استاندار کردستان جبران کسری 54 میلیارد تومان درآمدهای هزینهای نسبت به شاخصهای عادی را نیازمند صرفهجویی و مدیریت دانست.
اسماعیل زارعیکوشا پیش از ظهر پنجشنبه در شورای برنامهریزی کردستان در سنندج، با تسلیت فرارسیدن ماه محرم اظهار کرد: امیدواریم در این ماه که فرصتی برای خودسازی بتوانیم قدم اساسی در این مسیر برداریم.
وی خاطرنشان کرد: دشمنان تمام توان خود را به کار میگیرند تا نور خدا را خاموش کنند، اما به امر پررودگار نور الهی همواره در حال گسترش است، امروز بعد از 1400 سال از قیام عاشورا، آنچه باقی مانده، نور الهی است.
استاندار کردستان با تأکید بر اینکه خون ابا عبدالله الحسین (ع) مرزهای دین و مذهب را طی کرده است، گفت: امروز علاوه بر مسلمانان، مسیحیان، هندویان از محبان و دوستداران امام حسین (ع) هستند و برای یزیدیان جز لعن و نفرین باقی مانده است.
زارعیکوشا خاطرنشان کرد: این دو راهی انتخابات روز به روز در مقابل ما است، تا حجتی باشد برای ما که اگر در آن زمان حضور داشتیم کدام جبهه را انتخاب میکردیم.
وی در ادامه با اشاره به گزارش ارائه شده از سوی سرپرست سازمان برنامهریزی استان اظهار کرد: وضعیت و شرایط مضیقه جدی است که هیچ جای تنگنایی برای ما نمیگذارد.
*مدیریت به سمت تحقق بهرهوری هدایت شود
استاندار کردستان به کسری 54 میلیارد تومان درآمدهای هزینهای نسبت به شاخصهای عادی اشاره کرد و گفت: دستگاههای اجرایی برای جبران این کسری اصل اساسی صرفهجویی را در اولویت قرار دهند و مدیریت را به سمت تحقق بهرهوری هدایت کنند.
زارعیکوشا اضافه کرد: موضوع بهرهوری مسئله بسیار مهمی است که نیاز به کار جدی دارد و امیدواریم شرایط به نحوی مدیریت شود که در اعتبارات هزینهای با چالش مواجه نشویم.
وی با تأکید بر اینکه اولویت در اعتبارات هزینهای پرداخت حقوق کارکنان است افزود: با تمام تدبیر و تجربه موضوع صرفهجویی در دستور کار دستگاههای اجرایی قرار گیرد.
استاندار کردستان اضافه کرد: اگر هرکدام از رؤسای دستگاهها پشت تریبون قرار گیرند این مشکلات را مطرح خواهند کرد، مدیریت جدی باید اعمال شود تا بتوانیم این مضیقه مالی در حوزه اعتبارات هزینهای را بدون چالش جلو ببریم و امیدواریم در پایان سال از طریق تخصیص و درآمدهای مازاد این مضایق و کسریها را جبران کنیم.
زارعیکوشا گفت: در مورد پیشنهاد ارائهشده در زمینه سهم یک درصدی حوزه ایثار و شهادت، حتی اگر کل این رقم را از تمام اعتبارات متمرکز کنیم عدد چشمگیری نیست و نمیتوان با این مبالغ کار فاخر در حوزه مقدس انجام دهیم.
وی اضافه کرد: باید به فکر سرمایهگذاری و تأمین منابع از سایر سرفصلها برای این حوزه بهره بگیریم ارتباطات تنگاتنگ بین سازمان مدیریت و سایر دستگاهها باید وجود داشته باشد تا بتوانیم بهترین خروجی را در تحقق اهداف داشته باشیم.
استاندار کردستان افزود: الزامات در هزینهها مد نظر دستگاههای مختلف قرار گیرد و باید با مدیریت بهینه از شرایط سخت اعتبارات هزینهای عبور کنیم.
سرپرست سازمان مدیریت و برنامهریزی کردستان اعتبارات هزینهای سالجاری استان کردستان را 999 میلیارد و 346 میلیون تومان اعلام کرد.
اکبر محمدی، ضوابط اجرایی هزینه بودجه و توزیع اعتبارات هزینهای را از دستور کارهای اصلی این جلسه عنوان کرد و گفت: در اسفندماه و بعضاً در بهمنماه سال گذشته تعدادی از دستگاههای اجرایی افزایش فوقالعاده ویژه اتفاق افتاد.
وی اضافه کرد: بار مالی افزایش فوقالعاده ویژه در قانون دیده نشده و این مختص استان کردستان نیست بلکه توزیع اعتبارات براساس ابلاغ صورت میگیرد.
سرپرست سازمان مدیریت و برنامهریزی کردستان با بیان اینکه شاکله توزیع اعتبارات براساس شاکله تعریف شده و ضوابط تعیین شده است، گفت: ضوابط اجرایی احصا شده و امیدواریم مدیران دستگاههای اجرایی با برنامهریزی مناسب این الزامات را رعایت کنند.
محمدی تصریح کرد: یک تا دو درصد از اعتبارات برای ارتقای امنیت شبکه و زیرساختها و پیشگیری از وقوع حوادث هزینهای باید هزینه شود.
وی با بیان اینکه اعتبارات هزینهای سالجاری استان کردستان 999 میلیارد و 346 میلیون تومان است، عنوان کرد: 769 میلیارد تومان از مجموع اعتبارات هزینهای استان حقوق و مابقی اعتبارات ابلاغی سایر است.
سرپرست سازمان مدیریت و برنامهریزی کردستان تصریح کرد: پرداخت حقوق کارکنان در اولویت تخصیص اعتبارات هزینهای است که در حال حاضر 54 میلیارد تومان کسری بار مالی فوقالعاده ویژه شغلی داریم بنابراین باید با تدابیر لازم سعی کنیم خللی در فعالیت دستگاهها ایجاد نشود.
محمدی افزود: در پایان سال گذشته تعدادی از دستگاههای اجرایی فوقالعاده ویژه شغلی دریافت کردند و بار مالی آن در قانون دیده نشد و امسال براساس ابلاغ رئیس سازمان برنامه و بودجه، توزیع اعتبارات هزینهای در این راستا انجام میشود.
وی تأکید کرد: رعایت سقف سال گذشته در جذب نیروهای شرکتی دستگاههای اجرایی ضروری است و هیچ دستگاهی حق افزایش آن را ندارد، افزود: تعداد نیروهای شرکتی کردستان نسبت به میانگین کشوری بالاتر است و مجوزی برای جذب نیروهای شرکتی جدید در استان نداریم.
وی با اعلام اینکه بودجه سایر در سال جاری نسبت به سال گذشته حدود 16 درصد افزایش داشته است عنوان کرد: بار مالی فوقالعاده ویژه برای 12 ماه 75 میلیارد تومان است که قاعدتاً چون تخصیصها بر اساس ابلاغیه است، مشکلاتی ایجاد شده است.
به گفته سرپرست سازمان مدیریت و برنامهریزی کردستان، طبق ماده 13 قانون بودجه، هر گونه تغییر تشکیلات، افزایش دریافتی و یا جذب نیرو باید بر اساس تصویب سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور باشد، بنابراین امسال سازمانهای برنامهریزی استان حتی برای جذب نیروهای شرکتی اختیاری ندارد و باید سقف سال گذشته رعایت شود.
شناسه خبر 71722