شناسه خبر:89340
1403/9/8 18:30:00
استاندار همدان در جمع هنرمندان صنایع دستی مطرح کرد:

ایجاد شهرک تخصصی 500 واحدی صنایع دستی در همدان

استاندار همدان گفت: با همکاری معاونت اقتصادی کمیته امداد، شهرک تخصصی صنایع دستی در قالب 500 واحد کارگاهی، فروشگاهی و نمایشگاهی در استان ایجاد خواهد شد و ایجاد چنین ظرفیتی در دیگر شهرستان‌ها نیز پیگیری می‌شود.


حمید مولانوری‌شمسی در نشستی که عصر پنجشنبه با هنرمندان و فعالان برجسته صنایع‌ دستی استان همدان داشت، اظهار کرد: امروز صحبت از پایتخت تاریخ و تمدن و گردشگری است که یکی از محورهای توسعه استان به حساب می‌آید و صنایع دستی یکی از شاخه‌های بزرگ این مهم است.
وی افزود: باید به همه موارد مورد نیاز صنایع دستی مانند آموزش، فرهنگ‌سازی، ویژندسازی که ازجمله موارد مهم این حوزه است، توجه شود.
استاندار همدان با اشاره به اینکه در کنار ویژندسازی از سوی تولیدکنندگان لازم است تا برای هر منطقه، شهرستان‌ و استان نیز ویژندسازی داشته باشیم تا در جهان این ظرفیت‌ها را معرفی کند، گفت: هنر زبان گویای هر جامعه است و هنر پیام خود را بهتر از سخنرانی و کتاب بیان می‎‌کند.
وی تصریح کرد: صنایع دستی سرمایه بزرگی از گذشته در اختیار ما قرار داده است و توسعه و حفظ آن وظیفه ما بوده که باید به‌عنوان امانت به آن نگاه کنیم و رشدیافته در اختیار نسل آینده قرار دهیم.
ملانوری‌شمسی با بیان اینکه برخی موضوعات پیش روی صنایع دستی مشکلات محیط زیستی است، اظهار کرد: همه ما تلاشمان برای زیست سالم است و همه معتقد به توسعه پایدار هستیم، بنابراین باید امور ما بدون آسیب به محیط زیست درنظر گرفته شود.
استاندار همدان تصریح کرد: توسعه پایدار فرآیندی است که افراد از منابع در اختیار خود استفاده می‌کنند، اما حافظ آن‌ها برای نسل‌های آینده نیز هستند.
وی تأکید کرد: در آینده جلسه‌ای با حضور نمایندگانی از هنرمندان صنایع دستی برای پرداختن و تصمیم‌گیری درخصوص موارد مطرح‌شده امروز برگزار خواهد شد تا مصوبات لازم برای آن‌ها تصویب شود.
ملانوری‌شمسی خاطرنشان کرد: حیات من و مدیران دولت وابسته به حیات بخش خصوصی است، بنابراین همه برای حل مشکلات در کنار هم خواهیم بود.
وی ادامه داد: تقسیم منافع باید برای همه باشد، چراکه تا در کارها منفعتی برای کسی دیده نشود، امور انجام نخواهد شد.
استاندار همدان با اشاره به اینکه صنایع دستی یکی از بزرگ‌ترین محورهای ما در این دوره مدیریت استان است، تأکید کرد: در این راستا با همکاری معاونت اقتصادی کمیته امداد، شهرک تخصصی صنایع دستی در قالب 500 واحد کارگاهی، فروشگاهی و نمایشگاهی ایجاد خواهد شد و ایجاد چنین ظرفیتی در دیگر شهرستان‌ها نیز پیگیری می‌شود.
وی افزود: همچنین در کنار غار علیصدر نیز طرح جامع درحال تعریف است که در قالب یک مجموعه بین‌المللی بتواند در اختیار صنایع دستی قرار گیرد تا کل استان از گردشگری بهره‌مند شود.
ملانوری‌شمسی در پایان از مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان همدان خواست تا تمام اماکن دولتی که امکان دایر شدن نمایشگاه صنایع دستی در آن‌ها وجود دارد، شناسایی شوند تا در جلسات بعد قرار گرفتن آن‌‎ها در اختیار هنرمندان برای برگزاری نمایشگاه، تصویب شود.
در ادامه مهران حسن‌نژاد، رئیس اتاق اصناف مرکز استان همدان نیز گفت: فهرست واحدهای مرتبط در سطح استان که تمایل به فروش صنایع دستی دارند، در اختیار هنرمندان قرار خواهد گرفت تا برای فروش از این ظرفیت بهره‌مند شوند.
در این جلسه هنرمندان به بیان مشکلات و پیشنهادات خود پرداختند که در ادامه بیان شده است:
تشکیل تعاونی برای پیگیری مشکلات صنایع دستی، حمایت از هنرمندان و جلوگیری از مهاجرت آن‌ها، فعال شدن دبیرخانه سفال شهر لالجین، افزایش تعداد کارشناسان حوزه صنایع دستی در ادارات میراث فرهنگی استان، ایجاد زنجیره ارزش، آموزش، نیازسنجی ذائقه و تقاضای بازار قبل از تولید، ایجاد بازارچه فروش صنایع دستی در شهر همدان و سایر شهرستان‌ها برای معرفی محل مشخص به گردشگران جهت تهیه صنایع دستی مانند بازارچه شهر یزد، بهره‌مندی از هوش مصنوعی برای توسعه این حرفه، تهیه بانک اطلاعاتی به‌روز از هنرمندان فعال استان و تصمیم‌گیری براساس آن، ایجاد معاونت صنایع دستی در استانداری همدان، پیگیری و بسترسازی برای حضور و معرفی محصولات صنایع دستی در سطح بین‌الملل، شناسنامه‌دار کردن و ویژندسازی محصولات، ایجاد دانشکده یا هنرستان سفال در لالجین، تأمین خاک مورد نیاز سفالگران لالجینی با همکاری ادارات استان، پیگیری حل مشکل بیمه هنرمندان از تأمین اجتماعی، چراکه با تغییر محل کارگاه بیمه آن‌ها قطع می‌شود و باید از طریق کارگاه جدید دوباره بیمه شوند، عدم موفقیت در ساخت کارگاه‌هایی که قرار بود در کنار فرودگاه ساخته شوند و در اختیار هنرمندان قرار بگیرند، به‌دلیل نبود تسهیلات و هزینه ساخت، پیگیری برگزاری همایش ملی در حوزه گوهرسنگ‌ها، پیگیری راه‌اندازی شهرک یا دهکده مبلمان در ملایر و سایر شهرستان‌ها، پیگیری تهیه مواد اولیه (مانند چوب) ارزان‌قیمت از سوی تعاونی، تسهیل و پیگیری صادرات محصولات از گمرک همدان، حضور در نمایشگاه‌های بین‌المللی، برگزاری همایش‌ها و نمایشگاه‌های صنایع دستی در آثار تاریخی که این ظرفیت را دارند، پیگیری ایجاد شهرک صنعتی بوعلی دو ملایر، حضور تولیدکنندگان در نمایشگاه‌های کشورهای همسایه، احیای خوشه سفال، حل مشکل تأمین اجتماعی برای بهره‌مندی از تجربه استادکاران در کارگاه‌های سفال لالجین، چراکه بازنشستگان حوزه سفال اجازه حضور در کارگاه‌های سفالگری را ندارند و درصورت حضور، حقوقشان قطع می‌شود.

شناسه خبر 89340