امام جمعه همدان:
اشتباه مسئول را نباید پای انقلاب نوشت
سپهرغرب، گروه خبر: امام جمعه همدان با بیان اینکه یکی از مشکلات موجود در کشور این است که عملکرد مسئولین منسوب به انقلاب میشود، گفت: در کشور گاهی از موارد برخی مسئولان اشتباه میکنند، اما گفته میشود انقلاب این کار را کرده که این استدلال درست نیست.
حجت الاسلام و المسلمین حبیبالله شعبانی در جلسه درس مبانی عدالتخواهی با حضور جمعی از جوانان مطالبهگر و فعال فرهنگی با تأکید بر اینکه برگزاری این جلسات بسیار ضروری است اظهار کرد: برگزاری این جلسات و اهمیت دادن به موضوع مطالبهگری نشان میدهد امید به اصلاح در جامعه وجود دارد، چراکه اگر این امید به اصلاح وجود نداشته باشد، طبیعتا مطالبه و عدالت خواهی معنا نخواهد داشت.
وی به تشریح شاخصههای سنجش مطالبه دقیق، درست و عقلایی پرداخت و گفت: اگر بتوانیم با مطالبه خود، امید را در جامعه ایجاد کنیم، معلوم است که مطالبه ما درست انجام شده اما اگر با مطالبهگری سیاهنمایی شد و ناامیدی در جامعه ترویج پیدا کرد، این یعنی مسیر را اشتباه رفتهایم.
امام جمعه همدان افزود: یکی از مشکلاتی که امروز در کشور با آن روبرو هستیم، این است که احساس وجود فساد، از خود فساد بیشتر است، البته این به معنای نفی برخی از مفاسد نیست.
وی با اشاره به اینکه در سوره حدید فلسفه ارسال انبیاء، اقامه عدالت توسط مردم معرفی شده است، گفت: این یعنی اگر مردم پای کار نباشند، عدالت محقق نخواهد شد.
حجت الاسلام و المسلمین شعبانی تصریح کرد: در ادامه این سوره آمده که اگر کسی در مقابل حرف انبیا مقاومت کرد و آن را نفهمید، به همان اندازه فطرتش آسیب دیده است.
وی با تأکید بر اینکه هیچکس در مقابل مطالبه عدالت مقاومت نمیکند، گفت: به اندازهای که بشر فطرتش آسیب ببیند، اهل جهنم میشود و لذا کسانی که واقعا حرف اسلام را نشنیدهاند، بهشت و جهنمشان به میزان فطرتشان سنجیده میشود، البته در مقابل هر چقدر به تعالیم انبیا عمل شود، فطرت انسان نورانیتر میشود.
امام جمعه همدان با بیان اینکه برقراری عدالت در جامعه نیاز به قدرت و قوت دارد، اظهار کرد: اگر بخواهیم انقلاب و نظام اسلامی را تفسیر بکنیم، اول باید قرآن و نهجالبلاغه را خوب بفهمیم.
وی با اشاره به اینکه یکی از مشکلات موجود در کشور این است که عملکرد مسئولین منسوب به انقلاب میشود، خاطرنشان کرد: در کشور گاهی از موارد برخی افراد خلاف میکنند، اما به اشتباه گفته میشود انقلاب این کار را کرده و این مشکل به جایی برمیگردد که ما ماهیت حقیقی نظام اسلامی را به درستی متوجه نشدهایم.
حجت الاسلام و المسلمین شعبانی با تأکید بر اینکه مسئول، نماد و ملاک حق و باطل نیست، یادآور شد: امروز متاسفانه در جامعه، مسئولین و بعضی از افراد نماد جمهوری اسلامی شدهاند، بنابراین لازم است تا تفکیکی در این بین قائل شویم.
وی با بیان اینکه انقلابیگری به مسأله عدالت گره خورده است، گفت: انقلابی کسی است که از عدالت عقبنشینی نکند.
امام جمعه همدان با طرح این سوال که عدالت چگونه محقق میشود، یادآور شد: وقتی در مورد عدالت بحث میکنیم، اول باید بدانیم عدالت چیست؟ عدالت چگونه محقق میشود و بعد بفهمیم چرا باید عدالتخواهی بکنیم؟
وی گفت: یکی از مطالبات جدی این است که ما در بحث عدالت، آیا با عدالتطلبی به عدالت میرسیم یا عدالتپذیر کردن جامعه؟
حجت الاسلام و المسلمین شعبانی با تاکید بر اینکه همه حرف از عدالت میزنند حتی ظالمترین کشورها و دولتها هم در دنیا حرف از عدالت میزنند، اما سوال اساسی این است که عدالت چیست؟ افزود: متأسفانه در جامعه عدالتخواهیها فقط بر محور اقتصاد قرار دارد و کمتر فردی میتوان نام برد که در عرصه فرهنگ عدالتخواهی کند.
وی با بیان اینکه امروز مهم است بدانیم در عدالتخواهی توان خود و اولویت مبارزه را برای کدام فساد قرار دهیم یادآور شد: به طور مثال در دانشگاهها کمتر مشاهده شده که دانشجویان برای عدم توانایی یک استاد در تدریس مطالبهگری کنند.
امام جمعه همدان با تأکید بر اینکه مسئله بعدی، هدف مطالبهگری است، خاطرنشان کرد: گاهی از موارد شاید فردی اقدام به مطالبهگری کند اما فردا او را مسئول قسمتی کنند، بنابراین سوال اینجاست که آیا پس از این اتفاق برای این فرد دیگر مطالبهگری تعطیل میشود؟
وی با بیان اینکه در مسئله مطالبهگری باید به معنای واقعی کلمه دنبال عدالت باشیم، خاطرنشان کرد: برای مثال اگر من مطالبهگری کردم و فردا از بنده خواستند مسئولیتی را بپذیریم، اما بدانم که فرد دیگری بهتر از من برای این جایگاه وجود دارد، باید دید آیا حاضر هستم او را به جای خودم معرفی کنم؟
حجت الاسلام و المسلمین شعبانی با بیان اینکه در رابطه با مشکلات موجود در استان باید به ارائه راهکار بپردازیم، گفت: گاهی از موارد برخی مطالبهگریها ظلم به دیگران است، بنابراین باید مراقبت کنیم عدالتخواهی ما از محور حق و عدالت جدا نشود.
شناسه خبر 69331