدود 172 هزار نفر از جمعیت شهر کرمانشاه در این بافتهای فرسوده ساکن هستند و از سال گذشته تاکنون حدود 350 پروانه ساختمانی برای نوسازی این مناطق صادر شده است.
مرادی همچنین، گفت: در 8 ماه نخست امسال، نسبت به سال گذشته، 70 درصد رشد در صدور پروانههای ساختمانی در بافتهای فرسوده داشتهایم و در تلاشیم با تصویب قوانین جدید، مناطق بیشتری را تحت پوشش مشوقهای نوسازی قرار دهیم.
غلامرضا رضایی رئیس سازمان آتشنشانی کرمانشاه نیز با اشاره به اهمیت ایمنی نماهای ساختمانی، گفت: طراحی نامناسب نما در برخی از ساختمانهای این بافتها باعث سرایت سریع آتش به داخل ساختمان میشود. از این رو، سازمان آتشنشانی پیوستهای ایمنی ویژهای برای ساختوساز تعریف کرده است و مالکان ملزم به رعایت دقیق این پیوستها هستند.
مرادی در پایان، یادآور شد: از جمله موانع نوسازی بافت فرسوده، کمبود تسهیلات بانکی و محدودیتهای مربوط به بافتهای تاریخی است که نیازمند حمایت دولت برای رفع این موانع میباشد.
وی تأکید کرد: مشکلاتی نظیر پلاکهای قولنامهای که نیاز به صدور سند دارند، یکی دیگر از مواردی است که میتواند در بازسازی و نوسازی این مناطق مؤثر باشد.
شناسه خبر 89144