شناسه خبر:85443
1403/5/13 08:17:53

فرایند انتخاب نهمین رئیس‌جمهور ایران به پایان رسید و اکنون فرایند انتخاب اعضای کابینه و وزرا بیش از هر زمان دیگر جدی شده است و بالطبع رایزنی‌ها و پیگیری‌ها بیش از گذشته در پایتخت در جریان است. به موازات این تعاملات در سطح کلان کشوری در استان‌ها نیز رایزنی‌ها با قوت در جریان بوده؛ درواقع با بالا رفتن پرچم انتخابات نشانه‌های تغییر تیم اجرایی هویدا شده و بسیاری افراد البته نه همه، با همین هدف وارد چرخه انتخابات و حمایت یا عدم حمایت از افراد یا گروهی می‌شوند. حتی برخی پا را از این فراتر می‌گذارند و به‌صورت هم‌زمان در دو یا چند ستاد انتخاباتی کاندیداها حضور می‌یابند و مستقیم و غیر مستقیم حمایت‌هایی انجام می‌دهند که به وقتش از منافع آن استفاده کنند!

فارغ از این روند چرکی که برخی برای منفعت نفس خودشان طی می‌کنند و قطعاً از این تلاش نامبارکشان نیز آبی برای مردم گرم نمی‌شود، چراکه برای خدا نیست، رایزنی برای انتخاب کارگزاران دولت یک فرایند درست و منطقی است که به سبب آن باید برای افراد توانمند، دلسوز و متعهد فرصت خدمت کردن فراهم شود. یعنی آن‌دسته از اقربای گروهی که حلقه اصلی دولت مستقر در هر استانی هستند، باید بگردند توانمندترین کابینه دولت را در استان شکل دهند؛ لازمه تحقق چنین امری نیز فهم آرمان‌های اصلی ملت و الگوهای حاکم بر اندیشه رئیس دولت است.

درواقع آنان که این‌روزها با روی کار آمدن دولت چهاردهم در سطح استانی مورد اقبال برای تأیید یا رد افراد جهت تصدی سِمت‌ها هستند، باید به این نکات توجه داشته باشند و افرادی را تأیید کنند که متعهدانه و توانمند پای کار خدمت به مردم بیایند. البته منظور ما از تعهد معنی تقلیل‌یافته از دین‌داری ظاهری نیست، بلکه نگاه ما تعهدی است که فرد در هر حال خود را به خالق جهان متعهد بداند و در این مسیر طی طریق کند؛ چنین کسی زیر دِین افراد و گروه‌ها نرفته و خدمت به مردم را بر هر امتیاز، تشویق یا تشری اولویت می‌دهد! درعین‌حال که همین تعهد باعث می‌شود درصورت عدم توانایی هیچگاه مسئولیتی را نپذیرد. همان‌طور که پیامبر عظیم‌الشأن اسلام به صحابی عزیز خود فرمود: «ای ابوذر! من آنچه برای خود دوست می‌دارم، برای تو نیز دوست می‌دارم؛ همانا تو را ناتوان می‌بینم، پس هیچ‌گاه به دو نفر امر نکن و به‌هیچ‌وجه عهده‌دار مال یتیم مباش.» درست برعکس بسیاری از افراد از جریان‌های مختلف سیاسی که مشتاقانه پیگیر کسب جایگاه هستند.

اما آنچه از معتمدان دولت چهاردهم در استان انتظار می‌رود این است که گزینه‌هایی برای تصدی سِمت‌ها پیشنهاد بدهند که واقعاً بخواهند و بتوانند به مردم خدمت کنند؛ کسی که به‌طور رسمی و غیر رسمی اطلاعات لازم درباره حوزه کاری خود جمع کند و در زمان لازم براساس واقعیت‌های کف میدان، تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی کند و نه اینکه در جلسه تنظیم بازار از بدیهی‌ترین رقم‌های کالا خبر نداشته باشد و به اعداد و ارقام مدیران بسنده کند! مردم هم خودشان بدانند و زندگیشان... از سوی دیگر انتظار می‌رود نمایندگان دولت در استان و شهرستان‌ها از عمق نفوذ خوبی در پایتخت و وزارتخانه‌ها برخوردار باشند تا بتوانند مناسب با نیاز استان، جذب اعتبار داشته و بسیاری از عقب‌ماندگی‌ها را جبران کنند. سومین ویژگی مدیران به‌ویژه استاندار آینده باید اعتقاد به اصل استقلال قوا باشد؛ چراکه مدیران به‌ویژه استاندار در عین تعامل مناسب، باید بتواند مستقل از نمایندگان، استان را هدایت کند.

درواقع انتظار می‌رود کابینه دولت چهاردهم در استان همدان فارغ از جناح‌بندی‌ها و سیاست‌زدگی‌ها، براساس شایسته‌سالاری و میزان توانمندی افراد شکل بگیرد.

شناسه خبر 85443