شناسه خبر:82419
1403/2/22 17:10:02
معاون بازآفرینی و نوسازی بافت شهری استان اعلام کرد:

وجود ۷۰ هزار واحد مسکونی ناپایدار در استان همدان

معاون بازآفرینی و نوسازی بافت شهری اداره‌ کل راه و شهرسازی استان همدان با بیان اینکه در تمام ۳۲ شهر استان محدوده‌های هدف بازآفرینی مصوب شده است، گفت: براساس سرشماری نفوس و مسکن سال ۹۵ در همدان، ۷۰ هزار واحد مسکونی ناپایدار وجود دارد که زنگ خطری برای استان است.

محمدرضا باباخانی درباره بازآفرینی شهری اظهار کرد: در ماده ۱۶ قانون حمایت از احیا، بهسازی و نوسازی بافت‌های ناکارآمد شهری وزارت راه و شهرسازی مکلف شده است نسبت به تهیه و تدوین سند ملی راهبری احیا و بهسازی بافت‌های ناکارآمد شهری اقدام کند که در سال ۹۳ این سند به تصویب هیئت وزیران رسید.

معاون بازآفرینی و نوسازی بافت شهری اداره ‌کل راه و شهرسازی استان همدان تصریح کرد: یکی از مواردی که در این سند به آن اشاره شده است، تشکیل ستاد ملی بازآفرینی بود که متناظر با این موضوع در استان‌ها نیز ستادهای استانی و شهرستانی تشکیل شد.

وی با بیان اینکه اقداماتی در ابتدا شکل گرفت که نخستین وظیفه شناسایی این محدوده در استان بود، افزود: قبل از تصویب این سند، مناطق به‌عنوان محدوده‌های توانمندسازی شناخته شده بودند که برای یکپاچه شدن محدوده‌های بازآفرینی شامل بافت فرسوده، بافت تاریخی، سکونتگاه‌های غیر رسمی، کاربری‌های ناامن و روستاهای الحاق‌شده ابلاغ شد و در دستور کار ستاد استانی قرار گرفت.

باباخانی با اشاره به اینکه بعد از بررسی و جلسات متعدد در سال ۹۵ این محدوده‌ها در ۱۳ شهر استان همدان به تصویب رسید، تأکید کرد: چهار هزار و ۴۰۰ هکتار به‌عنوان محدوده بازآفرینی استان همدان شناخته شد.

معاون بازآفرینی و نوسازی بافت شهری اداره ‌کل راه و شهرسازی استان همدان خاطرنشان کرد: بازآفرینی با مشارکت همه دستگاه‌ها و تمام مردم باید انجام شود و اگر مشارکت مردم نباشد، نمی‌توانیم کاری در این محدوده انجام دهیم.

وی با بیان اینکه براساس سرشماری نفوس و مسکن سال ۹۵ در استان همدان ۷۰ هزار واحد مسکونی ناپایدار وجود دارد که زنگ خطری برای استان است، گفت: در استان همدان نوسازی ۱۴ هزار و ۹۹۲ واحد مسکونی برعهده شرکت بازآفرینی است که تاکنون 6 هزار و ۴۰۰ پروانه ساختمانی صادر شده است.

باباخانی ادامه داد: با توجه به اینکه در محدوده بازآفرینی مالکیت خصوصی است، دولت قصد دارد با ارائه مشوق‌هایی زمینه مشارکت مردم در نوسازی مساکن خود را فراهم کند.

این مقام مسئول با بیان اینکه دو نوع مشوق در محدوده بازآفرینی ارائه شده است، تصریح کرد: شهرداری‌ها مکلف به ارائه تخفیف حداقل ۵۰ درصدی در صدور پروانه ساختمانی هستند و از سال  ۱۴۰۱ نیز ارائه بسته‌های تشویقی ۱۹گانه ابلاغ شده است.

وی با تأکید بر اینکه در تسهیلات مالی که ارائه می‌شود دو هفته‌ای است که مشکل نرم‌افزاری وجود دارد که در ۱۰ روز آینده مرتفع خواهد شد، گفت: مردم از بسته‌های تشویقی خوب استقبال کردند و رشدی که ساخت‌وساز در نیمه دوم سال گذشته داشته، نشان‌دهنده استقبال مردم از این بسته‌ها است.


منبع: خبرگزاری ایسنا

شناسه خبر 82419