به همت مؤسسه شهیدمدنی چندی است که کنگرههایی در تجلیل از شخصیتهای برجسته ملی همدانیالاصل یا مأنوس با همدان همچون شهیدمدنی، آیتالله تألهی و خواهر دباغ در سطح ملی برگزار شده است که یقیناً در آینده نیز ادامهدار خواهد بود؛ در این آیینها علاوهبر تجلیل و بزرگداشت شخصیتها، توجه افکار عمومی کشور نیز به سمت همدان و شخصیتهای معاصر آن جلب میشود. اصولاً همدان استانی عالِمخیز و به معنای واقعی قهرمانپرور بوده و به تعبیر مقام معظم رهبری، همدان مرکز تمامی ارزشهای تمدنی یک کشور است؛ این تعبیر منحصربهفرد نشاندهنده داشتههای عظیم و بعضاً کشف و تبییننشده استان ما بوده که بهدلیل نداشتن متولی و دغدغههای جاری دولتها، همواره مورد غفلت قرار شده است.
همت بلند مؤسسه شهیدمدنی خوشبختانه حرکت بزرگی را موجب شده است و این مؤسسه در نقش یک نهاد فرهنگی فعال در بخش خصوصی، موضوع مغفول واقعشده مذکور را فعال کرده است که جای قدردانی دارد. این کار تمیز فرهنگی و برگزاری کنگره ملی بانوی مبارز و انقلابی مرضیه حدیدچی (خواهر دباغ) در مقطع فعلی که فضای فرهنگی غالب در جامعه جویای بانوان نمونه و الگو برای ارائه به نسل جدید است، فرصت بزرگی ایجاد کرد تا زندگی و مبارزات این زن نمونه مورد بازخوانی مجدد قرار گیرد و در قالبهای متعدد ازجمله تهیه و ارسال مقالات به دبیرخانه، سخنرانی، چاپ کتاب، ویژهنامه و پوستر و برگزاری آیینهایی تحت عنوان کنگره تهران و همدان، به جامعه عرضه و ارائه شود که برای علاقهمندان، محققین و پژوهشگران، تاریخنویسان و علاقهمندان به وقایع انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی، قابل استناد، استفاده و بهرهبرداری است.
این رویداد که درواقع بهنوعی در فرایندهای مدیریتی تحت عنوان مدیریت دانش نامیده میشود، دانش ذهنی افراد که شامل دانستهها، خاطرات و مستندات است را تبدیل به دانش عینی کرده و برای عرضه عمومی به علاقهمندان، تولید و ارائه میشود. اصولاً یکی از فرایندهای مهم توسعه جوامع بشری و شاخصهای توسعهیافتگی کشورها، فرایند توسعهیافته مدیریت دانش است تا دانش به نحو مطلوب تولید شده، به عینیت رسیده و تسهیم شود؛ یعنی در اختیار دیگران قرار گیرد.
ظرفیت بیبدلیل شخصیتهایی همچون خواهر دباغ اگر برای تبیین، بازتولید علمی نشده و در قالبهای ذکرشده ارائه نشوند، هرگز قابلیت عرضه به عموم را پیدا نخواهند کرد و زیر غبار گذر زمان مدفون خواهند شد؛ بنابراین برگزاری این کنگرهها در کنار هیاهوها، روزمرگیها و مسائل جاری استان و کشور، موجب تبیین ارزشهای شخصیتی و نقش اجتماعی این افراد شده و برای نسلهای فعلی و آیندگان مانند الگوهای تمامعیار، مورد بهرهبرداری قرار میگیرد.
همچنین زنان جامعه با دیدن و شنیدن ویژگیهای اینچنین انسانهایی بهعنوان قهرمان ملی، تشویق میشوند تا خود و فرزندانشان را هرچه بیشتر به آنها نزدیک کنند و همچون چراغ راه در مسیر پُرپیچوخم و صعبالعبور زندگی، مورد استفاده قرار دهند و بهعنوان یک شاخص، سعی در پیشی گرفتن از این انسانهای برتر کنند. با برگزاری آیینهای اینچنینی، امید جامعه به تکثیر افرادی در تراز خواهر دباغ، آیتالله تألهی، شهیدمدنی و مانند آنها در مقاطع زمانی مختلف زنده میشود و همچون باقیات صالحات اثر ابدی خود را بر نصرت جبهه حق و پیروزی حق بر باطل و نور بر ظلمت، خواهد گذاشت و دست طرف درست تاریخ از الگو پُر خواهد شد.
در اینجا میتوان به چهرههای ماندگار دیگری که برای برگزاری کنگره ملی و استانی دارای ظرفیت هستند، اشاره کرد؛ ازجمله شهیدچیتسازیان، شهیدهمدانی، شهید حمید هاشمی و دهها چهره دیگر که با برگزاری آیینهای مربوطه، چهره درخشان و گهربار مخفی آنان، آشکار خواهد شد.
شناسه خبر 89295