مدرس دانشگاه علمی و کاربردی استان همدان با تاکید بر لزوم توجه نسل جوان به عالمان دینی گفت:
شناخت علما، مقدمۀ عمل به سیره آنهاست
سپهرغرب، گروه ویژهنامه - شهره کرمی: مدرس دانشگاه علمی و کاربردی استان همدان گفت: مطالعه زندگی علما و توجه به مشی آنها میتواند راهگشای مسیر جوانانی باشد که جستجوی حقیقت اند اما از لطف حضور و وجود علما بی بهر مانده اند، شناخت این عالمان کم نظیر که استان ما از وجود آنان بهره بسیار برده اولین گام برای حرکت در مسیر آنهاست.
سپهرغرب، گروه - شهره کرمی : حسین صادقیان از فعالان رسانه ای استان همدان که آشنایی وی با شهید آیت الله مدنی به دوران قبل از انقلاب برمیگردد و در سخنرانیهای او حاضر بوده و به بیان بخشی از شنیدهها و خاطرات خود از شهید مدنی پرداخت که در ادامه آن را میخوانید:
وی با اشاره به اینکه شهید مدنی در انجام تکلیف با کسی تعارف نداشت، به بیان خاطرهای از یکی از اطرافیان ایشان پرداخت و گفت: آن شخص کاری را که موظف بود به سرانجام برساند، به موقع انجام نداده بود که شهید مدنی بدون هیچ تعارفی معترض شده و او را متنبه کرد.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه شهیدمدنی از علمای بزرگ، شجاع و با سبقه عالی است، اظهار کرد: شهید مدنی از نزدیکان امام راحل بوده، در تشخیص و انجام تکلیف شجاع بود و با کسی تعارف نداشت.
صادقیان در ادامه با اشاره به ذکر خاطرهای درخصوص تکلیفمداری ایشان نسبت به امر امام، ابراز کرد: یکی از نزدیکان ایشان نقل میکرد وقتی امام به وی فرموده بود، به آذربایجان برود بدون فوت وقت آماده حرکت میشود. وقتی به ایشان گفته شد اندکی با تاخیر به سمت آدربایجان بروید جواب داده بود «از کجا معلوم چند ساعت دیگر من زنده باشم و بتوانم به فرمان امام لبیک بگویم.»
این مبارز انقلابی با اشاره به اینکه شهید مدنی در انجام تکلیف با کسی تعارف نداشت، به بیان خاطرهای از یکی از اطرافیان ایشان پرداخت و گفت: آن شخص کاری را که موظف بود به سرانجام برساند، به موقع انجام نداده بود که شهید مدنی بدون هیچ تعارفی معترض شده و او را متنبه کرد.
وی افزود: ایشان درد دین داشته و همه چیز را فدای دین میکرد بهطوریکه گاهی من در اثنای کار میدیدم کوتاهی اطرافیان خود، حتی افراد درجه یک را نپذیرفته و چشمپوشی نمیکرد، به ویژه اگر آن مسئله مربوط به اسلام و انقلاب بود.
زندگی اطرافیان درجه یک شهید مدنی مانند عموم مردم بود
صادقیان با بیان اینکه زندگی اطرافیان درجه یک شهید مدنی مانند عموم مردم بوده و همانند آنها از خدمات عمومی استفاده میکردند، افزود: خاطرم میآید که زمانی، یکی از نزدیکان ایشان در نوبت دریافت وام بود؛ علیرغم اینکه ایشان خود موسس قرضالحسنه مهدیه بود و میتوانست امتیازی برای نزدیکان خود قائل شود هیچ گاه این کار را نکرد.
شهید مدنی همراه وهمگام مردم بود
وی در بخش دیگری از سخنان خود به تکلیفمحوری شهید آیتالله مدنی در مبارزه اشاره و اذعان کرد: شهید نسبت به وظایف دینی، سیاسی و کمکرسانی به مردم، کاملا تکلیفمحور بود؛ تفاوتی نداشت چه عرصهای باشد، هر جا نیاز بود این عالم بزرگوار همان جا حضور داشته و رسالت خود را انجام میداد.
این استاد دانشگاه درخصوص تشکیلات ستون نظامی ایشان در 21 بهمن ماه 1357 که متشکل از افراد تعلیمدیدۀ نظامی و عادی بود، نیز گفت: در آن مقطع زمانی من دانشآموز بودم، وقتی برای جلوگیری از حرکت ستون نظامی دشمن که از کرمانشاه، به سمت تهران میرفت تجمع کردیم، شهید مدنی هم در میدان حضور داشت و به ایراد سخنرانی پرداخت، در صورتیکه میدانست مخاطرات زیادی برایش دارد.
وی در ادامه با اشاره به سخنرانیهای شجاعانه شهید مدنی نیز یادآوری کرد: در زمان ورود امام (ره) و زمانیکه بختیار تلاش میکرد تا مانع حضور معظمله شود شهید مدنی در مسجد جامع سخنرانی کوبندهای کرده و علیرغم محدودیتهای موجود مردم را برای ورود امام سازماندهی کرد.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه ساواک نیز از شهید مدنی حساب میبرد، اظهار کرد: به طوریکه در شب پیروزی انقلاب او طوری کار را مدیریت کرد که ماموران و طرفداران شاه خودشان مجبور شدند مجسمه شاه را پایین بیاورند و این یک اقدام کم نظیر در تاریخ انقلاب بود.
شهید مدنی در صدر مبارزه با خرافهپروری در جامعه
صادقیان با اشاره به اینکه شهید مدنی در عین شجاع بودن بسیار مراقب بوده و با خرافهپروری در جامعه مبارزه میکرد، افزود: قبل از پیروزی انقلاب شایعه شده بود که تصویر امام خمینی (ره) در ماه قابل رویت است وقتی این موضوع با او مطرح شد صریحا اعلام کرد چنین چیزی خرافات بوده و شایعه انگیسیها است و در ادامه بدون توجه به این مساله به مردم پیام داد که تظاهرات خود را ادامه دهند.
رئیس شورای اندیشه ورز بسیج رسانه استان همدان در پایان این بخش از اظهارات خود، با اشاره به عشق عجیب شهید مدنی به حضرت علی و حضرت فاطمه سلام الله علیهم، اظهار کرد: این علاقه در سخنرانیهای ایشان به وضوح دیده و حس میشد، به طوریکه وقتی نام این معصومین علیهمالسلام میآمد، اشک از چشمان آیت الله مدنی جاری میشد.
شهید مدنی قدمی بدون در نظر گرفتن خواست الهی برنداشت
صادقیان در ادامه سخنان خود با تصریح به اینکه هدف ما از تشریح ابعاد مختلف زندگی علما، آشنایی نسل جوان با این بزرگان است، گفت: نگاهی به زندگی شهید مدنی نشان میدهد او ابتدا یک فرد عادی بوده اما پس از مدتی و در آستانه میانسالی مسیر زندگی خود را تغییر داده، به کسوت دین در میآید و خدمات بیسابقهای را در تاریخ کشور و به ویژه استان همدان رقم میزند.
وی در پایان اذعان کرد: مطالعه زندگی علما و توجه به مشی آنها میتواند راهگشای مسیر جوانانی باشد که جستجوی حقیقت هستند اما از لطف حضور و وجود علما بیبهر ماندهاند، شناخت این عالمان کمنظیر که استان ما از وجود آنان بهره بسیار برده نخستین گام برای حرکت در مسیر آنهاست.
شناسه خبر 59937