مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان همدان گفت: 525 هزار و 700 هزار مسافر و گردشگر در 9 ماه امسال در اقامتگاههای رسمی، غیر رسمی و اضطراری این استان اقامت شبانه داشتهاند که از این تعداد 19 هزار و 500 نفر خارجی بودند.

محسن معصومعلیزاده روز سهشنبه اظهار کرد: همدان با داشتن 17 واحد هتل، چهار هتلآپارتمان، یک متل، 11 واحد میهمانپذیر، 17 واحد مجتمع خدمات رفاهی، 27 واحد بومگردی، هشت واحد مرکز سرگرمی، تفریحی و مجتمع گردشگری و 17 واحد سفرهخانه سنتی، پذیرای گردشگران داخلی و خارجی است.
* افتتاح سه مجموعه گردشگری در نهاوند
وی گفت: سه مجموعه گردشگری شامل سفرهخانه سنتی، رستوران بین راهی و اقامتگاه بومگردی با سرمایهگذاری 200 میلیارد ریالی در شهرستان نهاوند تا پایان سال به بهرهبرداری میرسد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان همدان افزود: بهرهبرداری از این مجموعهها 20 نفر اشتغالزایی را به دنبال دارد که در ساخت و تکمیل آنها مبلغ 59 میلیارد ریال تسهیلات از محل تبصره 18 پرداخت شده است.
معصومعلیزاده ادامه داد: همچنین یک هتل و دو مجتمع گردشگری نیز در شهرستان نهاوند درحال ساخت است که تاکنون مبلغ 240 میلیارد ریال تسهیلات برای ساخت آنها مصوب و پرداخت شده است.
* 707 مورد بازدید نظارتی از تأسیسات گردشگری همدان
وی از اجرای 707 مورد بازدیدهای نظارتی از تأسیسات گردشگری استان با هدف ارزیابی و نظارت بر روند فعالیت و ارائه خدمات مطلوب به مسافران، صیانت و بررسی موارد بهداشتی در 9 ماهه امسال خبر داد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان همدان با اشاره به اهداف و برنامههای طرحهای نظارت بر تأسیسات گردشگری، اظهار کرد: کارشناسان ضمن بازدید از بخشهای مختلف تأسیسات، استانداردهای فنی و بهداشتی را مورد ارزیابی قرار داده و نکات لازم در زمینه رعایت موارد بهداشتی و ارائه خدمات مطلوب به مسافران و گردشگران را به بهرهبرداران واحدهای گردشگری انتقال میدهند و بر رعایت استانداردهای لازم تأکید دارند.
معصومعلیزاده ادامه داد: طرح بازدید و نظارت ویژه از مراکز اقامتی و مجتمعهای خدمات رفاهی در طول سال با هدف ارتقای کیفیت تأسیسات گردشگری در استان و رعایت استانداردهای مد نظر اجرا میشود.
استان همدان بهعنوان پایتخت تاریخ و تمدن ایرانزمین دارای بیش از یکهزار و 800 اثر تاریخی و گردشگری است.
این استان بهواسطه وجود شمار زیادی از آثار تاریخی، تفریحی و گردشگری، بهعنوان پایتخت تاریخ و تمدن ایرانزمین معرفی شده است.
غار علیصدر، آرامگاه بوعلیسینا، آرامگاه باباطاهر، تپه هگمتانه و گنبد علویان، حمام حاجآقا تراب نهاوند، خانه لطفعلیان ملایر، خانه مسعودی، آرامگاه میررضیالدین آرتیمانی، آرامگاه استرومردخای و بقعه حیقوق نبی (ع)، از مهمترین آثار تاریخی، گردشگری و باستانی این استان است که همهساله مورد بازدید گردشگران قرار میگیرد.
آبشار و سنگنوشتههای گنجنامه، کلیساهای آنجلی و گریگوری، حمام قلعه، سراب گیان و گاماسیاب، کاروانسرای صفوی، آبانبارها، خانههای قدیمی و باغ نظری در همدان از دیگر آثار تاریخی مورد توجه گردشگران است.
شناسه خبر 90183