شناسه خبر:89343
1403/9/8 18:42:00

مدیر انتشارات معارف با بیان اینکه میزان تولید کتاب در حوزه فلسطین و محور مقاومت در ایران ضعیف است، گفت: مسئله‌ مهم ایجاد دغدغه میان اهالی قلم و ناشران است، تا این دغدغه نباشد، تولید اساسی صورت نمی‌گیرد.


مهدی محمدی درخصوص مهم‌ترین رسالت اهالی فرهنگ و نشر در مواجهه با مسئله فلسطین و جنگ اخیر محور مقاومت با رژیم صهیونیستی اظهار کرد: تولید محتواهای تبیینی در حوزه مقاومت و فلسطین در قالب‌های مستند داستانی و رمان که ازنظر استدلالی مخاطب را قانع کند و البته دارای جذابیت باشد، تأثیر بسزایی در همراه کردن بدنه مردم با جریان مقاومت دارد.
وی افزود: نشر معارف براساس رسالت تبیینی و رهنمودهای رهبر عزیز انقلاب، در دو سه سال اخیر چند عنوان کتاب مستند تبیینی و چند عنوان کتاب داستانی و رمان تولید کرده تا بتواند فلسفه وجودی رژیم کودک‌کش را بیان و همچنین مخاطب را با اهداف واقعی رژیم غاصب صهیونیستی آشنا کند؛ این موضوع با اتفاقات آخرالزمان در تلاقی ویژه‌ای قرار گرفته و از این منظر نیز به مسئله نگاه شده است.
وی در پاسخ به سؤال ضرورت تأسیس یک جایزه ادبی جهانی با موضوع فلسطین به‌عنوان یک پیشران در تولید آثار و غفلت‌زدایی از ملت‌ها و خصوصاً نسل جوان نیز گفت: حتماً چنین جایزه‌ای در معرفی چهره واقعی رژیم غاصب صهیونیستی تأثیر خوبی خواهد داشت. البته باید جامعه جهانی و مسلمانان در آن مشارکت کنند و آثار از غنای کافی و لازم برای روشن کردن اذهان مخاطبان جهان، علی‌الخصوص جوانان، برخوردار باشند. این موضوع اولاً نیاز به عرضه آثار قوی ازنظر محتوایی و قلمی دارد و ثانیاً معرفی این آثار به مخاطب جهانی و تبلیغ گسترده آن‌ها مهم و ضروری است.
جایزه جهانی فلسطین به نویسندگان دغدغه‌مند انگیزه‌ مضاعف می‌دهد
مدیر انتشارات معارف با اشاره به حضور اثری از این نشر در جایزه جهانی فلسطین، ادامه داد: کتاب «خاکستر گنجشک‌ها» 44 داستان کوتاه درباره غزه و مردمی است که سال‌های سال زیر ستم و ظلم صهیونیست‌ها بودند.
محمدی تأکید کرد: تشویق و ترغیب در هر کاری موجب جذب و افزایش مخاطب است. طبیعتاً چنین جایزه‌ای می‌تواند به نویسندگانی که دغدغه‌ای در این زمینه دارند، انگیزه‌ای مضاعف داده و همچنین پژوهشگران را به نوشتن آثار با محتوای غنی ترغیب کند؛ رسیدن به این هدف با ترویج این جایزه در جهان اسلام و مردم مسلمان و غیر مسلمان جهان از طریق شبکه تبلیغی مناسب امکان‌پذیر است.
به گفته وی جایزه جهانی ادبیات فلسطین بر انگیزه تولید ناشران می‌افزاید؛ اما ناشرانی همچون نشر معارف قطعاً به این موضوع به‌عنوان تکلیف می‌نگرند و شاید بر ما و ناشرانی مثل ما، اثر ویژه‌ای نداشته باشد.
مدیر نشر معارف تصریح کرد: مسئله‌ مهم ایجاد دغدغه میان اهالی قلم و ناشران است، تا این دغدغه نباشد، تولید اساسی صورت نمی‌گیرد. مرحله دوم، ایجاد بستر مناسب برای عرضه آثار تولیدشده و حمایت از این آثار توسط بخش‌های مرتبط است. این اقدام انگیزه تولید بیشتر را ایجاد می‌کند. درنهایت، ایجاد تشنگی در مخاطب برای دریافت اطلاعات از طریق آثار تولیدشده است که باید برای این موضوع برنامه تبلیغی و تبیین درست صورت بگیرد. لازم است برای مخاطبان نوجوان و جوان، آثار متناسب با روحیات آن‌ها تولید و فهم زبان این دو قشر برای مؤلفان و ناشران، جدی گرفته شود؛ همچنین این آثار با فناوری‌ها و ابزارهای روز تولید شوند و جذابیت‌های لازم برای هر قشر درنظر باشد.

شناسه خبر 89343