متخصصان یک شرکت دانشبنیان ایرانی موفق به تولید محصولی شدهاند که میتواند سالانه 200 هزار میلیارد تومان از هزینههای خوردگی، رسوب و زنگ در انواع خودرو، تأسیسات و نیروگاهها را به کشورمان کاسته و مانع از آلودگی محیطزیست شود.
کاهش هزینه تعمیرات، افزایش راندمان و بهرهوری موتور انواع خودرو، حفظ سلامت قطعات تأسیسات، حذف اسیدشویی و کاهش 40 تا 60 درصدی هزینه سوخت و انرژی در تأسیسات، ازجمله فواید این محصول عنوان شده است.
مدیرعامل شرکت چندمنظوره ایثار پارسکیمیا مصدق و شرکا درخصوص محصولات این شرکت و کاربرد آنها گفت: محصول ضد رسوب و ضد خوردگی در سال 1388 ثبت اختراع شد و درحال حاضر برای بومیسازی آن در سطح کشور تلاش میکنیم؛ چراکه عاملی استراتژیک و مهم است. عدم وجود این ماده سالانه 200 هزار میلیارد تومان هزینه خوردگی، رسوب و زنگ در انواع خودرو، تأسیسات و نیروگاهها به کشور تحمیل میکند.
عبدالحمید مصدق افزود: نمونهای از این خرابیها را میتوان در سوراخ شدن رادیاتور و مخلوط شدن آب و روغن در پکیجهای خانگی و خودروها مشاهده کرد. عدم استفاده از این ماده علاوهبر ایجاد هزینههای ملی هنگفت، باعث آلودگی محیطزیست نیز میشود.
مصدق گفت: استفاده از این قبیل محصولات در کشورهای پیشرفته جهان اجباری است و به هر مؤسسه، شرکت و شخصی که سعی کند هزینه خوردگی، زنگ و رسوب را کاهش دهد، یارانه و کمکهای فراوانی تعلق میگیرد. بهعنوان مثال، درصدی از هزینههای صرفهجوییشده به خود شرکتها بازگردانده میشود تا از بروز چنین هزینههایی جلوگیری شود. این آگاهی در سطح ملی در کشور ما چندان نهادینه نشده است و سالانه 200 هزار میلیارد تومان ضرر به صنعت و خودروها وارد میشود.
وی تصریح کرد: تصور کنید شهرداری صدها کامیون برای جمعآوری پسماندها دارد. اگر فقط یک بار از محصول ما به آب رادیاتور این کامیونها اضافه شود، موتور آنها ازلحاظ آسیبهای ناشی از رسوب تا 10 سال به تعمیرات نیاز نخواهند داشت و از هزینههای ناخواسته جلوگیری میشود. یا فرض کنید آمبولانسها حین حمل بیمار دچار نقص فنی موتور یا قاطی شدن آب و روغن میشوند که دلیل این اتفاق عدم استفاده از این محصول و عدم آگاهی در سطح کشور از مزایای آن است.
مصدق تأکید کرد: خودروسازان، لوازم یدکیها و تعمیرگاهها بهدلیل سودجویی یا ناآگاهی اقدامی برای استفاده از این محصول نمیکنند. عدم استفاده از این ماده سبب افزایش هزینهها، رسوب و جرمگیری در پکیجهای خانه و بویلر کارخانهها، افزایش مصرف گاز، گرفتگی و رسوب در مدارهای ماشینها میشود. اسیدی کردن ماشینها به دلیل عدم استفاده از محصول نیز بهمرور زمان باعث گرفتگی و رسوب در مدارها میشود و آبی که از خودرو خارج میشود، قهوهایرنگ و رسوبدار خواهد بود.
این آب آلوده پس از بخار شدن، ریزگردها و یون سدیم را در هوا معلق میکند و توسط نایژکها وارد خون میشود. هر کدام از این موارد میتواند باعث سرطان و به خطر افتادن سلامتی انسانها شود.
مصدق با ابراز تاسف از سودجویی برخی از اصناف که تا به امروز مانع از تأثیرگذاری این محصول شدهاند، گفت: ما با هزینه خود از سال 1388 توانستیم این محصول را در سطح کشور با نام مورد اعتماد مردم «پارس کیمیا» به بازار عرضه کنیم. این محصول درحال حاضر در بخش قلیلی از مردم و تأسیسات جایگاه ویژهای پیدا کرده است، زیرا مردم به اثربخشی آن یقین دارند. استفاده از این محصول در خودروها معجزه میکند و عملکرد آنها را بهطور چشمگیری بالا میبرد؛ بهطوری که با یکبار استفاده، خودرو و دستگاه جوان میشوند و مصرف گاز تا 60 درصد کاهش مییابد.
وی تأکید کردند: اکنون نیاز به حمایت و توجه مسئولان داریم. ما از سال 1375 برای خدمت به مردم این راه را انتخاب کردهایم و علاوهبر این محصول، محصولات جهانی دیگر نیز تولید کردهایم.
مصدق درخصوص بزرگترین یا مهمترین دستاورد این مجموعه بیان کرد: بزرگترین دستاورد مجموعه ما، کسب اعتماد ملی در استفاده از محصول تأسیساتی، خودرویی و نیروگاهی پارس کیمیا است. این اعتماد به حدی بوده که هماکنون صنایع بزرگ کشور مانند صنایع دفاع، برخی بیمارستانها، هتلها، شرکت نفت و شهرداریها به ما اعتماد میکنند و با پیشپرداخت، جنس را تحویل میگیرند.
وی افزود: تا به امروز تمام ارگانهایی که از این محصول استفاده کردهاند ازجمله بزرگترین ارگان حملونقل ایران، رضایت کامل از آن داشتهاند.
مصدق درخصوص رقم اشتغالزایی مستقیم و غیر مستقیم ایجادشده توسط این مجموعه گفت: در مجموعه ما بهصورت مستقیم و غیر مستقیم بیش از 500 نفر در سطح کشور مشغول به کار هستند.
وی در پایان درخصوص استفاده از حمایتهای معاونت علمی ریاست جمهوری ابراز کرد: با عنایت به اینکه قویترین ماده ضد خوردگی را در اختیار داریم که میتواند منافع اقتصادی فراوانی به ارمغان بیاورد، برای تولید انبوه و صادرات این محصول نیاز به حمایتهای مالی داریم. درحال حاضر به دنبال احداث کارخانهای در تهران هستیم تا بتوانیم به نیاز داخلی و خارجی پاسخ دهیم؛ همچنین برای معرفی این محصول به مردم و جامعه نیازمند حمایت در زمینه تبلیغات و بازاریابی هستیم.
منبع: خبرگزاری ایرنا
شناسه خبر 81377