سپهرغرب، گروه خبر: مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان گفت: مطالعات تفصیلی طرح آبخیزداری در 940 هزار هکتار از حوضههای آبخوان استان به پایان رسیده و در سطح 197 هزار و 600 هکتار در دست اجراست.
بهزاد شریفیپور روز شنبه اظهار کرد: در حوزه اجرا هم، طرحهای آبخیزداری در سطح 600 هزار هکتار و طرح کنترل سیلاب و آبخوانداری در 60 هکتار به پایان رسیده است.
وی افزود: 14 بند خاکی در مناطق مستعد شرق استان با هدف کنترل سیلاب و تغذیه آبخوان و بندهای کوتاه اصلاحی، سنگی ملاتی و توری هم به تعداد 9 هزار و 600 سازه احداث شده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان گفت: 6 درصد از مساحت استان معادل 163 هزار هکتار را آبخوانها تشکیل میدهد و 80 درصد این آبخوانها در شرق استان قرار دارد که حوضه سفیدرود یکی از سرشاخههای اصلی، در این دشت با 25 تا 30 درصد کسری مواجه است.
شریفیپور افزود: افت تراز آبهای زیرزمینی برابر آخرین مطالعات صورت گرفته، بهصورت متوسط منطقهای 36 متر و نقطه ای 80 متر است.
وی ادامه داد: محدوده اثرگذار بر آبخوانهای شرق استان وسعتی حدود 450 هزار هکتار را شامل میشود که تاکنون در 285 هزار هکتار از آن، عملیات آبخیزداری و آبخوانداری به اجرا درآمده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان با اشاره به اثربخشی این طرحها گفت: با اجرای این طرحها، خطر سیلاب را در مساحت 600 هزار هکتار از حوضههای آبخیز استان را تا 70 درصد کاهش دادیم.
شریفیپور یادآور شد: با مدیریت رواناب و تغذیه سفرههای زیرزمینی، آبخوانهای استان را به میزان 50 میلیون مترمکعب در یک دوره آبی به ثمر رسانده و از سویی 300 میلیون مترمکعب تولید و استحصال جدید در یک دوره آبی در حوضههای آبخیز استان داشتیم.
وی افزود: علاوه بر اینها با توجه به نقشی که آبخیزداری در کنترل فرسایش خاک دارد، با اجرای این طرحها در سطح 600 هزار هکتار، شاهد کاهش پنج تنی فرسایش در هر هکتار در سال در این مناطق بودیم.
از مساحت دو میلیون و 937 هزار هکتاری استان کردستان، بیش از 60 درصد آن شامل یک میلیون و 587 هزار هکتار آن را مراتع و جنگل تشکیل میدهد؛ در مجموع 67 هزار خانوار روستایی استان بهرهبردار بخش مراتع هستند و بهرهبرداران کردستانی 6.5 درصد علوفه کشور را تولید میکنند.
شناسه خبر 78040