شناسه خبر:60940
1401/7/16 09:24:07
رونق اقتصاد دانش‌بنیان در کرمانشاه؛

محصولی که پنج میلیون دلار برای کشور صرفه اقتصادی دارد

سپهرغرب، گروه خبر: در سالی که به نام اقتصاد دانش‌بنیان نام‌گذاری شده، شرکت‌های دانش‌بنیان در استان کرمانشاه هم درحال توسعه کسب‌وکارهای خود هستند، به‌طوری که محصولی در یکی از این شرکت‌ها تولید شده که سالانه پنج میلیون دلار برای کشور صرفه اقتصادی دارد.

یک شرکت دانش‌بنیان در کرمانشاه برای نخستین‌بار در کشور و آسیا موفق به اختراع نوعی «جداگر پایه لرزه‌ای اصطکاکی و لاستیکی» شده که با نصب آن زیر ستون‌های ساختمان، حتی با وقوع زلزله 8.5 ریشتری هم تا 90 درصد از ایجاد هرگونه تخریب در سازه جلوگیری می‌کند.
تولید این محصول تنها در انحصار پنج کشور آمریکا، ژاپن، ایتالیا، نیوزیلند و آلمان است و درحال حاضر دو نوع از این جداگر در این چهار کشور تولید می‌شود که ایمنی لازم را در برابر زلزله‌هایی با موج‌های افقی ایجاد می‌کنند و این درحالی است که براساس آمار رسمی گمرک در پنج سال اخیر 22 میلیون دلار از این محصول وارد کشور شده است.
 با این محصول حتی یک لیوان هم در زلزله جابه‌جا نمی‌شود
مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان «ستبر سازه پایدار» و مخترع این اختراع شگفت‌انگیز با اشاره به اینکه در برخی زلزله‌ها موج‌های عمودی و مخرب هم وجود دارند و با تغییراتی در این محصول جداگر جدیدی اختراع کرده‌ایم که بتواند در برابر موج‌های عمودی زلزله هم مقاومت کند، افزود: زمانی که این جداگرها زیر تمام ستون‌های یک ساختمان قرار گیرد، می‌تواند آن را در برابر زلزله با هر میزان قدرت به تناسب نوع طراحی جداگر مقاوم کند.
«فرید علیدادی» با بیان اینکه هر ساختمان به تعداد ستون‌ها به جداگر نیاز دارد و این جداگرها بین پی ساختمان و ستون‌های سازه قرار گرفته و با جذب ارتعاش زلزله عملاً از به‌وجود آمدن هرگونه خرابی در سازه و نما و دیگر اجزای بنا جلوگیری می‌کنند، گفت: براساس نتایج آزمایش‌ها و تحلیل‌های پیشرفته این جداگرها در زلزله می‌توانند تا بیش از 90 درصد از هرگونه خرابی سازه جلوگیری کنند، طوری که حتی یک لیوان هم روی زمین نیفتد.
 160 میلیارد تومان برای خرید تجهیزات لازم داریم
وی با اشاره به اینکه قیمت بالای این محصول باعث شده عمدتاً از آن در ساختمان‌های حساس مانند برج‌های تجاری، بیمارستان‌ها و مراکز نظامی استفاده شود، در ادامه اظهار کرد: پیگیری برای تولید انبوه این محصول ادامه دارد و درحال حاضر با حضور سرمایه‌گذار بخش خصوصی و سرمایه‌گذاری 40 میلیارد تومانی، زمینی در شهرک صنعتی «زاگرس» خریداری کرده و ساخت سوله و ساختمان اداری را انجام داده‌ایم و هم‌اکنون کار تا 80 درصد پیشرفت عملیاتی داشته است.
مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان ستبر سازه پایدار خرید تجهیزات را منوط به تأمین 160 میلیارد تومان دانست و گفت: درصورت تخصیص این اعتبار، این واحد تولیدی طی چهار ماه راه‌اندازی شده و پیش‌بینی می‌شود بتوانیم سالانه سه هزار تُن جداگر لرزه‌ای تولید کنیم که حدود یک‌هزار و 500 تا دو هزار عدد جداگر را شامل می‌شود که بسته به ستون‌های ساختمان می‌تواند در پروژه‌های مختلف مورد استفاده قرار گیرد.
وی یادآور شد: با این میزان تولید در فاز نخست تأمین 50 درصد نیاز داخل را در برنامه داریم و در فاز دوم و با افزایش تولید، تکمیل نیاز داخل و صادرات محصول را هدف‌گذاری کرده‌ایم و از طرفی با تولید انبوه این محصول قیمت آن 40 درصد نمونه‌های مشابه خارجی با ارائه کیفیت به‌مراتب بهتر از آن‌ها خواهد بود.

شناسه خبر 60940