مدیر شیلات امور آبزیان استان همدان از تولید سالیانه پنج میلیون قطعه ماهیان زینتی در این استان خبر داد.
احمد بختیاری اظهار کرد: درحال حاضر 65 واحد ماهیان زینتی با تولید پنج میلیون قطعه ماهی زینتی در سطح استان دارای فعالیت هستند که از این تعداد حدود 70 درصد در شهرستان همدان و مابقی در سایر شهرستانهای تابعه مشغول به کار هستند.
وی با بیان اینکه شهرستان ملایر رتبه دوم و تویسرکان رتبه سوم تولید ماهیان زینتی در سطح استان را دارند، گفت: استان همدان در تولید ماهیان زینتی در سطح کشور رتبه دهم را دارا است.
بختیاری ادامه داد: علاوهبر این واحدها تعداد 10 پروانه تأسیس برای احداث و فعالیت واحدهای زینتی جدید با ظرفیت 15 میلیون قطعه نیز صادر شده که درصورت دریافت تسهیلات بانکی، به تولید استان اضافه خواهند شد.
وی همچنین با اشاره به احداث شهرک ماهیان زینتی در استان همدان، تصریح کرد: برای احداث شهرک ماهیان زینتی مطالعات اولیه انجام شده و درصورت تأمین زمین از طریق منابع طبیعی، همکاری سایر ادارات ازجمله امور آب، اقدام لازم برای ثبتنام متقاضیان بهمنظور سرمایهگذاری انجام خواهد گرفت.
بختیاری همچنین با اشاره با چشمانداز تولید ماهیان زینتی در استان همدان، خاطرنشان کرد: طبق نقشه راه شیلات تا سال 1410 تعداد ماهی زینتی تولیدی در استان همدان باید به حدود هشت میلیون قطعه افزایش پیدا کند که در قالب فعالیت واحدهای موجود، احیای واحدهای راکد، احداث واحدهای جدید و ایجاد شهرک ماهیان زینتی این امر قابل اجرا خواهد بود.
وی با اشاره به برخی مشکلات تولیدکنندگان ماهیان زینتی در استان همدان، گفت: عدم پرداخت تسهیلات بانکی مورد نیاز به مقدار لازم و در مدتزمان کوتاه، مشکلات ناشی از قیمت بالای برق مصرفی، احتساب بهای برق بعضاً بهصورت تعرفه غیر کشاورزی، سختگیری و قطع برق و نبود تعاونی و تشکل ماهیان زینتی استان بهمنظور پیگیری امور پرورشدهندگان ماهیان زینتی، ازجمله موانع و مشکلات توسعه ماهی زینتی در استان همدان بهشمار میرود.
بختیاری ادامه داد: صنعت تکثیر و پرورش ماهیان زینتی در سالهای اخیر بهدلیل جذابیتها و شرایط مساعد در اکثر استانهای کشور ازجمله همدان، از رشد مناسبی برخوردار بوده است.
وی با بیان اینکه صنعت تکثیر و پرورش ماهیان زینتی یکی از فعالیتهای سودآور زیربخش شیلات بهشمار میرود، افزود: امروزه با توجه به رشد زندگی در آپارتمانها و افزایش جمعیت آپارتماننشینی، مشغله مردم و نیاز به آرامش روح و روان، استفاده از آکواریوم و ماهیان زینتی در منازل و محیط کار رواج یافته و با تقاضای روزافزون مواجه شده است؛ ضمن اینکه از طرفی ماهیان زینتی تولیدشده ایران به سایر کشورها نیز صادر میشود و این امر موجب شده که در زمینه بازار فروش ماهیان زینتی مشکل خاصی وجود نداشته باشد و فعالیت در این حوزه را قابل توجیه اقتصادی کند.
بختیاری گفت: ماهیان زینتی از تنوع گونهای بسیار زیادی برخوردار بوده و در گروه ماهیان آب شیرین و شور ازنظر شرایط رشد، ماهیان گیاهخوار و گوشتخوار ازنظر تغذیه و تخمگذار یا زندهزا قابل تقسیمبندی هستند.
وی با اشاره به مزایای پرورش ماهیان زینتی، تصریح کرد: امکان فعالیت با هر نوع منبع آبی اعم از آب لولهکشی شهری و قنات، چشمه و چاه با حداقل آب مصرفی، امکان تکثیر و پرورش با حداقل فضای مسقف 20 متری، شغل مناسب برای همه اعضای خانواده ازجمله دختران و خانمهای شاغل و خانهدار، بازدهی سریع، جذاب و مفرح بودن، سرمایهگذاری حداقلی، امکان دریافت مجوز بهصورت کسبوکارهای خانگی با حداقل استعلام از سایر مراجع از طریق سامانه ملی مجوزها و ارزآوری مناسب با توجه به صادراتی بودن تولیدات را میتوان ازجمله مزایای پرورش ماهیان زینتی برشمرد.
بختیاری همچنین با اشاره به مجوز پرورش ماهیان زینتی، گفت: برای ماهیان زینتی در دو قالب مشاغل خانگی و صنعتی امکان دریافت مجوز وجود دارد که در این رابطه مجوز مشاغل خانگی معمولاً زیر 50 هزار قطعه بوده و مجوز صنعتی بالای 50 هزار قطعه توسط نظام مهندسی کشاورزی صادر میشود.
وی اضافه کرد: مجوز شهرکهای ماهیان زینتی هم توسط نظام مهندسی کشاورزی و شرکت شهرکهای کشاورزی صادر میشود که این شهرکها در قالب چند واحد در کنار هم با تأسیسات مشترک بوده و دارای تولید دو میلیون قطعه به بالا هستند.
شناسه خبر 86629