شناسه خبر:60916
1401/7/14 12:19:38

طبق یک مطالعه طولانی‌مدت، آلودگی هوا خطر نخستین سکته مغزی، سکته‌های بعدی و مرگ را افزایش می‌دهد.

 به گزارش سپهرغرب و به نقل از هلث لاین، یک مطالعه جدید تأثیر آلودگی هوا را بر خطر سکته اولیه و بعدی و مرگ ناشی از مشکلات قلبی عروقی بررسی کرد.

محققان سوابق سلامتی تعداد زیادی از مردم و قرار گرفتن آن‌ها در معرض آلاینده‌های هوا را پیگیری کردند.

تحقیقات جدید محققان دانشگاه سان یات سن در گوانگژو چین، چگونگی تأثیر آلودگی هوا بر مسیر سلامت از سکته مغزی تا مرگ را تقویت می‌کند.

این مطالعه روی اثرات سلامتی گرانول‌های PM 2.5 متمرکز شده است. این ذرات ریز (PM) برای سلامتی انسان مضر است و قطر آن کمتر از 2.5 میکرون بوده که حدود 30 برابر کوچک‌تر از یک تار موی انسان است.

محققان همچنین سطوح دی اکسید نیتروژن (NO2) و اکسیدهای نیتروژن (NO?) را در هوای آلوده بررسی کردند و سطوح آلاینده هوا را با وزن آن‌ها برحسب میکروگرم (یک میلیونیم گرم) در هر متر مکعب هوا، به‌صورت میکروگرم در متر مکعب اندازه‌گیری کردند.

این مطالعه نشان می‌دهد که به‌ازای افزایش هر PM 2.5 به میزان پنج میکروگرم در متر مکعب، خطر نخستین سکته مغزی 24 درصد و خطر نخستین سکته مغزی کشنده 30 درصد افزایش می‌یابد.

افزایش هر پنج میکروگرم بر متر مکعب NO2 و NO? با خطر کمی برای نخستین سکته همراه بود: به ترتیب 0.2٪ و 0.1٪.

این مطالعه مشاهده‌ای مبتنی بر تجزیه و تحلیل سوابق سلامت 318 هزار و 752 نفر و چندین‌سال داده‌های آلودگی هوای بریتانیا است.

محققان پیشرفت سلامت این افراد را پیگیری کردند؛ در طول این مدت پنج هزار و 967 نفر سکته اولیه یا تصادفی را تجربه کردند. علاوه‌بر این، دو هزار و 985 نفر اثرات قلبی عروقی پس از سکته داشتند و یک‌هزار و 20 مورد مرگ اتفاق افتاد.

محققان همچنین از داده‌های یک‌ساله آلودگی هوا برای تخمین قرار گرفتن براساس محل زندگی افراد استفاده کردند. آن‌ها قرار گرفتن هر فرد در معرض آلاینده‌ها را براساس داده‌های کاربری زمین، ترافیک، جمعیت و توپوگرافی مدل‌سازی کردند.

داده‌ها نشان می‌دهد افرادی که در طول مطالعه دچار سکته مغزی شده‌اند، به‌طور متوسط در معرض 10.03 میکروگرم بر متر مکعب PM 2.5 قرار گرفتند. افرادی که سکته مغزی نداشتند، در معرض 9.97 میکروگرم بر متر مکعب آلودگی هوا بودند.

در خارج از منزل، PM 2.5 بیشتر از وسایل نقلیه سوخت فسیلی مانند اتومبیل‌ها، کامیون‌ها، اتوبوس‌ها، قطارهای سنتی، برف‌روب‌ها و تجهیزات ساختمانی منتشر می‌شود. هر فرآیندی که شامل سوزاندن چوب، نفت، بنزین یا زغال‌سنگ باشد، ازجمله نیروگاه‌ها نیز ممکن است در تولید این ذرات نقش داشته باشند.

در داخل خانه، PM 2.5 ممکن است از سیگار، سوزاندن شمع، پخت‌وپز روی اجاق یا فر، شومینه، و بخاری‌های فضایی که سوخت را می‌سوزانند، ایجاد شود.

شناسه خبر 60916