شناسه خبر:91856
1403/11/17 14:44:00

نماینده وزیر و مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان همدان اعلام کرد: تاکنون 20 طرح سرمایه‌گذاری خارجی در استان به ارزش 181 میلیون دلار داشته‌ایم که منجر به ایجاد دو هزار و 490 فرصت شغلی شده است.


حسن پیمانی در نشست خبری با اصحاب رسانه ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهیدان انقلاب و امنیت، ابراز کرد: تاکنون 20 طرح سرمایه‌گذاری خارجی در استان به ارزش 181 میلیون دلار داشته‌ایم که منجر به ایجاد دو هزار و 490 فرصت شغلی شده است.
این مقام مسئول بیان کرد: سرمایه‌گذاری خارجی در بخش‌های نیروگاه‌ خورشیدی، لاستیک، تولید باتری و محصولات کشاورزی با مشارکت کشورهای آلمان، انگلیس و چین انجام شده است.
وی افزود: میزان سرمایه‌گذاری خارجی در استان تا پیش از سال 1400، حدود 99 میلیون دلار بوده که با تلاش‌های صورت‌گرفته، به 181 میلیون دلار افزایش یافته است. تاکنون 99.1 میلیون دلار از این سرمایه‌گذاری جذب و وارد استان شده است؛ همچنین در سال 1403، برای پروژه شارژر خودروی برقی در منطقه جهان‌آباد، 62.1 میلیون دلار مجوز سرمایه‌گذاری گرفته شده و دریافت کد گمرکی آن درحال انجام است.
* طرح‌های درحال اجرا و برنامه‌های آینده
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان همدان تصریح کرد: تولید انواع باتری لیتیوم با سرمایه‌گذاری 20 میلیون دلار، تولید کود کشاورزی به ارزش پنج میلیون دلار در ویان، تولید کنسانتره آهن در روستای همه‌کسی بهار با سرمایه‌گذاری 6.2 میلیون دلار از سوی چین و مذاکرات برای سرمایه‌گذاری 100 میلیون دلاری با یک شرکت ترکیه‌ای در این بخش بوده است.
* پروژه‌های آتی سرمایه‌گذاری خارجی
پیمانی افزود: تولید خودروی برقی با سرمایه‌گذاران چینی در ویان، ریخته‌گری فولاد با همکاری چین در اسدآباد، تولید فلت خودرو در ملایر، تولید مواد اولیه رنگ الوان ثابت با مشارکت چین و احداث نیروگاه یک‌هزار مگاواتی خورشیدی که زمین آن آماده شده و در انتظار مجوز سازمان صمت است، پروژه‌های آتی سرمایه‌گذاری خارجی استان هستند.
وی با این بیان که برآورد سرمایه‌گذاری خارجی برای سال جاری حدود یک‌هزار و 100 میلیون دلار است، اظهار کرد: همچنین با دستور استاندار 119 فرصت سرمایه‌گذاری جدید شناسایی شده که 35 مورد آن مربوط به فرمانداری‌ها است.
* تحولات در نظام مجوزدهی و تسهیلات بانکی
نماینده وزیر با اشاره به درگاه ملی مجوزها، گفت: از یکم بهمن‌ماه 1403 هیچ مجوزی به‌صورت دستی صادر نشده و همه درخواست‌ها از طریق شناسه یکتا انجام می‌شود؛ تاکنون 225 هزار و 735 نفر درخواست مجوز داده‌اند که 184 هزار و 288 مورد آن صادر شده است.
پیمانی تصریح کرد: اگر دستگاهی در صدور مجوزها کوتاهی کند، به قوه قضائیه معرفی خواهد شد.
وی اضافه کرد: در استان بیشترین مجوزهای صادرشده مربوط به شهرهای همدان، ملایر، نهاوند و کبودراهنگ بوده و پُرتقاضاترین مجوزها در 10 حوزه شامل مجوز رانندگی هوشمند، خیاطی، خُرده‌فروشی، قالیبافی، دامداری، دام سبک، پروانه ساختمان، تولید صنایع‌ دستی و آرایشگری زنانه بوده است.
* عملکرد تسهیلات تبصره 18
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان همدان خاطرنشان کرد: در سال 1400 استان همدان یک‌هزار و 227 میلیارد تومان و در سال 1401، 990 میلیارد تومان جذب تسهیلات داشته است؛ بیشترین جذب مربوط به همدان با 360 میلیارد تومان بوده و پس از آن شهرستان‌های کبودراهنگ، بهار، رزن، ملایر، نهاوند، تویسرکان و فامنین در رتبه‌های بعدی قرار دارند.
پیمانی این را هم گفت که بانک‌ها موظف‌اند 70 درصد تسهیلات تبصره 18 را به واحدهای تولیدی و 30 درصد را به اشخاص حقیقی اختصاص دهند؛ متقاضیان نیز 15 روز برای تکمیل مدارک فرصت دارند و بانک‌ها باید ظرف 15 روز تسهیلات را پرداخت کنند. سقف پرداختی 150 میلیارد تومان است و بانک ملی بیشترین تسهیلات را در حوزه گردشگری پرداخت کرده است.
* وام‌های ازدواج، فرزندآوری و ودیعه مسکن
وی در ادامه عنوان کرد: براساس آمار تاکنون 18 هزار و 260 نفر برای وام ازدواج درخواست داده‌اند که 13 هزار و 886 نفر آن را دریافت کرده‌اند. همچنین در بخش فرزندآوری از 17 هزار و 180 متقاضی، 12 هزار و 727 نفر وام دریافت کرده‌اند؛ در حوزه ودیعه مسکن نیز از 13 هزار ثبت‌نامی، تاکنون 6 هزار و 884 نفر موفق به دریافت تسهیلات شده‌اند.
* عملکرد بانک‌ها در تخصیص منابع
نماینده وزیر اظهار کرد: براساس آمار بانک مرکزی، بانک‌های صنعت و معدن، مسکن، کارآفرین، ملت و قرض‌الحسنه مهر، بالاترین نسبت منابع به مصارف را داشته‌اند؛ در مقابل بانک‌های گردشگری، ایران‌زمین، آینده، ملل، پاسارگاد، توسعه صادرات، سرمایه و اقتصاد نوین، ضعیف‌ترین عملکرد را در این حوزه داشته‌اند.
پیمانی تأکید کرد: در پرداخت تسهیلات بانک‌های کارآفرینی، تجارت، قرض‌الحسنه مهر، رسالت و صنعت و معدن رتبه‌های برتر را کسب کرده‌اند، درحالی که بانک‌های گردشگری، توسعه صادرات، توسعه تعاون، اقتصاد نوین، سپه و دی در رتبه‌های پایین‌تر قرار دارند.
* مولدسازی دارایی‌های دولتی
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان همدان درباره مولدسازی نیز گفت: از سال 1399 تاکنون 228 ملک مازاد شناسایی شده که 198 مورد آن مصوبه کارگروه استانی را دریافت کرده است. از این تعداد، 60 ملک به ارزش 156 میلیارد تومان به فروش رفته و 49 مورد نیز مجوز مصوبه سران را دریافت کرده‌اند.
پیمانی بیان کرد: در سال 1403 یک ملک به ارزش 26 میلیارد تومان به فروش رسیده و دو مورد تهاتر بین علوم پزشکی و اداره کار انجام شده است؛ همچنین یک ساختمان از سوی علوم پزشکی برای احداث خوابگاه واگذار شده است.
وی با اشاره به میزان مولدسازی در کشور، گفت: تنها چهار درصد از املاک مازاد کشور به فروش رسیده و در استان همدان تهاتر املاک به ارزش هشت همت صورت گرفته است.
* عملکرد اعتبارات و درآمدهای استان
نماینده وزیر افزود: ازلحاظ رشد اعتبارات هزینه‌ای، همدان با 41 درصد رشد رتبه نخست کشور را دارد؛ پرداختی‌های کارکنان و پیمانکاران دولتی از طریق خزانه‌داری الکترونیکی انجام می‌شود و تمامی دو هزار و 400 حساب جداگانه دستگاه‌ها بسته شده است.
پیمانی در پایان خاطرنشان کرد: سهم درآمدی استان از منابعی مانند نیروی انتظامی و شهرداری‌ها، پنج هزار و 600 میلیارد تومان پیش‌بینی شده است، اما به‌دلیل ماهیت کشاورزی همدان، این درآمدها به‌طور کامل وصول نشده و استان در رتبه 29 کشور قرار دارد.

شناسه خبر 91856