مدیرکل کتابخانههای عمومی استان خبر داد:
1100 فعالیت فرهنگی در سطح کتابخانههای عمومی همدان
سپهرغرب، گروه خبر - شهره کرمی: مدیرکل کتابخانههای عمومی استان همدان با بیان اینکه سیامین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران از 21 تا 27 آبانماه در همدان برگزار خواهد شد، گفت: اداره کل کتابخانههای عمومی همدان در این هفته بیش از یکهزار و 100 فعالیت فرهنگی در سطح کتابخانههای عمومی استان اعم از برنامههای استانی، شهرستانی و کتابخانهای برگزار میکند.
عاطفه زارعی روز پنجشنبه در جمع خبرنگاران با بیان اینکه 21 تا 27 آبانماه سیامین دوره هفته کتاب، کتابخوانی و کتابدار است، اظهار کرد: اداره کل کتابخانههای عمومی استان همدان بیش از یکهزار و 100 فعالیت اعم از استانی، شهرستانی و کتابخانهای در هفته کتاب برگزار میکند؛ روزنگار هفته کتاب از نخستین روز تا پایان هفته شامل روز کتاب، دانشآموز آینده، روز کتاب، خانواده، زندگی آگاهانه، روز دانشجو، پیشرفت و دانشبنیان نامگذاری شده است. روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار، روز کتاب، رسانه و زبان فارسی و روز کتاب، ناشران و صنعت نشر، از دیگر عناوین این هفته است.
وی با تأکید بر اینکه شعار هفته کتاب امسال «ما همانیم که میخوانیم» است، ادامه داد: آغاز پویش اهدای کتاب، آغاز طرح بخشودگی دیرکرد جرایم کتابهای امانت دادهشده و آغاز طرح آشنایی با اندیشههای امام خمینی (ره)، از ویژهبرنامههای هفته کتاب است.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان همدان از برگزاری پویش کتابخوان با همکاری سازمان انتقال خون در 26 آبانماه خبر داد و اظهار کرد: این پویش بهمنظور اهدای خون سالم مورد نیاز بیماران از زنجیره گسترده کتابخانههای عمومی کشور صورت خواهد گرفت.
وی از افتتاح کتابخانه بینش روستای اشترمل و بازگشایی کتابخانه شهیدمدنی تویسرکان در هفته کتاب امسال خبر داد و گفت: این کتابخانه با زیربنای 866 متر مربع با بهترین تجهیزات بازسازی و مرمت شده است، کتابخانه فجر صالحآباد با 300 متر مربع زیربنا بازسازی شده و بازگشایی مجدد میشود. همچنین عملیات اجرایی احداث کتابخانههای روستای دهپیاز و روستای کوزره شهرستان همدان با همکاری بانک پاسگارد آغاز میشود.
زارعی با بیان اینکه حضور مردم در دولت مردمی در توسعه زیرساختها را شاهد هستیم به نحوی که مردم در بستر تعالی اندیشه و توسعه زیرساختها مشارکت دارند، تأکید کرد: کتابخانه روستای عبدالرحیم با حمایت خیرین، اعتبارات دولتی و کمک 50 درصدی بنیاد علمی آموزشی قلمچی در دست اجرا است.
وی در ادامه به رشد 56 درصدی جذب اعضا از سال گذشته تاکنون اشاره کرد و گفت: درحال حاضر بیش از 62 هزار نفر عضو کتابخانههای عمومی استان هستند. این افراد بالغبر 40 نوع خدمات دریافت میکنند؛ این رقم پیش از همهگیری کرونا بیشتر از 80 هزار عضو بوده و تعطیلی کتابخانهها بر ریزش اعضا تأثیر گذاشته است.
زارعی به حوزه اهدای کتاب پرداخت و خاطرنشان کرد: حدود 700 هزار نسخه کتاب از ابتدای شروع طرح اهدای کتاب تاکنون به مجموعه کتابخانههای عمومی اهدا شده که نشاندهنده نقش مردم در تأمین منابع اطلاعاتی است.
وی در پایان با تأکید بر اعتبار جذبشده از سفر رئیسجمهور به همدان، افزود: اعتباری معادل 700 میلیارد ریال جذب شده که با تخصیص این میزان اعتبار پروژههایی با پیشرفت 50 درصدی همچون کتابخانه استاندارد اسدآباد و کتابخانه مرکزی همدان تکمیل میشود.
ارسال 290 اثر ادبی به جشنواره ملی دوست من کتاب
دبیر دومین جشنواره ملی دوست من کتاب نیز اظهار کرد: 290 اثر ادبی تاکنون به دبیرخانه دومین جشنواره ملی شعر و داستان کودک و نوجوان دوست من کتاب رسیده است.
مسعود طاهریعضد به جشنواره ملی شعر و داستان کودک و نوجوان دوست من کتاب اشاره کرد و گفت: دومین دوره این جشنواره با محوریت کودک و نوجوان در دو قالب شعر و داستان برگزار میشود.
وی با بیان اینکه اهداف جشنواره ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی و شناخت و آشنایی بیشتر کودکان و نوجوانان با کتابخانههای عمومی بهعنوان مراکز اجتماعی و فرهنگی در حوزههای عمومی و محلی است، افزود: ارتقای سطح دانش ادبی و تجربی فعالان ادبی در سایه رقابتهای سالم و بهرهمندی از کارگاههای آموزشی جاری در طول برگزاری جشنواره، شمار دیگری از اهداف این جشنواره است.
دبیر محفل ادبی هگمتانه اداره کل کتابخانههایهای عمومی استان همدان در ادامه گریزی به رشد و کمال ادبیات کودک و نوجوان و تولید آثار فاخر با موضوع ارزشهای فرهنگی در کنار این جشنواره زد و گفت: دستیابی به کارنامهای مدون و قابل ارجاع از سطوح ادبی کشور در حوزه ادبیات کودک و نوجوان در سال 1401 و شناسایی استعدادهای برتر و معرفی و تجلیل از آنها، از دیگر برنامههای این جشنواره بهشمار میرود.
وی گروه سنی شرکتکنندگان را دستهبندی کرد و متذکر شد: شاعران و نویسندگان کودک هفت تا 13 سال، شاعران و نویسندگان نوجوان 13 تا 17 سال و شاعران و نویسندگان بزرگسال در حیطه ادبیات کودک و نوجوان (بالای 18 سال) میتوانند در این جشنواره شرکت کنند.
طاهریعضد با تأکید بر اینکه شرکتکنندگان میتوانند بهطور همزمان در هر دو بخش جشنواره (شعر و داستان) شرکت کنند، بیان کرد: البته درصورت برگزیده شدن در بیش از یک بخش، تنها جایزه مربوط به یک بخش به برگزیدگان تعلق خواهد گرفت.
وی با اشاره به اینکه رعایت موضوعات آثار ارسالی الزامی است و آثار خارج از موضوعات داوری نخواهند شد، تصریح کرد: داستانهای ارسالی باید در فایل word و با پسوند doc یا docx باشند و در حوزه داستان کوتاه حداکثر یکهزار کلمه و داستان نوجوان حداکثر دو هزار و 500 کلمه باشد.
دبیر محفل ادبی هگمتانه اداره کل کتابخانههایهای عمومی استان همدان خاطرنشان کرد: طریقه ارسال آثار به یکی از سه روش ذیل ممکن خواهد بود؛ مراجعه به سامانه سامک به نشانی www.samakpl.ir و تکمیل فرم ثبتنام و ارسال اثر در قسمت درجشده با عنوان دومین جشنواره ملی شعر و داستان «دوست من کتاب» و یا ارسال اثر به سامانه پیامگیر به شماره 8388 856 0937 در شبکههای اجتماعی واتساب و بله و مسیر آخر ارسال از طریق رایانامه به نشانی:mahfel@hamadanpl.ir.
وی گریزی هم به گاهشمار جشنواره زد و یادآور شد: صدور فراخوان در شهریورماه سال جاری بود و مهلت ارسال آثار نیز تا 17 اسفندماه 1401 (سالروز تأسیس نهاد کتابخانههای عمومی) است.
شناسه خبر 62397