کوچههای تنگ و باریک خیابان وکیل را بهدنبال یافتن آدرس نخستین هتل بوتیک شهر سنندج یکی یکی پشت سرمیگذارم، تا بلاخره تابلوی کوچک آبی رنگ آویزان شده بر سر درب یکی از عمارتهای نامی شهر سنندج نظرم را به خود جلب میکند.
نزدیک میشوم «هتل دیاکو». این نخستین هتل بوتیک استان کردستان است که در خیابان وکیل و در دل بافت تاریخی شهر قرار گرفته و قدمت آن به اواخر دوره قاجار بازمیگردد که در طول سه سال اخیر توسط زوج خوشسلیقه سنندجی مرمت و بازسازی شده است؛ از همان ابتدا نخستین چیزی که نظر هر بینندهای را به سوی خود جلب میکند در چوبی هتل است که حکایت از دوران شکوه و عظمت این عمارت در روزگاران دور دارد.
از درب چوبی که عبور کنید نخستین چیزی که نظر شما را به خود جلب میکند لابی هتل با فضایی کاملاً سنتی و چایخانه آن است که دیدن اشیای قدیمی و عتیقه مربوط به تاریخچه این عمارت قطعاً شما را بهوجود خواهد آورد.
هتل بوتیک دیاکو با معماری بینظیر بازدیدکنندگان خود را به قعر تاریخ عصر قاجار میبرد و آدمی را با معماری و سنت و دوران شکوه عمارت آزموده اردلان آشنا میکند.
معاون میراثفرهنگی اداره کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کردستان گفت: این خانه تاریخی در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده که بازسازی و مرمت آن حدود سه سال به طول انجامیده است.
گولان فرزامی در گفتوگو با خبرنگاران اظهار کرد: این عمارت توسط آقای رضایی و خانم دنا عطری مرمت و بازسازی شده که میتوان گفت که بسیار بهخوبی مرمت و بازسازی شده است.
وی عنوان کرد: این خانه از طریق ماده 27 و در زمانی به آقای رضایی واگذار شد که کسی از این اقدامات پشتیبانی و استقبال نمیکرد.
وی مساحت این بنا را حدود 530 مترمربع و زیربنای آن را 700 مترمربع دانست و افزود: هزینه تمام بازسازی و مرمت این خانه تاریخی تاکنون 9 میلیارد تومان بوده و برای بازسازی و مرمت آن حدود 9 میلیارد تومان هزینه شده است.
مدیر هتل بوتیک دیاکو در ادامه سخنان معاون میراثفرهنگی اداره کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کردستان گفت: سه سال پیش این بنا از طریق ماده 27 به ما واگذار شد که متاسفانه با مشکلات بسیاری در ساخت و بازسازی این بنا مواجه شدیم.
دیاکو رضایی اظهار کرد: سه سال پیش که این بنا در اختیار ما قرار گرفت هزینه تمام کرد مرمت و بازسازی آن حدود یک میلیارد و 900 تومان در نظر گرفته شد که متأسفانه در طول این سه سال مشکلات اقتصادی و تورم هزینه تمام مرمت و بازسازی این بنا به 9 میلیارد تومان رسیده است.
وی عنوان کرد: در آینده در نظر داریم که «خانه روشن دل» که در جوار هتل قرار دارد به مجموعه هتل افزوده و به رستورانی برای احصای غذاهای سنتی شهر سنندج تبدیل شود.
این فعال گردشگری ادامه داد: هتل بوتیک در واقع ویترینی از فرهنگ، پوشش، غذای سنتی و معماری اصیل آن شهر و دیار است و مسافرانی که به مدت کوتاه و کمتر از یک شبانهروز در این هتل اقامت میکنند، میتوانند با بخشی از فرهنگ و هنر و معماری و صنایعدستی این دیار آشنا شوند.
رضایی خاطرنشان کرد: قسمتی از هتل به آتلیه عکاسی و صنایعدستی اختصاص دارد و مسافران میتوانند با حضور در این قسمتها هم صنایع دستی شهر سنندج را تهیه کنند و هم با پوشش و لباس محلی این دیار آشنا شوند.
وی میزان استقبال از این هتل را مطلوب دانست و یادآور شد: این هتل شامل 6 سوییت اقامتی است و توانستهایم در این مجموعه برای حدود 1٥ نفر شغل ایجاد کنیم.
شناسه خبر 88185