شناسه خبر:66303
1401/12/2 09:17:06
مدیرعامل سازمان عمران و بازآفرینی شهری شهرداری همدان مطرح کرد:

از ایجاد گذر فرهنگی همدان تا احیای فرودگاه تاریخی جنگ جهانی دوم

سپهرغرب، گروه خبر: مدیرعامل سازمان عمران و بازآفرینی شهری شهرداری همدان از ایجاد گذر فرهنگی همدان خبر داد و گفت: گذر فرهنگی همدان از میدان آرامگاه بوعلی تا میدان باباطاهر با محوریت اجتماعی ایجاد خواهد شد.

 احسان صباغ‌زاده با بیان اینکه بازآفرینی یعنی یک شهر جای مناسبی برای زیست افراد شود که به سمت مهاجرت نروند، اظهار کرد: مشاوران دانشگاه بوعلی‌سینا مطالعات حد فاصل میدان آرامگاه بوعلی تا میدان هگمتانه و اتصال این معابر به بافت بازار و میدان باباطاهر را در قالب گذر فرهنگی همدان داشتند.
وی به وجود خانه‌های تاریخی و سابقه تاریخی معبر (کوچه آقای آخوند) اشاره و تصریح کرد: آغاز این طرح از اسفندماه 1401 خواهد بود و مدت پروژه هشت ماه پیش‌بینی شده است و تبدیل به یک معبر با محوریت انسان می‌شود. برای خانه‌های تاریخی هم برنامه‌هایی وجود دارد تا بتوانیم این بافت‌های تاریخی را حفظ کنیم.
این مقام مسئول با تأکید بر اینکه سهم اجتماعی گذر فرهنگی همدان بیش از سهم حمل‌ونقل است، یادآور شد: برای خودروها هم خطی اختصاص داده شده، اما عملکرد معبر، انسان‌محور خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه این طرح در بودجه سالانه دیده می‌شود، افزود: با هماهنگی با سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور و سازمان مادرتخصصی بازآفرینی کشور جذب سرمایه‌های ملی و ورود در بخش بازآفرینی شهری را در دستور کار داریم.
   آغاز فعالیت مجتمع چندعملکردی و توسعه گردشگری کبابیان
صباغ‌زاده خاطرنشان کرد: جداره‌های پیاده‌راه بوعلی دچار آلودگی‌های بصری شده بود که هیچ سنخیتی با بافت تاریخی همدان نداشت، به همین منظور در سال گذشته جداره‌سازی پیاده‌راه بوعلی در قسمت شرقی را آغاز کردیم.
وی با اشاره به احیای بافت قدیمی پیاده‌راه بوعلی، ادامه داد: جداره‌های پیاده‌راه بوعلی به‌عنوان میراث تاریخی شهر همدان هستند و براساس تقاضای زیادی که این پیاده‌راه داشت، دچار آسیب شده و اضافاتی در نمای برخی از مغازه‌ها ایجاد شده بود که جداره بانک ملت را اجرا کردیم.
صباغ‌زاده با بیان اینکه احیای جداره از میدان امام خمینی (ره) تا ابتدای پاساژ هما را در برنامه سال 1401 داشتیم، گفت: احیای ضلع غربی این محور نیز درحال آغاز است و در سال آینده جداره‌سازی میدان امام و خیابان اکباتان را هم در راستای ثبت جهانی هگمتانه در دستور کار داریم.
مدیرعامل سازمان عمران و بازآفرینی شهری شهرداری همدان با اشاره به اینکه قرارداد منعقدشده با پیمانکار هشت‌ماهه بوده است، افزود: سرما و یخبندان باعث افزایش طول پیمان شده است.
وی با بیان اینکه مجتمع چندعملکردی و توسعه گردشگری کبابیان در راستای حفظ بافت تاریخی همدان ایجاد شده است، اظهار کرد: مجتمع چندعملکردی کبابیان در مساحت 11 هزار و 500 متری شامل مجموعه اقامتی، رستوران، پارکینگ و مجموعه مرکز محله، با 150 میلیارد تومان سرمایه‌گذاری ایجاد شده که امسال فعالیت آن آغاز خواهد شد.
   احیای فرودگاه تاریخی جنگ جهانی دوم، مرمت بازار و ایجاد نخستین بوتیک هتل در همدان
صباغ‌زاده با اشاره به احیای فرودگاه تاریخی جنگ جهانی دوم در همدان، گفت: این فرودگاه تاریخی در میدان فرودگاه بین‌المللی همدان واقع شده و شهروندان همدان از وجود این فرودگاه تاریخی اطلاعی ندارند.
مدیرعامل سازمان عمران و بازآفرینی شهری شهرداری همدان با بیان اینکه عملیات اجرایی احیا و مرمت فرودگاه تاریخی همدان امسال آغاز شده است، مطرح کرد: برنامه احیا و مرمت باند و برج مراقبت این فرودگاه را در دستور کار داریم و در گام‌های بعدی این مجموعه در قالب یک مجموعه توریستی فعالیت خواهد کرد.
وی درباره بودجه بازآفرینی شهر همدان تأکید کرد: از بودجه 250 میلیاردی سازمان عمران و بازآفرینی، 200 میلیارد تومان در بخش عمرانی و بازآفرینی هزینه می‌شود.
این مقام مسئول از مرمت بازار بزرگ همدان خبر داد و گفت: مشاور این طرح سال گذشته گرفته شده و امسال عملیات مرمت کف و جداره و استانداردسازی معابر آغاز شده است.
صباغ‌زاده با بیان اینکه خانه پوستی‌زاده همدان به بوتیک هتل تبدیل خواهد شد، افزود: خانه پوستی‌زاده در ابتدای کوچه آخوند بوده که قرار است توسط شهرداری تبدیل به بوتیک هتل شود.
   فعالیت یک قطب جدید اقتصادی در همدان
مدیرعامل سازمان عمران و بازآفرینی شهری شهرداری همدان با اشاره به راه‌اندازی مجتمع تجاری سینا، یادآور شد: 16 سال از عمر این مجتمع اداری می‌گذرد که مجدد بازطراحی شد؛ ادوات به‌روز وارد این پروژه شده، واحدها را تحویل خریداران داده‌ایم و یک قطب جدید اقتصادی در شهر همدان فعال شده است.
وی با اشاره به اینکه درحال حاضر مجتمع سینا فعال است، گفت: فعالیت تجاری این مجتمع به‌طور رسمی آغاز شده، اما موضوع مهم در مجتمع این بوده که بیشتر خریداران واحدهای پاساژ سینا سرمایه‌گذار هستند و با قیمت‌های بالایی مغازه‌های خود را اجاره می‌دهند که در شرایط اقتصادی امروز کسی توان پرداخت اجاره 30 میلیونی را ندارد، بنابراین استقبال از این واحدها کم است.
صباغ‌زاده با بیان اینکه طبقه همکف بازار سینا به‌طور کامل تجهیز شده است، افزود: تمام چهار طبقه تجاری به‌طور کامل تحویل خریداران شده است.
   خریداری کارخانه 160 تُنی آسفالت در همدان
این مقام مسئول از خرید کارخانه 160 تُنی آسفالت خبر داد و اظهار کرد: خرید کارخانه آسفالت با ظرفیت 160 تُن در ساعت را در دستور کار داشتیم که انجام شد و سال آینده به بهره‌برداری می‌رسد.
مدیرعامل سازمان عمران و بازآفرینی شهری شهرداری همدان با تأکید بر اینکه آسفالت تولیدی شهر همدان کاملاً استاندارد است، بیان کرد: با راه‌اندازی کارخانه 160 تُنی، آسفالت با کیفیت مطلوب‌تری تولید خواهد شد.
صباغ‌زاده با بیان اینکه کارخانه‌ای باکیفیت‌تر از این کارخانه در کشور وجود ندارد، تصریح کرد: درحال حاضر در هیچ جای کشور کارخانه آسفالت پیشرفته‌تر از این کارخانه نداریم که قابلیت تولید آسفالت‌های پلیمری، آسفالت SAM و رنگی را داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه تأمین مصالح سنگی و دانه‌بندی مصالح از معدن روستای آق‌حصار صورت می‌گیرد، ادامه داد: آسفالت معابر همدان ازنظر کمیت و کیفیت وضعیت مطلوبی دارد. قیرهایی که مورد استفاده قرار می‌گیرد، با استاندارد عملکردی بوده و مناسب اقلیم شهر همدان است.
   مشکل آسفالت معابر در زیرسازی است
این مقام مسئول با بیان اینکه مشکل اساسی شهر همدان در زیرسازی معابر است، گفت: تمام بار ترافیکی را زیرسازی معبر تحمل می‌کند که سنوات گذشته متأسفانه به بحث زیرسازی معابر توجه لازم صورت نگرفته و طی ادوار مختلف آسفالت انجام شده است.
صباغ‌زاده تأکید کرد: اگر تعمیر و نگهداری آسفالت معابر به‌صورت اصولی و استاندارد انجام نشود، هر چقدر هم آسفالت شود، ترک‌ها به‌صورت انعکاسی به لایه‌های رویی انتقال پیدا می‌کند و درنهایت منجر به تخریب آسفالت می‌شود.
این مقام مسئول بیان کرد: شهرداری همدان در سال 96 تثبیت بستر را توسط دستگاه WR که اصطلاحاً بازیافت سرد گفته می‌شود، انجام داد؛ به‌طوری که بستر معابر با سیمان تثبیت و سپس آسفالت ریخته شد که این اقدام در خط غرب به شرق بلوار احمدی‌روشن که یکی از بدترین معابر شهر بود، صورت گرفت.
   چاله‌های معابر مربوط به سال‌های گذشته است
مدیرعامل سازمان عمران و بازآفرینی شهری شهرداری همدان خاطرنشان کرد: از امروز سرویس، نگهداری و لکه‌گیری ترک‌ها و آسیب‌هایی که به آسفالت معابر وارد شده، آغاز شده است.
وی با تأکید بر اینکه آسفالتی که در معابر شهر همدان استفاده شده کاملاً استاندارد است، گفت: هیچ‌یک از معابری که طی دو سال اخیر آسفالت شده است، مشکلی ندارد و اگر چاله‌ای در شهر می‌بینید، از سنوات گذشته است.
صباغ‌زاده با اشاره به اینکه امسال 80 هزار تُن آسفالت به‌صورت کیفی در سطح شهر پخش و تسطیح شده است، تصریح کرد: در سال‌های گذشته خیابان‌هایی که مشکل داشتند، به‌طور کامل آسفالت می‌شدند که این بیشتر جنبه کمی داشت، اما امسال به‌علت اینکه بهای تمام‌شده تولید آسفالت بالاتر رفته است، آسفالت معابر را فقط در نقاط آسیب‌دیده در قالب وصله‌های عمیق انجام می‌دهیم.
صباغ‌زاده با بیان اینکه لایه GIS آسفالت معابر شهر همدان تکمیل شده و زیر بار رفته است، یادآور شد: روی تمام تجهیزات آسفالت GPS نصب شده و لایه GIS آسفالت معابر شهر همدان تکمیل شده است.

شناسه خبر 66303