شناسه خبر:88423
1403/8/16 16:50:00

مدیرکل میوه‌های گرمسیری وزارت جهاد کشاورزی گفت: امسال 36 هزار تن محصول انار به ارزش 17 میلیون دلار از نقاط مختلف کشور صادر شده است.


زهرا جلیلی‌مقدم روز چهارشنبه در آیین تجلیل از بانوان تحول آفرین ساوه با تاکید بر جایگاه برجسته ایران در تولید انار در سطح جهانی اظهار کرد: ایران به‌عنوان سومین تولیدکننده بزرگ انار در دنیا شناخته می‌شود و استان مرکزی، به‌ویژه شهرستان ساوه، به‌عنوان قلب تولید انار در کشور اهمیت ویژه‌ای دارد.
وی افزود: ویژگی‌های منحصر به‌فرد انار ساوه، از جمله تولید ارگانیک و طبیعی، این محصول را به یک برند معتبر تبدیل کرده و کیفیت آن را در بازارهای داخلی و جهانی متمایز ساخته است.
وی به اهمیت انار در طب سنتی و اسلامی نیز اشاره کرد و گفت: وجود آنتی‌اکسیدان‌های فراوان در انار آن را به یک میوه با خواص درمانی و پیشگیرانه تبدیل کرده است و این میوه با خاصیت پاکسازی خون و جلوگیری از بیماری‌هایی همچون سرطان نقش مهمی در سلامت عمومی ایفا می‌کند.
مدیرکل میوه‌های گرمسیری وزارت جهاد کشاورزی گفت: کشور ما با صادرات بیش از 36 هزار تن انار در سال گذشته زراعی به ارزش 17 میلیون دلار جایگاه مهمی در بازار جهانی به دست آورده و بسیاری از این محصولات حاصل تلاش کشاورزان است.
وی با تاکید بر توسعه و حمایت از نوآوری‌های مرتبط با انار تصریح کرد: ایران به دلیل فناوری‌های پیشرفته در تولید و فراوری انار در جایگاه پیشرو جهانی قرار دارد.
وی اضافه کرد: دولت از هرگونه طرح و ایده نوآورانه در حوزه میوه‌های گرمسیری از جمله انار، از کشت و تولید تا بسته‌بندی و صادرات، حمایت می‌کند تا علاوه بر افزایش بهره‌وری، جایگاه ایران را در بازارهای بین‌المللی تقویت کرده و ارزش افزوده این محصول را بالا ببرد.
آیین تجلیل از بانوان تحول آفرین به عنوان یکی از برنامه‌های هفته فرهنگی ساوه برگزار و از 22 بانوی فعال در عرصه فرهنگ، هنر، پزشکی، کارآفرینی و کشاورزی تجلیل شد.
هفته فرهنگی ساوه از 12 آبان ماه به مدت یک هفته در این شهرستان برگزار می‌شود و برای گرامیداشت آن بیش از 100 برنامه از جمله سومین جشنواره ملی انار، جشنواره ملی فیلم کوتاه شمیم یاس، مسابقات فرهنگی و ورزشی متعددی تدارک دیده شده است.
جشنواره انار ساوه با هدف توسعه و معرفی ظرفیت‌های تولید و صادرات انار این شهرستان از 14 آبان به مدت یک هفته برگزار می‌شود. این جشنواره با دو بخش اصلی رویدادی و نمایشگاهی، توجه علاقه‌مندان، فعالان صنعت انار و پژوهشگران را به خود جلب کرده است.
بخش نمایشگاهی جشنواره انار ساوه نیز شامل 60 غرفه عرضه انار و محصولات جانبی آن است.
در این غرفه‌ها، علاوه بر انار تازه، محصولات فرآوری‌شده نظیر رب انار، آب انار و دیگر فرآورده‌ها نیز عرضه می‌شود. این بخش فرصت مناسبی برای آشنایی بازدیدکنندگان با تنوع و کیفیت محصولات انار ساوه فراهم می‌آورد. همچنین 40 غرفه صنایع‌دستی نیز در این بخش حضور دارند که محصولات هنرمندان محلی و مرتبط با فرهنگ و سنت‌های این منطقه را به نمایش می‌گذارند.

شناسه خبر 88423