به گزارش سپهرغرب و به نقل از روابط عمومی شرکت آب منطقهای همدان، رضا اخلاصمند ابراز کرد: سد اکباتان 16 میلیون و 170 هزار متر مکعب آب شرب شهر همدان را در سال آبی گذشته تأمین کرده است.
این مقام مسئول با بیان اینکه ذخیره سد اکباتان در سال آبی جاری (1403-1404) برابر 18 میلیون و 510 هزار متر مکعب است، ابراز کرد: این میزان از ذخیره سد در سال آبی جاری معادل 55 درصد حجم مخزن سد است.
وی ذخیره سال آبی گذشته سد را در دوره مشابه 15 درصد یاد کرد و افزود: ذخیره سال گذشته سد اکباتان در چنین روزی معادل چهار میلیون و 160 هزار متر مکعب بوده است.
اخلاصمند عنوان کرد: هماکنون سد اکباتان یکهزار و 145 لیتر در ثانیه آب شرب شهر همدان را تأمین میکند که این میزان متغیر است و بسته به نیاز آب شرب شهر، میزان خروجی آب از مخزن سد نیز تغییر میکند.
اخلاصمند با بیان اینکه سد اکباتان نیاز آب کشاورزی باغات پاییندست سد (روستاهای آبشینه، سنگستان، شورین و غیره) را به مقدار نیاز و طبق مصوبات کارگروه سازگاری با کمآبی استان در سال آبی گذشته تأمین کرده است، گفت: ورودی آب به مخزن سد آبشینه از سد اکباتان و رودخانه فصلی سیاهکمر است و هماکنون حجم مخزن سد آبشینه دو میلیون و 250 هزار متر مکعب، معادل 45 درصد حجم مخزن سد است.
وی با بیان اینکه سد آبشینه بهعنوان یک مخزن پدافندی طراحی شده و در زمان مناسب آب شرب شهر را تأمین میکند، ابراز کرد: متوسط بارندگی ایستگاه سد اکباتان در سال آبی گذشته 386 میلیمتر و متوسط ورودی آب به مخزن دریاچه سد نیز 39 میلیون متر مکعب بوده است.
اخلاصمند افزایش بارندگی حوضه آبریز همدان- بهار ایستگاه سد اکباتان را معادل 53 درصد نسبت به سال آبی (1402-1401) و 9 درصد نسبت به دوره بلندمدت یاد کرد و افزود: بارندگیهای مناسب سال آبی گذشته و مدیریت منابع و مصارف سد اکباتان باعث شد با ذخیره مناسبی وارد سال آبی جدید شویم.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای همدان از مردم عزیز استان همدان درخواست کرد: نسبت به رعایت الگوی مصرف و مدیریت مصرف آب در شرایط کنونی اهتمام ویژهای داشته باشند تا انشاءالله بارندگیهای پاییزی شروع و حجم مناسبی از آب به مخزن سد اکباتان اضافه شود.
وی در بخش دیگر سخنان خود عنوان کرد: امسال32 هزار دانشآموز همدانی با مسائل مربوط به حوزه آب استان آشنا خواهند شد.
اخلاصمند با بیان اینکه یکی از راهکارهای مدیریت مصرف آب اطلاعرسانی، آموزش و فرهنگسازی است، گفت: آموزش و فرهنگسازی نوعی سرمایهگذاری برای آیندگان محسوب میشود.
وی افزود: قطعاً مدیریت آب در آینده نهچندان دور در دست دانشآموزان امروز قرار خواهد گرفت و با آموزش و فرهنگسازی است که میتوان حساسیت امروز منابع آبی را به دانشآموزان انتقال داد.
اخلاصمند با بیان اینکه طرح مذکور در سنوات گذشته نیز اجرا شده است، گفت: امسال در قالب طرح دانشآموزی نجات آب (داناب) 32 هزار دانشآموز همدانی با لزوم مدیریت مصرف آب آشنا خواهند شد.
وی با بیان اینکه طرح با همکاری آموزشوپرورش استان همدان بهعنوان مجری و جهاد دانشگاهی واحد همدان بهعنوان مشاور اجرا خواهد شد، عنوان کرد: طرح دانشآموزی نجات آب در 19 منطقه آموزشوپرورش و مدرسه اجرا میشود.
اخلاصمند تصریح کرد: فعالیت آموزشی طرح دانشآموزی نجات آب برای دوره اول متوسطه خواهد بود و آموزش و فرهنگسازی برای دانشآموزان دوره دوم متوسطه در قالب آموزههای کتاب آب، انسان و محیطزیست ارائه میشود.
وی تأکید کرد: در این طرح دورههای ضمن خدمت برای معلمان حوزه زمینشناسی و جغرافیا و کتاب آب، انسان و محیطزیست دیده شده که بعد از مبادله تفاهمنامه اجرا خواهد شد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای همدان با بیان اینکه با اجرای طرحهای مذکور رابطین مناطق توسط کارشناسان حوزه آب آموزش دیده و آموزشها را به دانشآموزان منتقل خواهند کرد، گفت: اهمیت آب و چرخه آن در زمین، مصارف و منابع آب، تأسیسات آن، اهمیت حفاظتهای کمی و کیفی و یا شرایط اجتماعی که بحران آب ممکن است ایجاد کند، ازجمله مباحث آموزشهای برنامهریزیشده برای معلمان و دانشآموزان است.