شناسه خبر:73168
1402/6/9 10:46:12
مدیرعامل شرکت مخابرات ایران:

طرح نهضت جهادی توسعه فیبر نوری آغاز شد

سپهرغرب-گروه خبر:مدیرعامل شرکت مخابرات ایران گفت: طرح نهضت جهادی توسعه فیبر نوری در سراسر کشور آغاز شده است.

مجید سلطانی پیش از ظهر روز گذشته در آیین آغاز عملیات اجرایی نهضت جهادی توسعه فیبر نوری شرکت مخابرات ایران (نجما) در استان مرکزی اظهار کرد: شرکت مخابرات ایران یک شرکت مادرتخصصی‌ و قدیمی جمهوری اسلامی ایران است که بیش از 50 سال قدمت دارد و بزرگ‌ترین شبکه ثابت و سیار کشور را در اختیار دارد.

وی با بیان اینکه در گام دوم انقلاب فرامین مقام معظم رهبری سرلوحه برنامه‌ریزی‌ها و سیاست‌ها قرار گرفته است، افزود: یکی از الزامات مقام معظم رهبری کمک دستگاه‌های مختلف به یکدیگر است، خوشبختانه این همکاری در استان مرکزی سرعت گرفته است.

مدیرعامل شرکت مخابرات ایران تصریح کرد: طرح نهضت فیبر نوری از خردادماه سال گذشته به سراسر کشور ابلاغ شد و کار عملیاتی و اجرایی این طرح از سال گذشته آغاز شده است؛ طرح‌های مختلفی در 14 شهرستان استان سرعت گرفته که امروز افتتاح می‌شود و مرحله نخست طرح نجما پشت سر گذاشته شده و یکی از موفقیت‌های کلیدی این طرح همکاری دستگاه‌های اجرایی است که در این راستا همدلی و همسویی خوبی در استان صورت گرفته است.

وی ادامه داد: ثبات در سیاست‌ها و هزینه‌های اقتصادی از دیگر فرامین رهبر معظم انقلاب اسلامی است که بر آن تأکید داشتند و یکی از الزامات این طرح است؛ سیاست‌ها و تصمیم‌هایی که در صنعت ارتباطات و فناوری گرفته می‌شود، باید پیوست اقتصادی داشته باشد.

مدیرعامل شرکت مخابرات ایران بیان کرد: اقتصاد رکن ماندگاری شرکت‌های بزرگ مانند مخابرات است و هرگونه بی‌ثباتی در تصمیمات و سیاست‌ها ممکن است نوسانات اقتصادی خارج از توان را به شرکت تحمیل کند.

سلطانی تصریح کرد: پیوست‌های اقتصادی تصمیمات باید دورنمای اقتصادی شرکت را برای نگهداری از شبکه‌های توسعه‌یافته و توسعه آینده تضمین کند، در موضوع بی‌ثباتی اقتصادی باید بین درآمد و هزینه توازن ایجاد شود، در غیر این صورت با شکست مواجه می‌شود.

وی با بیان اینکه شرکت مخابرات از سال 94 توسعه لایه دسترسی فیبر نوری را آغاز کرده است البته این اقدام با کُندی مواجه شد، گفت: طرح نهضت جهادی توسعه فیبر نوری آغاز شده است و کلید واژه «نهضت جهادی» برای این طرح درنظر گرفته شده که این طرح از خردادماه سال گذشته آغاز شد.

مدیرعامل شرکت مخابرات ایران با اشاره به اینکه استان مرکزی در اجرای طرح نهضت فیبر نوری و در توسعه لایه دسترسی به‌خوبی درخشیده است، عنوان کرد: در طرح نجما برای هر استان 12 طرح اقتصادی تهیه شده که از بین این طرح‌ها بهترین طرح برای هر استان انتخاب شده است.

سلطانی با بیان اینکه نرخ بازگشت سرمایه باید ماندگار باشد، گفت: مسئله سرمایه‌گذاری بسیار با اهمیت است، برای اجرای این طرح در 31 استان بیش از 57 هزار میلیارد ریال سرمایه نیاز است.

استاندار مرکزی نیز گفت: 90 درصد جمعیت استان مرکزی زیر پوشش اینترنت قرار گرفته‌اند.

فرزاد مخلص‌الائمه اظهار کرد: به تغییرات منظم و نسبتاً منظم رویدادها در بستر زمان روند گفته می‌شود؛ روندها بخش مهمی از فرآیند شکل‌گیری آینده را تشکیل می‌دهند. در میان روندها از تعدادی روندها تحت عنوان کلان‌روند یاد برده می‌شود که پیشران هستند و حرکت سایر روندها مبتنی بر جهت‌گیری این کلان‌روندها است.

وی افزود: تغییر آب‌وهوا یک روند بوده که ممکن است بر این روند تأثیرگذاری داشته باشیم؛ این درحالی است که برخی از روندها در دایره تأثیرگذاری ما قرار می‌گیرد و در زندگی شخصی می‌توانیم بعضی از آن‌ها را تغییر دهیم، اما کلان‌روندهای ملی و بین‌المللی از حوزه تأثیرگذاری ما خارج هستند و تغییر جهت آن‌ها کاری زمان‌بر و غیر ممکن است.

استاندار مرکزی تصریح کرد: براساس مطالعات بین 5 تا 10 کلان‌روند مهم در کشور شناسایی شده که حداقل دو یا سه کلان‌روند شاخص است و مشهورترین آن‌ها تغییرات آب‌وهوایی بوده و یکی از مهم‌ترین کلان‌روندها تحقق فناوری به‌ویژه فناوری حوزه ارتباطات و اطلاعات است که در قالب کلان‌روندها، روندها و روندترکیب‌ها هستند.

مخلص‌الائمه با بیان اینکه آینده نزدیک ‌به‌شدت تحت تأثیر کلان‌روندها است، بیان کرد: توسعه زیرساخت‌های ارتباطی در همه کشورها به‌ویژه جمهوری اسلامی به‌عنوان زیربنای تدبیر و مدیریت رویدادها و برنامه‌های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی است و یک امر انکارناپذیر و به شدت مورد نیاز است.

وی ادامه داد: استان مرکزی به جهت قرار گرفتن در فضای صنعتی، نقش‌آفرینی در حوزه کشاورزی و موقعیت جغرافیایی، نیازمند توجه به توسعه زیرساخت‌های ارتباطات به‌عنوان موتور توسعه استان و کشور و حرکت به سمت اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی است؛ در این راستا دولت سیزدهم اقدامات گستره‌ای را برای این امر آغاز کرده و به‌طور گسترده همه فعالان این بخش و توده مردم شاهد تغییرات جهت‌گیری‌ها در این حوزه هستند.

استاندار مرکزی با اشاره به تأکید ریاست جمهور بر برنامه‌ریزی برای دسترسی 20 میلیون نفر جمعیت به اینترنت، عنوان کرد: از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون 25 درصد پیشرفت شبکه اطلاعات افزایش داشته است، افزایش ظرفیت باند شبکه زیرساخت، افزایش گسترش روستا به شبکه اطلاعات، افزایش زیرساخت پیام‌رسان‌ها و شبکه‌های اجتماعی، توسعه خدمات هوشمند و شبکه فیبر نوری در کشور، ازجمله اقدامات دولت سیزدهم است.

مخلص‌الائمه بیان کرد: امروز دولت سهم قابل توجهی از درآمد خود را به میزان هشت درصد برای توسعه شبکه فیبر نوری درنظر گرفته است و طبق برنامه‌ریزی تا پایان سال 1404 باید 80 درصد خانوارها و 100 درصد کسب‌وکارها از خدمات این بستر با سرعت 25 مگابایت در ثانیه استفاده کنند و به رده 50 کشور نخست سرعت درستی و اطلاعات دست پیدا کنیم.

وی با بیان اینکه پروژه فیبر نوری جزء اقدامات مهم زیربنایی در شبکه مخابراتی کشور است که در توسعه و پیشرفت کشور می‌تواند بسیار نقش‌آفرین باشد، خاطرنشان کرد: پروژه توسعه فیبر نوری یک طرح ملی و فراگیر است و از آنجایی که جای‌جای کشور و نقاط دور و نزدیک باید به این مهم دسترسی پیدا کنند، این طرح نیازمند مجاهدت و حرکت جهادی و همدلی بین دستگاه‌های مسئول است و باید به‌صورت جدی مواظبت شود تا اختلاف جدی بین مسئولان دولتی و غیر دولتی سبب اختلال در آن نشود تا از نتایج این طرح جهادی مردم بهره‌مند شوند.

* آغاز پروژه نهضت فیبر نوری در استان مرکزی

مدیرعامل مخابرات منطقه مرکزی نیز در این آیین اظهار کرد: شبکه ملی اطلاعات دو رکن مهم استقلال و امنیت دارد و این شبکه مجموعه‌ای از صدها شبکه داخلی است که در تبادل اطلاعات نقش مهمی دارد و یکی از دستاوردهای آن امنیت اطلاعات است.

علیرضا لطفی افزود: در استان مرکزی با اهتمام استاندار مرکزی و حمایت بی‌دریغ مجموعه استانداری و فرمانداری‌ها، توسعه شبکه ملی به شبکه اختصاصی فیبر نوری در دستور کار قرار گرفت، در این راستا طی کمتر از 6 ماه 226 کیلومتر فیبر نوری در 22 شهر طراحی و اجرا شده است و این عدد هرروز درحال افزایش است و در پایان سال به 400 کیلومتر فیبر نوری می‌رسد.

مدیرعامل مخابرات منطقه مرکزی تصریح کرد: تا پایان پروژه توسعه فیبر نوری در استان بالغ‌بر 90 درصد نقاطی که ضعف سرعت اینترنت دارند، مشکلشان برطرف می‌شود‌.

لطفی با بیان اینکه 90 درصد جمعیت استان زیر پوشش اینترنت قرار گرفته‌اند، گفت: مجموعاً در مخابرات استان مرکزی چهار هزار و 770 کیلومتر فیبر وجود دارد که یک‌هزار و 718 کیلومتر آن فیبر شهری است.

وی ادامه داد: 69 روستای استان مرکزی از پوشش 4G برخوردار بوده و در 73 روستا ارتقای سایت انجام شده است.

 

شناسه خبر 73168