شناسه خبر:74971
1402/8/1 14:08:53

وزیر صمت ضمن اشاره به برقراری امکان تهاتر با بلاروس، گفت: پیش‌نیاز دستیابی به رشد هشت درصدی اقتصاد، افزایش 20 درصدی صادرات غیرنفتی است.

عباس علی‌آبادی امروز در مراسم روز ملی صادرات اظهار کرد: در سفر اخیر به بلاروس امکان تبادل کالا به‌صورت تهاتر با این کشور برقرار شد؛ به نحوی که متمایز از کارهای گذشته است.

 

وی ادامه داد: رویکرد جایگزینی واردات در کشورهای مختلف شکست خورده و کشورهایی که رویکرد تولید صادرات محور را در دستور کار قرار دادند، جزو نمونه‌های موفق هستند.

 

وزیر صمت با اشاره به هدف‌گذاری رشد اقتصادی هشت درصدی، گفت: ازجمله مهم‌ترین الزامات تحقق رشد اقتصادی هشت درصدی رسیدن به رشد 20 درصدی صادرات غیرنفتی است که این امر نیز نیاز به 60 تا 80 میلیارد دلار سرمایه دارد.

 

علی‌آبادی در ادامه با بیان اینکه یکی از رویکردهای وزارت صمت رشد صادرات‌محور در مقابل جایگزینی واردات است، اظهار کرد: رویکرد اصلی برنامه‌های ارائه شده خلق ثروت و اشتغال‌زایی و کاهش فاصله فناوری با کشورهای پیشرو و با تمرکز در حمایت از تولید صادرات‌محور یا خدمات دارای فناوری متوسط و بالا به جای تمرکز بر جایگزینی واردات است.

 

وی افزود: این رویکرد با تمرکز بر توسعه صنایع دارای مزیت رقابتی در عرصه بین‌المللی بدون یارانه و رانت‌های پنهان منجر به بهبود پایدار تراز تجاری کشور و نهایتاً کاهش اثرگذاری تحریم‌ها خواهد شد.

 

وزیر صمت تصریح کرد: در مقابل این رویکرد جهت‌گیری جایگزینی واردات با افزایش تعرفه‌ها و در برخی موارد ممنوعیت واردات در کوتاه‌مدت بازار رقابتی شرکت‌های داخلی را حذف و سودآوری آن‌ها را افزایش اما بهره‌وری و کیفیت را کاهش می‌دهد.

 

علی‌آبادی با تأکید بر اینکه صادرات موتور رشد صادرات کشورها و پیشرفت اقتصاد به سمت دستیابی به رفاه و پیشرفت مردم است، گفت: در ایران نیز توسعه صادرات غیرنفتی و رهایی از صادرات نفت خام یکی از اهداف محوری توسعه اقتصاد کشور است، اما در جهت رسیدن به هدف صادرات پایدار و توسعه صنعتی باید زمینه لازم را فراهم آورد.

 

وی ادامه داد: یکی از مهم‌ترین رویکردها برای رسیدن به این هدف افزایش رقابت‌پذیری، نوآوری و فناوری و پرهیز از ایجاد شرایط گلخانه‌ای است، بنابراین برای دستیابی به تجارت پایدار باید فضای کلان اقتصادی قابل پیش‌بینی باشد و از صدور دستورالعمل و قوانین متعدد جلوگیری شود.

 

وزیر صمت اظهار کرد: ظرفیت‌سازی در تولید محصولات رقابت‌پذیر صادراتی و حمایت جدی و کارآمد از این تولیدات و تلاش در جهت بهبود فضای کسب و کار نیازمند تعریف و شناسایی پروژه‌های صادراتی با ارزش افزوده بالا است.

 

علی‌آبادی افزود: بر همین اساس بدیهی است که برای ظرفیت‌سازی نیازمند جذب سرمایه‌های داخلی و خارجی و فناوری و دانش فنی هستیم.

 

وی اضافه کرد: برای این منظور باید روابط اقتصادی، سیاسی، تجاری و اقتصادی کشور با دنیا به‌ویژه با کشورهای همسایه بهبود باید و تنش‌زدایی از عرصه روابط فی‌مابین صورت گیرد

 

 

شناسه خبر 74971