شناسه خبر:86249
1403/6/19 14:09:08

اگر به دنبال پاسخ سوالاتی چون، جراحی دندان عقل چیست و چگونه انجام می‌شود؟ انواع جراحی دندان عقل چیست؟ جراحی دندان عقل چقدر طول میکشد؟جراحی دندان عقل نهفته با جراحی دندان عقل نیمه نهفته چه تفاوتی دارد؟ هستید، تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.

 

جراحی دندان عقل

جراحی دندان عقل از جمله روش‌های درمانی جراحی و پریو دندانپزشکی است که همه ما آن را تجربه خواهیم کرد. در واقع این سومین دندان آسیای انسان است که در سنین ۱۸ تا ۲۱ سالگی رشد خواهد کرد. معمولا دندان عقل به دلیل این که پس از رشد همه دندان‌ها و شکل‌گیری فک رشد می‌کند فضای بسیار کمی برای آن وجود خواهد داشت. البته بهتر است بدانید که این موضوع در همه افراد دیده نخواهد شد. اما در هر صورت جراحی دندان عقل به همه افرادی که دندان عقل دارند، توصیه می‌شود.

به طور کلی بهتر است بدانید که جراحی دندان عقل ممکن است بسیار ساده انجام شود یا این‌که در بعضی از افراد کمی دردناک باشد. در این مطلب قصد داریم اطلاعات بیشتری در مورد جراحی دندان عقل در اختیار شما قرار دهیم.

چرا باید جراحی دندان عقل انجام شود؟

یکی از متداول‌ترین درمان‌های دندانپزشکی را جراحی دندان عقل می‌دانند. در واقع پزشکان برای جلوگیری از ایجاد درد دندان یا خرابی دندان‌های دیگر کشیدن دندان عقل را به بیمار پیشنهاد می‌کنند‌.

معمولا برای کشیدن دندان عقل، بیمار باید تحت جراحی قرار بگیرد. جراحی دندان عقل با استفاده از بی‌حسی و آرام‌بخش انجام خواهد شد. اما در بعضی از موارد ممکن است، بیمار تحت بیهوشی عمومی قرار بگیرد.

معمولا دندان پزشک برای این کار برشی را در لثه ایجاد می‌کند و سپس دندان عقل را خارج خواهد کرد. پس از آن با استفاده از نخ‌هایی که قابل جذب هستند محل برش، بخیه خواهد شد.

یک نکته مهم دیگر در مورد جراحی دندان عقل آن است که ممکن است کشیدن این دندان نسبت به دندان‌های دیگر به زمان بیشتری نیاز داشته باشد. اما انواع جراحی دندان عقل چیست، در ادامه مطلب به این موضوع می‌پردازیم.

انواع جراحی دندان عقل چیست؟

انواع جراحی دندان عقل، با توجه به مدل جای‌گیری دندان عقل(انواع دندان عقل) در ناحیه فک مشخص خواهد شد. از جمله انواع جای‌گیری دندان عقل، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • نهفتگی افقی دندان عقل
  • نهفتگی به سمت ناحیه عقب دهان
  • نهفته عمودی دندان عقل
  • نهفتگی مزیال دندان عقل

بنابراین دندانپزشکان با توجه به نوع رشد دندان عقل، نحوه جراحی دندان عقل را تغییر می‌دهند. به طور کلی با توجه به نحوه جای‌گیری دندان عقل، جراحی آن به دو دسته جراحی دندان عقل نهفته و جراحی دندان عقل نیمه نهفته تقسیم می‌شودند.

جراحی دندان عقل

جراحی دندان عقل نهفته 

 اگر دندان عقل از لثه خارج نشود و بیرون نیاید نیاز به جراحی دارد این دندان را دندان عقل نهفته می‌نامند. در این شرایط با برش لثه و متناسب با شرایط دندان، آن را خرد کرده و تکه تکه خارج می‌کنند. باید بدانید که جراحی دندان عقل نهفته با بی‌حسی انجام می‌شود و معمولا حین جراحی دردی را حس نمی‌کنید.

چون دندان عقل نهفته معمولاً دیده نمی‌شود و به همین دلیل بدون این‌که بیمار اطلاع داشته باشد باعث بروز مشکلات زیادی خواهد شد. بنابراین به تعویق انداختن جراحی دندان عقل نهفته می‌تواند مشکلات غیرقابل جبرانی را برای بیمار به همراه داشته باشد. دندان عقل نهفته دارای فولیکول یا همان کیسه رویشی در اطراف خود خواهد بود که در طی زمان ممکن است تغییر ماهیت داده و به تومور یا کیست‌ تبدیل گردد.

جراحی دندان عقل نهفته قبل از رسیدن به سن ۲۵ تا ۳۰ سالگی اهمیت زیادی دارد. برای انجام این کار ابتدا برشی در ناحیه دندان عقل زده می‌شود. سپس استخوان اطراف آن برداشته خواهد شد و در نهایت دندان عقل به قطعات کوچکتری تقسیم می‌شود تا خارج کردن آن راحت‌تر شود.

برای جراحی دندان عقل نیاز به راهنمایی دارید؟شما می‌توانید پاسخ همه سئوالات خود را به طور مستقیم از متخصصان میخک بپرسید.

مشاوره دندانپزشکی آنلاین

جراحی دندان عقل نیمه نهفته

در واقع اگر دندان عقل شما مانند دندان‌های دیگر رشد کرده باشد به روش‌های متداول و عادی کشیده خواهد شد و نیازی به جراحی دندان عقل نیست. اما اگر دندان عقل به‌طور کامل از لثه خارج نشود و مقداری از آن در لثه بماند، نیاز به جراحی دارد که به این دندان، دندان عقل نیمه نهفته می‌گویند. جراحی دندان عقل نیمه نهفته توسط دندانپزشک انجام می‌شود و ضروری است که هر چه سریع‌تر دندان عقل نیمه نهفته جراحی شود زیرا می‌تواند سبب التهاب لثه و عفونت آن شود.

نکته مهمی که در جراحی دندان عقل اهمیت دارد، مراقبت‌های قبل و بعد از آن است که به آن اشاره می‌کنیم.

جراحی دندا عقل

مراقبت‌های قبل و بعد از جراحی دندان عقل

در واقع انجام جراحی دندان عقل نیز مانند دیگر عمل‌های جراحی نیاز به مراقبت‌هایی خواهد داشت. از جمله مراقبت‌های مربوط به انجام جراحی دندان عقل، به شکل زیر است.

مراقبت‌های قبل از جراحی دندان عقل

  1. افرادی که دارای بیماری‌های زمینه‌ای مانند مشکلات قلبی، فشارخون یا حتی دارای سابقه بیماری‌هایی مانند پیوند اعضا یا سکته مغزی هستند باید با پزشک مشورت کنند تا برنامه های قبل از انجام جراحی دندان عقل در اختیار آن ها قرار داده شود.
  2. افرادی که از داروهای رقیق کننده خون مانند آسپرین استفاده می‌نمایند نیز باید حدود دو روز قبل از انجام جراحی مصرف این داروها را با توجه به نظر پزشک قطع نمایند.
  3. علاوه بر آن به شما پیشنهاد می‌شود حدود ۳ روز قبل از انجام کشیدن دندان عقل از مصرف دخانیات بپرهیزید‌.

مراقبت‌های بعد از جراحی دندان عقل

  1. پس از انجام جراحی بهتر است از کمپرس سرد بر روی صورت استفاده نمایید.
  2. معمولاً پس از رفع اثرات داروی بی حسی فرد دچار درد می‌شود. در این صورت برای کاهش درد می‌توانید از مسکن‌های تجویز شده توسط پزشک استفاده نمایید.
  3. معمولا تا ۱۲ ساعت بعد از کشیدن دندان عقل باید از غذاهای مایع و سرد استفاده کنید.
  4. همچنین تا یک هفته از جویدن غذا با ناحیه‌ای که تحت جراحی قرار‌گرفته است، بپرهیزید‌.
  5. حدود یک هفته بعد از جراحی دندان عقل باید از کشیدن سیگار خودداری نمایید.
  6. از دستکاری کردن محل زخم و بخیه‌ها به شدت خودداری نمایید.
  7. در روز دوم دهان را با کمک سرم شستشو یا آب نمک رقیق شده ضدعفونی نمایید.

آیا جراحی دندان عقل نهفته درد دارد؟

در واقع برای جلوگیری از ایجاد درد در هنگام جراحی دندانپزشک از داروهای آرامبخش و بی حسی موضعی استفاده می‌کند. به طور کلی اگر کشیدن دندان عقل نیز مانند دیگر دندان‌ها انجام شود، درد آن نیز مانند دیگر دندان‌ها خواهد بود‌.

پس شما می‌توانید با استفاده از روش های زیر درد خود را کاهش دهید.

  • مصرف مسکن
  • سرم شستشو
  • کمپرس سرد

 اما به دلیل این که جراحی دندان عقل نهفته به صورت عمقی‌تر انجام می‌شود. ممکن است بیمار پس از رفع اثر داروی بیهوشی احساس درد بیشتری داشته باشد. در این زمان دندانپزشک مسکن‌هایی را برای شما تجویز خواهد کرد.

منبع: میخک

شناسه خبر 86249