شناسه خبر:76053
1402/8/28 12:43:44

معاون فنی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه از اجرایی شدن طرح پزشک خانواده شهری در شش شهرستان استان خبر داد و افزود: تا پایان سال تمام شهرهای بالای 20 هزار خانوار تحت پوشش این طرح می‌روند.

دکتر خسرو کریمی با اشاره به شروع طرح پزشک خانواده شهری از اردیبهشت ماه امسال، گفت: پزشک خانواده روستایی از سال 1384 در روستاها و شهرهای با کمتر از 20 هزار نفر جمعیت اجرایی شده بود و اکنون نوبت به اجرایی شدن این طرح در شهرهای با بیش از 20 هزار نفر جمعیت رسیده است.

وی افزود: با شروع این طرح در سراسر کشور، در استان کرمانشاه نیز شهرستان کنگاور به عنوان پایلوت معرفی و طرح در آن اجرایی شد.

کریمی با اشاره به وجود 9 شهر با بیش از 20 هزار نفر جمعیت در استان گفت: این شهرها عبارتند از کرمانشاه، اسلام آبادغرب، پاوه، سرپل ذهاب، جوانرود، سنقر و کلیایی، صحنه، کنگاور و هرسین که باید طرح پزشک خانواده شهری در آنها اجرایی شود.

وی با اشاره به شروع اجرای پایلوت طرح در کنگاور در فاز اول، گفت: در فاز دوم، اجرای طرح در شهرهای سنقر و کلیایی و هرسین آغاز شده و در فاز سوم که از اول آبان ماه شروع شده اجرای طرح را در شهرهای صحنه و جوانرود کلید زده ایم.

به گفته معاون فنی مرکز بهداشت استان کرمانشاه با اجرای طرح در این شش شهر، تاکنون بیش از 267 هزار نفر از جمعیت شهری کرمانشاه تحت پوشش پزشک خانواده قرار گرفته اند.

وی خاطرنشان کرد: از قبل هم 687 هزار نفر در روستاها و شهرهای با جمعیت کمتر از 20 هزار نفر تحت پزشک خانواده روستایی قرار گرفته بودند.

کریمی گفت: در صورت مهیا بودن شرایط، تا پایان سال هم سه شهر باقی مانده کرمانشاه، اسلام آبادغرب و سرپل ذهاب تحت پوشش رفته و به این ترتیب تمام مردم استان صاحب پزشک خانواده می‌شوند.

وی در تشریح جزییات طرح پزشک خانواده شهری نیز گفت: در این طرح برای هر سه هزار نفر جمعیت یک تیم سلامت خانواده تشکیل می‌شود که شامل یک پزشک و دو مراقب سلامت است که یکی از این دو مراقب سلامت ترجیحا ماما بوده و دیگری یا کارشناس بهداشت خانواده و یا کارشناس پرستاری است.

کریمی گفت: این تیم، اطلاعات جمعیت زیرمجموعه خود را کامل استخراج کرده و مراقبین سلامت با خانوارهای تحت پوشش خود تماس گرفته و به آنها اعلام می‌کنند که برای مراقبت‌های اولیه باید به آنها مراجعه کنند.

معاون فنی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه خاطرنشان کرد: این مراقبین سلامت، همچنین مراقبت‌های اولیه مانند دیابت، فشار خون، مراقبت از مادر باردار و کودک و نوزاد و... را در جامعه تحت پوشش خود مدام رصد می‌کنند.

وی افزود: در این طرح اگر فردی دچار مشکل شود باید ابتدا به مراقبت سلامت مراجعه کرده و او در صورت نیاز، فرد را پزشک خانواده مربوطه ارجاع می‌دهد. پزشک نیز معاینات لازم را انجام داده و اگر مشکل نیاز به بررسی تخصصی داشته باشد به متخصص که سطح دو درمانی است ارجاع می‌دهد.

کریمی گفت: با توجه به کُدی که پزشک خانواده به فرد می‌دهد، فرد بدون قرارگیری در صف انتظار به پزشک متخصص مراجعه کرده و تحت درمان قرار می‌گیرد.

وی افزود: اجرای این طرح هم هزینه‌های پزشکی خانوار را کم کرده، چرا که نیاز نیست افراد برای هر مشکل یا بیماری ساده به پزشک متخصص مراجعه کنند و هم موجب ارتقا سلامت جامعه و دسترسی عادلانه تمام افراد جامعه به خدمات سلامت خواهد شد.

 

 

شناسه خبر 76053