معاون سوادآموزی اداره کل آموزشوپرورش استان همدان گفت: سه مرکز یادگیری محلی دولتی نهضت سوادآموزی در مناطق کمتربرخوردار این استان برای ارائه خدمات متنوع و باکیفیت به بیسوادان و کمسوادان فعال است.
منوچهر توسلیکیا روز چهارشنبه بهمناسبت هفته سوادآموزی با بیان اینکه مراکز یادگیری محلی دولتی نهضت سوادآموزی در شهرک ولیعصر و ندامتگاه مرکزی همدان و شهرستان نهاوند فعال است، ادامه داد: در این سه مرکز علاوهبر سواد مهارتهای زندگی و شغلی، گلدوزی، خیاطی، منبتکاری، چرمدوزی، پرورش گیاهان زینتی و پرورش قارچ نیز آموزش داده میشود.
معاون سوادآموزی اداره کل آموزشوپرورش استان همدان افزود: همچنین در ندامتگاه مرکزی همدان علاوهبر کلاسهای سوادآموزی، مهارتهای فنی و حرفهای و زندگی آموزش داده میشود.
* شرکت بیش از 7000 همدانی در دورههای سوادآموزی
وی ادامه داد: هفت هزار و 512 سوادآموز این استان در سال تحصیلی جاری در سه بخش سواد، انتقال و تثبیت و تحکیم سوادآموزی شرکت میکنند.
معاون سوادآموزی اداره کل آموزشوپرورش استان همدان گفت: براساس هدفگذاریهای انجامشده، امسال دو هزار و 679 نفر زیر پوشش دوره سوادآموزی، دو هزار و 557 نفر در دوره انتقال و دو هزار و 276 نفر در دوره تثبیت و تحکیم سواد مشارکت میکنند که بیشتر این افراد بانوان هستند.
توسلیکیا اظهار کرد: ثبتنام و کلاسگذاری دورههای سوادآموزی، انتقال و تحکیم از نیمه آبانماه آغاز شده و تا پایان بهمنماه ادامه دارد.
وی گفت: اکنون 220 معلم و آموزشدهنده نهضت سوادآموزی با حداقل مدرک کارشناسی در قالب 500 کلاس درس ارائه خدمات سوادآموزی، در شهرستانهای استان فعال هستند.
معاون سوادآموزی اداره کل آموزشوپرورش استان همدان اظهار کرد: مسابقات کتابخوانی و انشانویسی در دوره انتقال هر سال در این سازمان برگزار میشود که در سال گذشته دو نفر از استان موفق به کسب رتبه کشوری شدند.
توسلیکیا یادآوری کرد: میانگین نرخ سواد در کشور که سال 1355، 36 درصد بوده، در سال جاری با 59 درصد رشد به 89 درصد رسیده و این میزان، 2.5 برابر رشد سواد جهانی است.
وی ادامه داد: میانگین سواد جهانی از سال 1355 تاکنون 20 درصد رشد داشته، اما در کشور ما بعد از انقلاب اسلامی 53 درصد پیشرفت داشته است.
معاون سوادآموزی اداره کل آموزشوپرورش استان همدان افزود: میانگین سواد استان همدان یک درصد از میانگین کشوری و 11 درصد از میانگین جهانی بالاتر است.
توسلیکیا گفت: امسال برای نخستینبار در کشور و استان یک قفسه در کتابخانههای عمومی به کتابهای سوادآموزان اختصاص داده شده است.
وی با بیان اینکه پوشش چهار هزار و 330 نفر در طرح آموزش عملی نماز به استان ابلاغ شده است، افزود: طرح خواندن با خانواده برای یکهزار و 819 نفر، طرح زنان و دختران روستایی برای 530 نفر، طرح زنان و دختران عشایر برای 135 نفر (در سال گذشته 62 نفر)، طرح آموزش رایانه (آیسیدیال) برای 200 نفر و طرح حلقههای کتابخوانی برای 28 نفر در استان پیشبینی شده است.
معاون سوادآموزی اداره کل آموزشوپرورش استان همدان گفت: همهساله در هفته سوادآموزی از خانواده پنج شهید سوادآموزی تجلیل میشود و امسال نیز در دستور کار قرار دارد.
توسلیکیا اظهار کرد: شرکت یکهزار و 255 نفر در طرح مسابقه کتابخوانی و یکهزار و 506 نفر در مسابقه انشانویسی به استان ابلاغ شده است.
معاون سوادآموزی اداره کل آموزشوپرورش استان همدان گفت: کلاسگذاری در سال جاری با دو رویکرد مدرسهمحور و محلهمحور پیگیری و اجرا میشود.
توسلیکیا ادامه داد: در طرح مدرسهمحور اولویت بهکارگیری با فرهنگیان شاغل، بازنشسته و کارمندان دولت و در طرح محلهمحور اولویت با آموزشدهندگان واجد شرایط است.
وی با بیان اینکه حقالزحمهها نسبت به سال گذشته افزایش سه برابری دارد، افزود: در دوره سوادآموزی بهازای هر قبولی 28 میلیون و 500 هزار ریال، در دوره انتقال بهازای هر قبولی 37 میلیون و 500 هزار ریال و در دوره تحکیم بهازای هر نفر قبولی پنج میلیون ریال حقالزحمه به مربی تعلق میگیرد.
معاون سوادآموزی اداره کل آموزشوپرورش استان همدان گفت: آموزشدهندگانی که هر سال بهصورت آزاد با نهضت سوادآموزی همکاری داشتند و حقالزحمه که محصولمحور بود، امسال بهصورت ماهانه و براساس مدرک تحصیلی به آنها پرداخت میشود.
توسلیکیا ادامه داد: حقوق هر فرد لیسانس در ماه 47 میلیون و 80 هزار ریال و با مدرک فوق لیسانس ماهانه 45 میلیون و 930 هزار ریال خواهد شد و نیز مقرر شده 20 روز در ماه برای آنها بیمه واریز شود و دستمزد حقالتدریسی با مدیریت مؤسسات غیر دولتی و طرف قرارداد با سازمان سوادآموزی پرداخت میشود.
وی اظهار کرد: امسال 220 آموزشدهنده آزاد در سراسر استان با این سازمان همکاری دارند که مقرر شده در داخل شهرها تا دورترین نقاط روستایی استان و حتی در چادرهای عشایری آموزش کلاسهای نهضت سوادآموزی را برعهده بگیرند.
معاون سوادآموزی اداره کل آموزشوپرورش استان همدان گفت: امسال فقط آموزشدهندگانی که در پنج سال گذشته با این سازمان همکاری داشتند، بهکار گرفته میشوند.
توسلیکیا ادامه داد: دستمزد آموزشدهنده با درنظر گرفتن 24 ساعت تدریس در هفته و نیز مدرک تحصیلی بهصورت ماهانه تا هفت ماه پرداخت میشود و شرط بهکارگیری آنها در سال تحصیلی آینده 55 درصد قبولی سوادآموزان در کلاسها است.
وی با بیان اینکه کتاب، لوازمالتحریر و مربی بهصورت رایگان در اختیار آنها قرار میگیرد، افزود: مقرر شده از سال آینده برای سوادآموزی بیسوادان محدودیتهایی اعمال شود، بنابراین به آنها توصیه میشود که از این فرصت ایجادشده برای سوادآموزی توسط دولت استفاده کنند.
معاون سوادآموزی اداره کل آموزشوپرورش استان همدان اظهار کرد: طبق فرمایش مقام معظم رهبری در درجه اول «توسعه سواد» و درجه دوم «تعمیق سواد» مورد نظر بوده و نباید کار متوقف شود.
توسلیکیا ابراز امیدواری کرد: با استفاده از تمامی ظرفیتهای موجود شاهد ارتقای کمی و کیفی فعالیتهای سوادآموزی در سال تحصیلی آینده باشیم.
وی یادآوری کرد: درصد باسوادی جامعه هدف این استان بین 10 تا 49 سال، با اقدامات انجامشده در سال گذشته، به 97 درصد رسید و هماینک در این مقطع سنی تنها سه درصد بیسواد هستند.
معاون سوادآموزی اداره کل آموزشوپرورش استان همدان با گرامیداشت هفتم دیماه، سالروز تشکیل نهضت سوادآموزی به فرمان حضرت امام خمینی (ره)، روزشمار و ویژهبرنامههای استان بهمناسبت هفته سوادآموزی را اعلام کرد.
توسلیکیا افزود: شنبه اول دیماه سوادآموزی، رسانه، تبیین و تبلیغ و ترویج، یکشنبه دوم دیماه سوادآموزی و تکریم از فعالان سوادآموزی و بانوان (ولادت حضرت زهرا سلاماللهعلیها)، دوشنبه سوم دیماه سوادآموزی، مشارکتها، فرهنگ کتابخوانی و تولید، سهشنبه چهارم دیماه سوادآموزی و مسئولان، چهارشنبه پنجم دیماه سوادآموزی و تجدید میثاق با آرمانهای امام (ره) و مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی)، پنجشنبه ششم دیماه سوادآموزی و فرهنگ ایثار، شهادت و مسوولیتپذیری اجتماعی، جمعه هفتم دی سوادآموزی و ترویج فرهنگ نماز و انتظار تعیین شده است.
وی با تشریح برنامههای هفته سوادآموزی، گفت: تبلیغات محیطی و بهرهگیری از فضای مجازی، برگزاری جلسات شورای پشتیبانی سوادآموزی، گروه بهبود و ستاد امتحانات استان، شهرستان و مناطق، شرکت کارکنان سوادآموزی در نماز جمعه و ارائه گزارش و دستاوردهای سوادآموزی توسط مدیران و رؤسای آموزشوپرورش مناطق پیش از خطبهها از برنامههای شاخص اجرایی در این هفته است.
معاون سوادآموزی اداره کل آموزشوپرورش استان همدان ادامه داد: در این هفته از آموزشدهندگان، دستگاههای فعال، کارکنان و دستاندرکاران تجلیل میشود و دیدار اعضای گروه بهبود کیفیت سوادآموزی استان و شهرستانها با نماینده ولی فقیه، ائمه جمعه شهرستانها و ارائه گزارشی از اقدامات و برنامههای سوادآموزی نیز در دستور کار قرار دارد.
توسلیکیا از برگزاری آیین غبارروبی و عطرافشانی گلزار شهدا در روز ششم دیماه خبر داد و گفت: این آیین با حضور اعضای گروه بهبود کیفیت، کارکنان و آموزشدهندگان پیشبینی شده است.
براساس نتایج حاصل از سرشماری نفوس و مسکن سال 1395، استان همدان یک میلیون و 738 هزار و 234 نفر است که تعداد افراد بیسواد در استان حدود 49 هزار نفر اعلام شده و هماکنون با آموزشهای دادهشده، مهاجرت و فوت، حدود 16 هزار نفر بیسواد در استان پیشبینی میشود.
سازمان نهضت سوادآموزی در هفتم دیماه 1358 با فرمان امام خمینی (ره) تشکیل شد.
شناسه خبر 90258