شناسه خبر:83568
1403/3/23 12:06:49
در نهمین نشست کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی همدان مطرح شد:

چالش جدید کشاورزان با حذف معافیت مالیاتی

در نهمین نشست کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی همدان بر چالش جدید کشاورزان با حذف معافیت مالیاتی، تأکید شد.

به گزارش سپهرغرب و به نقل از روابط عمومی اتاق بازرگانی همدان، پیرو طرح اصلاح قانون مالیات در ماده 10، پیشنهاد حذف ماده 81 مطرح شده که کشاورزان بر این عقیده هستند درصورت تصویب آن در مجلس، بخش کشاورزی کشور با چالش جدید و محدودیت جدی مواجه خواهد شد.

نایب‌رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی همدان در جمع اعضای کمیسیون گفت: در دنیا روند کشورهای مختلف جهت دریافت مالیات از بخش کشاورزی، متفاوت است؛ اما در هر صورت کشورهای توسعه‌یافته و درحال توسعه این بخش را حمایت می‌کنند.

فرهاد منافی با تأکید بر اینکه در ایران تولیدکنندگان محصولات کشاورزی با چالش‌‎های مختلف درگیر هستند، اظهار کرد: عوامل محیطی از قبیل، خشک‌سالی، زلزله، سیل، گَردوغبار، سرمازدگی، گرمازدگی و غیره، تنها بخشی از مشکلات این حوزه است.

وی افزود: ضمن اینکه به‌دلیل مشکلات ذکرشده تولید در کشور با سود همراه نیست و بعضاً سال‌های متوالی بهره‌برداران در این حوزه دچار ضرر و زیان هستند.

این مقام مسئول تصریح کرد: به دلایل ذکرشده کشاورزان در برخی سال‌ها با زیان مواجه می‌شوند و در سال‌هایی که به سود می‌رسند، به زحمت می‎‌توانند خسارت سال‌های پیش را جبران کنند.

وی با تأکید بر اینکه اغلب کشاورزان خُرده‌مالک هستند، گفت: درصورت از بین رفتن فرصت شغلی این کشاورزان، جبران تولید انجام‌شده توسط آن‌ها بسیار سخت و عمدتاً غیر قابل جبران خواهد بود.

نایب‌رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی همدان تأکید کرد: اتفاق تلخ از بین رفتن دام‎‌های مولد که بارها توسط فعالان بخش خصوصی هشدار داده شده، گواه است که جبران خسارت وارده به تولیدات کشاورزی بسیار سخت و در مواردی غیر قابل جبران است.

منافی با تأکید بر اینکه طرح باید با دقت و حساسیت بالا بررسی شود و همه تبعات بعدی مورد توجه قرار بگیرد، گفت: امیدوارم این هشدار بخش خصوصی و فعالین کشاورزی مورد توجه قرار گیرد؛ در ادامه جلسه سایر اعضای کمیسیون نیز نظرات خود را بیان کرده و بر ایجاد چالش‌های جدید در حوزه کشاورزی درصورت حذف ماده 81 قانون مالیات، تأکید کردند.

* توسعه گلخانه‌ها دغدغه دولت چهاردهم باشد

وی در بخش دیگری از سخنان خود به توسعه گلخانه‌ها اشاره کرد و یادآور شد: با وجود چالش‌های حوزه آب و اهمیت گلخانه در توسعه صادرات و ارزآوری و همچنین برنامه استان برای توسعه گلخانه‌ها، اما در سه سال گذشته توجه کمی به این حوزه شده است.

نایب‌رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی همدان با تأکید بر اینکه روند توسعه گلخانه‌ها در استان و کشور کُند یا متوقف شده است، اظهار کرد: میانگین توسعه گلخانه‌های کشور از حدود دو هزار هکتار در سال به کمتر از حدود 400 هکتار رسیده و در استان هم روند توسعه به کمترین میزان خود طی سال‌های گذشته رسیده است.

منافی ادامه داد: امروز در استان حدود 250 هکتار گلخانه فعال وجود دارد، درحالی که بیش از این پروانه تأسیس گلخانه صادر شده و همگی منتظر پرداخت تسهیلات هستند.

وی تأکید کرد: درصورت از دست رفتن این فرصت سرمایه‌گذاری، جبران خسارت مذکور بسیار سخت و شاید غیر ممکن خواهد بود.

نایب‌رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی همدان در پایان سخنانش گفت: امیدوارم با آغاز دولت چهاردهم، به اهمیت این موضوع دقت بیشتری شود و شاهد تحول و دگرگونی در بحث حمایت از توسعه گلخانه‌ها در کشور باشیم.

منافی با تأکید بر اینکه این طرح باید با دقت و حساسیت بالا توسط مجلس بررسی شود و همه تبعات بعدی مورد توجه قرار بگیرد، ابراز کرد: امیدوارم این هشدار بخش خصوصی و فعالان کشاورزی مورد توجه قرار گیرد.

شناسه خبر 83568