شناسه خبر:90575
1403/10/12 19:48:00

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان ایلام گفت: سه هزار نیروگاه پنج کیلو واتی پشت‌بامی با هماهنگی و تعامل نهادهای حمایتی در مناطق محروم و روستایی این استان راه‌اندازی و به شبکه برق استان متصل خواهند شد.


«ولی‌الله ناصری» روز چهارشنبه اظهار کرد: راهکار آینده برای رفع ناترازی انرژی در کشور راه‌اندازی نیروگاه‌های خورشیدی و سایر حوزه‌ها و همچنین تنوع بخشی به سبد انرژی کشور و کاهش وابستگی به سوخت‌های فسیلی در راستای تولید انرژی است.
وی با بیان اینکه وابستگی به سوخت‌های فسیلی برای تولید انرژی، ناترازی‌ها این حوزه را تشدید خواهد کرد، افزود: افزایش تعداد نیروگاه‌های استفاده کننده از منابع گازی به طور قطع موجب ناترازی در حوزه گاز به ویژه در ایام سرد سال خواهد شد و راهکار و راهبرد مؤثر برای رفع ناترازی استفاده از سایر ظرفیت‌ها برای تولید انرژی است.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان ایلام با تاکید بر اینکه در پهنه کشور و استان ایلام ظرفیت بسیار خوبی در زمینه راه‌اندازی نیروگاه‌های تولید برق با استفاده از انرژی خورشیدی وجود دارد، تصریح کرد: زمین و آفتاب مناسب 2 شاخص اصلی برای راه‌ اندازی نیروگاه‌های خورشیدی به شمار می‌رود که در استان این 2 شاخص مهم وجود دارد.
ناصری با اشاره به تمهیدات دولت در راستای ایجاد ظرفیت تولید انرژی 30 هزار مگاوات برق از طریق راه‌اندازی نیروگاه‌های جدید، گفت: بخش عمده‌ای از این ظرفیت تولیدی از طریق راه‌اندازی نیروگاه‌های خورشیدی خواهد بود.
وی با تاکید بر اینکه سه هزار نیروگاه پشت‌بامی برای مناطق محروم و روستایی استان در نظر گرفته شده است، افزود: این تعداد نیروگاه خورشیدی با هماهنگی و نظر نهادهای متولی از جمله کمیته امداد، بهزیستی، بسیج مستضعفان، امور عشایری و سایر دستگاه‌ها در دست اقدام بوده که تا کنون 400 نیروگاه پشت‌بامی در مناطق روستایی و محروم استان به شبکه برق استان متصل شده است.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان ایلام با اشاره به اینکه تا پایان سال 200 نیروگاه پشت‌بامی دیگر به شبکه برق استان متصل خواهد شد، ابراز کرد: قرارداد راه‌اندازی 1100 نیروگاه دیگر در مناطق محروم و روستایی استان منعقد شده است که پیمانکار در حال اجرای عملیات نصب این نیروگاه‌ها است.
ناصری با تاکید بر اینکه این سه هزار نیروگاه به تأمین برق در حوزه‌های مختلف به ویژه در مناطق دورافتاده استان کمک خواهد کرد، از صدور موافقت‌نامه‌های اولیه ایجاد نیروگاه 100 مگاواتی در استان از سوی وزارت نیرو خبر داد و گفت: راه‌اندازی 2 نیروگاه 20 و 25 مگاواتی نیز در مناطق دشت‌عباس شهرستان دهلران و شهرستان مهران در دست اقدام بوده که قرارداد این نیروگاه‌ها منعقد و زمین آن نیز مشخص شده است.
وی با اشاره به اینکه نیروگاه صبادهلران در حال حاضر با تکمیل ظرفیت تولیدی 100 مگاوات ساعت در فاز اول در مدار تولید قرار داشته و به شبکه برق استان وصل است، گفت: ظرفیت تولیدی برق برای این نیروگاه 225 مگاوات ساعت پیش بینی شده است که با تکمیل آن این میزان وارد مدار خواهد شد، همچنین راه‌اندازی نیروگاه صبا 2 دهلران با ظرفیت 360 مگاوات ساعت برق نیز در دست اقدام است که در حال حاضر حدود 30 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان ایلام یادآور شد: نیروگاه سد سیمره در شهرستان بدره نیز 480 مگاوات برق ظرفیت تولیدی دارد که در پیک مصرف، نقش مهمی در رفع ناترازی انرژی در استان به ویژه در تابستان دارد، همچنین نیروگاه 25 مگاواتی مهران نیز در حال تولید بوده و موافقت اصولی اولیه نیروگاه 80 مگاواتی هلیلان نیز برای صنعت پتروشیمی این منطقه صادر شده است.
ناصری همچنین از صدور موافقت‌نامه‌های نیروگاه‌های سه مگاواتی، یک مگاواتی در استان خبر داد و خاطرنشان کرد: نیروگاه‌های 230، 300 و 170 کیلوواتی نیز در استان احداث شده و در شبکه قرار خواهند گرفت، همچنین نیروگاه‌های پتروشیمی و گاز استان نیز نقش مهمی در تزریق برق به شبکه در ایام پیک مصرف دارند.
به گفته مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان ایلام نیروگاه‌های پنج کیلوواتی پشت بامی برای مدت 20 سال طراحی و برق تولید آن‌ها از طریق وزارت نیرو به صورت تضمینی برای کیلو وات ساعت به مبلغ 22 هزار ریال خریداری خواهد شد.

شناسه خبر 90575