شناسه خبر:86151
1403/6/13 14:42:54
نماینده ولی‌ فقیه در استان همدان:

اگر مدیر گرفتار ساختار بشود، موفق نخواهد شد

نماینده ولی فقیه در استان همدان گفت: مدیر موفق باید از ساختارها عبور کند؛ اگر مسئول گرفتار ساختار بشود، موفق نخواهد شد.


روز شنبه آیین سنگرسپاری اداره کل تبلیغات اسلامی استان همدان (معارفه حجت‌الاسلام رضا غلامی‌روشن‌نیا، مدیرکل جدید تبلیغات اسلامی استان و تجلیل و تکریم حجت‌الاسلام مهدی ارتقایی، مدیرکل سابق آن) با حضور حجت‌الاسلام‌و‌المسلمین حریزاوی قائم‌مقام سازمان تبلیغات اسلامی کشور، حجت‌الاسلام‌والمسلمین حبیب‌الله شعبانی‌موثقی نماینده ولی فقیه در استان همدان، مدیران ارشد و تشکل‌های دینی استان در سالن همایش‌های مجتمع ابن‌سینا همدان برگزار شد.
قائم‌مقام سازمان تبلیغات اسلامی کشور در این جلسه گفت: مأموریت حوزه و همه بخش‌های تبلیغی، مردمی کردن تبلیغ است و امور محوله با این رویکرد دنبال می‌شود.
* تفکر جهادی، روحیه جهادی و عمل جهادی
حجت‌الاسلام‌والمسلمین حریزاوی خاطرنشان کرد: در تبلیغ، روحانیت نقش راهبری، دستگاه‌های تبلیغی نقش تنظیم‌گری، دولت‌ها نقش حمایتگری و مردم نقش تصدی‌گری دارند.
وی با این بیان که در فعالیت‌های تبلیغی سه خصلت را به‌صورت هم‌زمان احتیاج داریم، اظهار کرد: تفکر جهادی، روحیه جهادی و عمل جهادی باید کنار هم باشند؛ چراکه فقدان هریک به دیگری آسیب خواهد زد.
قائم‌مقام سازمان تبلیغات اسلامی کشور با بیان اینکه خدا را شاکریم از ساختارها عبور کردیم، توضیح داد: ما تأکید داریم که باید هم‌زمان هر دو بخش زیرساخت و برساخت رشد کند تا بتوان فعالیت مؤثر و مستمر انجام داد.
حجت‌الاسلام‌و‌المسلمین حریزاوی با تأکید بر لزوم افزایش جریان‌های رسانه‌ای، جریان قرآنی و احیای قرآن با رجوع به آن، برنامه محفل را افتخار جمهوری اسلامی خواند و مطرح کرد: پشت این برنامه، سازمان تبلیغات بود؛ برنامه‌ای که موفق عمل کرد و اکنون علاوه‌بر کشورهای اسلامی، کشورهای غیر اسلامی هم خواهان آن هستند.
وی تصریح کرد: رجوع به قرآن و زندگی با آیه‌ها به‌صورت پُرنشاط، کار محفل بود و بعد از این برنامه شاهد بودیم که دو میلیون حافظ قرآن موضوعی، به حافاظان قرآن ما اضافه شدند.
این مقام مسئول در خاتمه بیان کرد: اگر کار با نوآوری و پژوهش انجام شود، حتماً مثمر ثمر واقع می‌شود و نتایج آن در جامعه مشهود خواهد بود.
* حمایت‌های دوجانبه مردم و سازمان تبلیغات اسلامی، رمز موفقیت فعالیت‌های دینی و فرهنگی
نماینده ولی‌ فقیه در استان همدان نیز در این جلسه بیان کرد: حمایت‌های مردم و سازمان تبلیغات اسلامی، رمز موفقیت فعالیت‌های دینی و فرهنگی است.
حجت‌الاسلام‌والمسلمین حبیب‌الله شعبانی‌موثقی افزود: امروز بازوی توانمند سازمان‌ تبلیغات حلقه‌های میانی، طلاب و مجموعه‌های مردمی هستند؛ بنابراین هم گروه‌های مردمی باید ارتباط بیشتری با سازمان بگیرند و هم سازمان باید با آنان تعامل ویژه‌تری داشته باشد.
وی سپس با اشاره به هیئت‌های مذهبی استان، تصریح کرد: هیئت‌ها انسجام نیاز دارند؛ واقعیت این بوده که با همه زحمات متحمل‌شده در این بخش، همچنان نیازمند برنامه‌ریزی و ورود جدی‌تر هستیم. چراکه تجمعات مذهبی ما با وجود ظرفیت استان، هنوز به‌درستی شکل نگرفته است.
امام‌جمعه همدان سپس علت عدم موفقیت‌ها را تقید به ساختارها خواند و گفت: تقاضای من از مدیران این است که گرفتار ساختار نشوند؛ اگر مسئول گرفتار ساختار بشود، موفق نخواهد شد؛ بنده نمی‌گویم کار خلاف قانون انجام دهید، اما تأکید می‌کنم که ساختارها بازدارنده است.
حجت‌الاسلام‌والمسلمین شعبانی‌موثقی با این بیان که شیوه اسلام را در انجام کارها و مدیریت درنظر بگیرید، متذکر شد: اسلام الزامات را اندک قرار داده و حتی الزامات ادیان گذشته را برداشته و دست مردم را باز گذاشته است؛ برای موفقیت مدیر باید دست او را باز گذاشت تا بتواند کار کند.
وی با تأکید بر اینکه باید تلاش کرد و همه باهم باید این مسیر را طی کنیم، اظهار کرد: حضور اجتماعی طلاب و روحانیت باید بیشتر از آنچه که امروز هست، باشد.
* دشمن امروز هجمه خود را روی کارآمدی گذاشته است
نایب‌رئیس مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه بیان کرد: مردم ما خدمات هشت‌ساله دفاع مقدس را در ذهن دارند و از توفیقاتی که کسب شده، آگاه هستند؛ چون به‌کرات مطرح شده، اما در بخش خدمات نظام آن‌طور که شایسته است، جامعه را مطلع نکرده‌ایم.
حمیدرضا حاجی‌بابایی ادامه داد: برای همین جهاد تبیین توسط رهبر انقلاب مطرح شد تا خدمات نظام را برای مردم تبیین کنیم.
وی افزود: امروز شاید تعداد نهادهای فرهنگی در خدمت نظام بسیار زیاد است، اما آنچه نیاز است، سازمان‌دهی و هماهنگی بین کانون‌ها، نهادها و وزارتخانه‌ها است که در چشم‌انداز نظام دیده شده و باید نسبت به آن توجه کرد.
نماینده مردم‌ همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: امروز هجمه سنگینی در پخش اخبار از سوی دشمن وجود دارد، چراکه توان هماوردی در بخش دین و قرآن را با ما ندارد؛ بنابراین تمرکز خود را روی کارآمدی گذاشته است.
حاجی‌بابایی افزود: امروز اگر همه ما زمان بگذاریم و هجمه‌ها را پاسخ دهیم، باز وقت کم می‌آوریم؛ حال ببینید اگر به خودمان مشغول باشیم و از این کار غفلت کنیم، چه خواهد شد.
وی در خاتمه تأکید کرد: نیاز است یک انسجام قدرتمند در تبلیغات شکل بگیرد تا بتوانیم از این نظام مقدس اسلامی که پای آن خون هزاران نفر ریخته شده، حمایت و دفاع کنیم.
*کار کردن در همدان هم شیرین است و هم مؤثر
مدیرکل سابق سازمان تبلیغات اسلامی استان همدان نیز با اشاره به رسالت‌های محوله به سازمان تبلیغات اسلامی از سوی رهبر معظم انقلاب، بیان کرد: توجه به نیازهای روز، نوآوری در ادبیات و روش‌ها، رصد و مقابله هوشمندانه با تهاجمات فکری، فرهنگی و رسانه‌ای دین و انقلاب، ازجمله مأموریت‌های محوله به این سازمان است و تلاش ما حرکت در این مسیر بود.
حجت‌الاسلام مهدی ارتقایی خاطرنشان کرد: تحقق موارد مذکور جز به با به‌کارگیری ظرفیت‌های حاکمیتی و مردمی، امکان ندارد.
وی با تأکید بر اینکه شعار راقی و رو به جلویی که در سازمان مطرح می‌شود مردمی‌سازی تبلیغ است، گفت: تا حد بسیاز زیادی این شعار در سازمان محقق شده، اما بازهم باید تلاش کرد.
این مقام مسئول افزود: توفیق مهم سازمان تبلیغات در این سال‌ها به تعبیر رهبر انقلاب مدیریت تحت سایه و حرکت چراغ‌خاموش در عرصه فرهنگ و دین است؛ به این معنا که سازمان تبلیغات بدون اینکه اسم و عنوان خودش مطرح شود، به فکر تحقق کار بوده و مدیریت کرده است.
حجت‌الاسلام ارتقایی به زندگی با آیه‌ها اشاره و بیان کرد: تلاش سازمان تبلیغات در این بخش، فراهم کردن بستر استفاده مردم به نحو احسن بوده است.
وی با این بیان که کار در همدان هم شیرین است هم مؤثر، خدمت به مردم با تنفس در این شهر را نعمت بزرگی خواند و گفت: مردم همدان جهادی، مؤمن و انقلابی هستند و همه کسانی که در این شهر کار کرده‌اند، این موضوع را تصدیق می‌کنند.
حجت‌الاسلام ارتقایی در پایان با اشاره به شکل‌گیری قرارگاه تبیین با تعامل شیرین سازمان تبلیغات اسلامی، سپاه، حوزه علمیه و اوقاف و امور خیریه و عملکرد مثبت آن، سخنان خود را به پایان برد.
* خادم نهضت تبلیغات اسلامی استان همدان هستم
مدیرکل جدید سازمان تبلیغات اسلامی استان همدان نیز گفت: خود را از امروز خادم نهضت سازمان تبلیغات اسلامی استان همدان می‌دانم و دست تمام گروه‌های مردمی را می‌بوسم.
حجت‌الاسلام رضا غلامی‌روشن‌نیا اظهار کرد: از امروز خود را خادم نهضت تبلیغات اسلامی استان همدان می‌دانم و با آغوش باز دست تمام گروه‌های مردمی فرهنگی را می‌بوسم.
وی افزود: عاجزانه و خاضعانه از گروه‌های فرهنگی و مردمی، هیئت‌های مذهبی، مداحان و مجامع قرآنی استان همدان می‌خواهم که ما را در مسیر جهاد تبیین کمک کنند.
مدیرکل سازمان تبلیغات اسلامی استان همدان با اشاره به اربعین حسینی، بیان کرد: از هیئت‌های مذهبی، موکب‌داران که تجلی اربعین را به‌خوبی به نمایش گذاشتند، تقدیر و تشکر می‌کنم.
حجت‌الاسلام غلامی‌روشن‌نیا عنوان کرد: از زحمات همه هیئت‌ها در عرصه‌های مذهبی که در محرم و صفر خدمات کردند، تقدیر می‌کنم.
* محله‌های اربعینی پشتوانه خدمت‌رسانی به زائران حسینی
نماینده تشکل‌های دینی استان نیز با اشاره به حضور چشمگیر همدان در میزبانی از مردم استان‌های مختلف طی ایام اربعین حسینی، بیان کرد: سه میلیون زائر در مسیر رفت و سه میلیون زائر در مسیر برگشت در همدان تردد دارند که بر پایه هیئت‌های مذهبی و برپایی 176 موکب، از آنان پذیرایی می‌شود.
صادق نظری تصریح کرد: سال نخست با هفت موکب کار خود را در همدان شروع کردیم و در این فرآیند کار بزرگی صورت گرفت؛ به‌طوری که امروز تعداد این موکب‌ها به 176 مورد می‌رسد.
وی با تأکید بر اینکه کار موکب‌ها به‌کلی مردمی است، افزود: این کار بزرگ با خدمات‌رسانی به 6 میلیون زائر انجام می‌شود که با احتساب مواکب مردمی در مسیر‌های منتهی به مرز، به 66 میلیون نفر خدمت‌رسانی انجام می‌شود‌.
این خادم حسینی با اشاره به اینکه برخی نمی‌دانند استان همدان از 6 میلیون زائر در اربعین پذیرایی می‌کند، ابراز کرد: برای سفر نوروزی و حضور چندهزار نفر در همدان، ستاد سفرهای نوروزی تشکیل شده و همه‌ دستگاه‌ها پای کار هستند، چرا برای حضور میلیونی زائران اربعین این‌طور نیست؟
نظری ادامه داد: محله‌های اربعینی در همدان کاملاً مشهود است و اگر خدمتی صورت می‌گیرد، پشتوانه آن محله‌های اربعینی هستند.
وی با این بیان که در شبانه‌روز 20 هزار تا 50 هزار زائر در همدان طی ایام اربعین داریم که بیشتر از کرمانشاه و ایلام بوده و خواهش من کمک ویژه به این قضیه است، سخنانش را پایان داد.
* حل آسیب‌های اجتماعی با تکیه بر قرآن
قائم‌مقام دبیرخانه شورای قرآن استان همدان نیز بیان کرد: حضرت اباعبدالله علیه‌السلام همه وجود خود را برای نجات بشریت و جهل‌زدایی داد و آیا جهالت‌زدایی جز با رفتن در مسیر قرآن، محقق می‌شود؟
جواد سعیدی متذکر شد: آیا جهاد تبیین غیر از قرآن است؟ و آیا می‌توان بدون استفاده از محضر قرآن شریف، به تبیین دین پرداخت؟
وی سپس افزود: استان همدان مفتخر است به داشتن 70 مؤسسه قرآنی و 200 خانه قرآنی. درخواست ما این است که ادارات و دستگاه‌ها خاصه سازمان‌ تبلیغات اسلامی از بخش مردمی قرآن و مجموعه‌های قرآنی حمایت کنند.
قائم‌مقام دبیرخانه شورای قرآن استان همدان با تأکید بر اینکه برای مقابله با آسیب‌های اجتماعی باید قرآن را تقویت کرد، اظهار کرد: امیدوارم مشکلات مؤسسات به‌ویژه مسائل مالی با عنایت سازمان تبلیغات اسلامی حل شود.
سعیدی سند قرآنی که در استان ابلاغ شده را افتخار کشور توصیف کرد و گفت: استان همدان بنیان‌گذار بنیاد قرآن و شورای قرآن در کشور است؛ اما سؤال این بوده که چرا باید سند قرآنی روی زمین بماند؟
وی با این بیان که سند قرآنی استان مرهون تشکیل 60 جلسه تخصصی و 160 جلسه کمیته‌ها بوده و نیازمند توجه ویژه است، سخنانش را به پایان برد.
* ستاد مردمی ملت امام حسین فعال در عرصه‌های اجتماعی و فرهنگی
نماینده هیئت‌های حسینی نیز در ادامه این جلسه به ستاد مردمی ملت امام حسین علیه‌السلام اشاره کرد و افزود: این ستاد کارهای روی زمین همدان را انجام می‌دهد؛ ستادی که مردمی و حاکمیتی است و هرجا نیاز باشد، وارد عمل می‌شود.
مهدی صلواتی خاطرنشان کرد: 70 گروه جهادی با این ستاد کار کرده و می‌کنند و اتکای این ستاد به نیروهای مردمی است.
وی با تأکید بر اینکه فعالیت این ستاد محدود و محصور به حوزه خاصی نیست، یادآوری کرد: ستاد مردمی ملت امام حسین علیه‌السلام بیش از یک میلیون و 800 هزار بسته آب در بحران آب وارد همدان کرد که در مناطق محروم توزیع شد.
صلواتی به رویش غدیر نیز گریزی زد و افزود: برگزاری مراسم جشن عید غدیر در این سال‌ها نمونه بوده و هرسال بهتر هم می‌شود.
وی گفت: انسجام بیش از 144 مسجد در استان طی ایام اعتکاف نیز از دیگر اقدامات صورت‌گرفته است که تماماً مردمی بوده و بیش از سه هزار خادم در این آیین خدمت‌رسانی می‌کنند.
نماینده هیئت‌های حسینی با بیان اینکه اعتکاف با پول مردمی برگزار می‌شود، متذکر شد: پیشکسوتان جهاد و شهادت در همدان فعالان عرصه فرهنگی و اجتماعی هستند، اما متأسفانه امروز عده‌ای درصدد حذف آنان هستند؛ تقاضای من این است که جایگاه همدان را تقویت کنید، باید اینجا شهر و استان امیرالمؤمنین باشد.
صلواتی در پایان اعلام کرد: جشن غدیر، اعتکاف، نیمه شعبان، ستاد مردمی ملت امام حسین علیه‌السلام و غیره، فرصت‌های بی‌نظیری هستند که باید تقویت و حمایت شوند.
* ارائه مشاوره به 22 هزار بانوی همدان توسط مبلغه‌ها در بیمارستان
نماینده کانون رهپویان کوثر حوزه علمیه خواهران همدان نیز با اشاره به برنامه‌های انجام‌شده توسط طلاب خانم، توضیح داد: طرح دختران امین با محوریت برنامه‌های فکری و فرهنگی برای مخاطب کودک و طرح اتوبوس تفکر برای مخاطب نوجوان با هدف بازیابی هویت دختران نوجوان، ازجمله این برنامه‌ها است.
حجاری با اشاره به طرح پرتوی رحمت، بیان کرد: این طرح با هدف خدمت‌رسانی در بیمارستان‌ها انجام شده که طلاب خانم موفق شده‌اند در بیمارستان‌های فاطمیه، آتیه و بوعلی همدان طی طول یک‌سال، به حدود 22 هزار مادر مشاوره احکام بدهند.
وی با ابراز خرسندی از فعالیت مثمر ثمر بانوان مبلغه در استان، حمایت از آنان را خواستار شد و افزود: بیکاری در استان مشکل بزرگی است که همه فعالیت‌ها را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد؛ تقاضای ما اهتمام ویژه نمایندگان مجلس به نیمه‌صنعتی کردن استان و تقویت اشتغال است.
* تولید محتوای تهاجمی فعالانه به‌جای اقدامات تبلیغی منفعلانه
نماینده مبلغین استان نیز بیان کرد: وجود 15 مدرسه علمیه برادران و 10 مدرسه خواهران در استان مغتنم بوده و کاری که انجام می‌دهند، قابل تقدیر است.
حجت‌الاسلام عسگری خاطرنشان کرد: 600 مبلغه و بیش از یک‌هزار مبلغ جوان فعال در استان داریم که با دانش‌افزایی و مهارت‌افزایی، کارهای محوله را انجام می‌دهند؛ اما فعالیت آن‌ها با ظرفیت‌ها سازگار نیست. ما نیازمند توسعه ظرفیت‌ها برای آنان هستیم.
وی با اشاره به اینکه مبلغان استان همدان در سطح ملی منشأ خیر و خدمات هستند، مطرح کرد: مطالبه ما این است که مسئولان کشوری با نگاه حمایت ویژه به استان نگاه کنند.
این طلبه علوم دینی تأکید کرد: ما اعتقاد راسخ داریم که تبلیغ میدانی بر تبلیغ مجازی اولویت دارد و نیاز داریم به خلق مخاطب جدید، با عرصه‌گشایی در بخش تبلیغ؛ اگر این مسئله حل شود، می‌توان در تبلیغ چهره‌ به چهره موفق بود.
حجت‌الاسلام عسگری بسترسازی برای مردمی کردن تبلیغ که همان راهبرد دقیق سازمان تبلیغات است را مهم خواند و افزود: توجه به دانش‌افزایی و مهارت‌افزایی طلاب باید در صدر توجه قرار گیرد.
وی بر تولید محتوای تهاجمی فعالانه به‌جای اقدامات تبلیغی منفعلانه تأکید کرد و گفت: توجه به تبلیغ دین با نگاه اثباتی و کاربردی مسئله مهمی است که باید مورد توجه قرار داد.
این مقام مسئول در پایان معیشت طلاب و توجه به الزامات اولیه تبلیغ را مورد تأکید قرار داد و سخنانش را به پایان برد.

شناسه خبر 86151