شهرک صنعتی کنگاور با وجود پتانسیلهایی که در زمینه تولید و اشتغالزایی دارد، طی سالهای اخیر با چالشهای جدی مواجه شده که کمبود آب، حمایت ناکافی مسوولان بالادستی و مشکلات اجتماعی به عنوان اصلیترین مسائل نه تنها بر روند تولید تأثیر گذاشته بلکه موجب نگرانی تولیدکنندگان و سرمایهگذاران شده است.

استاندار کرمانشاه در سفر اخیر خود به شهرستان کنگاور از شهرک صنعتی این منطقه سرکشی کرد و ضمن انتقاد از رونق ناکافی در این شهرک به بررسی مشکلات و ظرفیتهای موجود پرداخت.
کنگاور با وجود پتانسیلهای بالقوهای که دارد، هنوز نتوانسته است به توسعه مطلوبی دست یابد. افزایش نیافتن واحدهای تولیدی و موانع موجود در مسیر سرمایهگذاری از جمله قطعی مکرر آب، عدم تعیین و تکلیف نظام پرداختهای ماهانه و رهاشدگی فاضلاب واحدهای صنعتی چالشهایی هستند که واحدهای تولیدکننده، بر ضرورت رفع آنها تأکید دارند.
قطعی آب تاثیر مستقیمی بر کاهش تولید دارد
وحید بیات، تولیدکننده مواد شوینده برند "آولین" مستقر در شهرک صنعتی کنگاور اظهار کرد: مشکل اصلی ما در این شهرک، نبود امنیت و عدم وجود نگهبان در ورودی است که باعث بروز مشکلات زیادی برای ما شده است. متأسفانه برخی از تجهیزات واحد ما و دیگر واحدها به سرقت رفته است.
او ادامه داد: علاوه بر مسائل امنیتی، قطعی مکرر آب نیز یکی دیگر از مشکلات اساسی ماست. هر بار به بهانهای مانند سوختن پمپ یا عدم وجود آب، با کمبود آب مواجه میشویم که این موضوع تأثیر مستقیمی بر روند تولید ما دارد.
بیات در پایان به هزینههای بالای زمین در این شهرک اشاره کرد و افزود: اکنون قیمت زمین به متری 2 میلیون تومان رسیده است. سوال ما از مسوولان این است که با این هزینه زیاد چه خدماتی به شهرک ارائه میدهند؟
نبود امنیت و فاضلاب رها شده، چالش جدی شهرک صنعتی کنگاور
حسام خزایی، صاحب تولیدی شیرینی و نباتات در فاز 2 شهرک صنعتی کنگاور، نسبت به وضعیت امنیت و نگهبانی در این شهرک انتقاد کرد و گفت: تا زمانی که نگهبان در این شهرک صنعتی مستقر نشود، وضعیت امنیتی بهبود نخواهد یافت و این مساله میتواند تهدیدی جدی برای فعالیتهای تولیدی باشد.
خزایی همچنین به مشکل فاضلاب رها شده واحدهای صنعتی اشاره کرد و افزود: متأسفانه اکثر واحدهای صنعتی در این منطقه فاقد شبکه فاضلاب مناسب هستند و این موضوع باعث ایجاد بوی نامطبوع و تعفن در محوطه شهرک و مسیر کنگاور به صحنه شده است.
نگرانی از وضعیت مخزن آب شهرک صنعتی کنگاور
علی خزایی، مالک واحد تولیدی قطعات بتنی در شهرک صنعتی از وضعیت نگرانکننده مخزن آب این شهرک خبر داد و گفت: مخزن آب شهرک صنعتی هیچ در و پیکری ندارد، به این معنا که هر لحظه این احتمال وجود دارد که هرکس بخواهد اقدامات خرابکارانه انجام دهد و به راحتی میتواند آب را مسموم کند.
او در ادامه با اشاره به میلیاردها تومان هزینهای که برای ساخت تصفیهخانه فاضلاب صرف شده، افزود: متأسفانه به علت سرقت برخی از تجهیزات این تصفیهخانه، اکنون با مشکلات بهداشتی مواجه هستیم.
شرکت شهرکهای صنعتی استان توجهی به کنگاور ندارد
مدیرعامل شرکت شهرک صنعتی شهرستان کنگاور نیز به تشریح مشکلات عدیدهای که این شهرک با آن دست و پنجه نرم میکند، پرداخت و با اشاره به عدم وجود مسیر مشخص برای ورود به شهرک، اظهار کرد: مشکل واضحی که داریم این است که هنوز برای تردد به شهرک، ورودی آن تعریف نشده است.
عبدالرضا حسین آبادی، به مشکل روشنایی فاز 2 شهرک نیز اشاره کرد و افزود: اداره برق به علت وجود ناترازی، برق این مسیر را قطع کرده و در فاز یک نیز با عدم وجود لامپ مواجه هستیم. پس از 2 ماه پیگیری، تنها هشت عدد لامپ در این مسیر نصب شده است.
وی ادامه داد: سال گذشته 23 واحد تولیدی در این شهرک فعال بود اما امسال به 12 واحد کاهش یافته و علت این کاهش، عدم ارائه خدمات به واحدهای تولیدی است. متأسفانه شرکت شهرکهای صنعتی استان توجهی به کنگاور ندارد.
حسینآبادی گفت: در حال حاضر 85 واحد در شهرک صنعتی وجود دارد که تنها 12 واحد فعال و 35 واحد نیمه فعال و مابقی یا غیر فعال و یا زمینها در حال ساخت است.
وی در ادامه با اشاره به وضعیت امنیت شهرک صنعتی نیز اظهار کرد: ما چهار نگهبان داشتهایم که وضعیت امنیت شهرک را کنترل کنند اما متأسفانه آنها سرپناهی نداشتند و مجبور بودند شبها در خودرو خود استراحت کنند و علیرغم میل باطنی 2 نفر از آنها را جواب کردیم.
مدیرعامل شهرک صنعتی کنگاور تصریح کرد: طی 4 سال گذشته، ما بیش از سه میلیارد ریال به اداره آب و فاضلاب و یک میلیارد ریال به اداره مالیات بدهکار بودهایم و حتی توان پرداخت این بدهیها و حقوق کارگران را هم نداریم. در حال حاضر نگهبانان ما چهار ماه است که حقوق خود را دریافت نکردهاند.
وی همچنین به فروش زمینهای فاز 2 اشاره کرد و گفت: سال گذشته 2 هزار و 260 میلیارد ریال زمین از فاز 2 شهرک صنعتی فروخته شده است. اگر حتی 10 درصد این مبلغ برای عمران و آبادانی شهرک هزینه میشد، وضعیت کنونی به گونهای نبود که امروز استاندار از این شهرک انتقاد کند.
در حالی که استاندار کرمانشاه در سفر اخیر خود به شهرستان کنگاور بر لزوم توجه به مشکلات شهرک صنعتی این منطقه تأکید کرد، تلاشهای خبرنگار ایرنا برای برقراری ارتباط با حسین مرادی، رئیس اداره صمت کنگاور به منظور دریافت توضیحات و نظرات وی درباره وضعیت کنونی و چالشهای این شهرک صنعتی به نتیجه نرسید.
فرماندار کنگاور: حمایت از کارآفرینان خلاق در اولویت است
فرماندار شهرستان کنگاور نیز به برنامههای حمایتی از کارآفرینان خلاق و اهمیت شهرکهای صنعتی در ایجاد صنایع رقابتپذیر پرداخت و بر لزوم توجه به مشکلات شهرک صنعتی کنگاور و واحدهای اقتصادی کوچک و متوسط به عنوان کلید توسعه اقتصادی تأکید کرد.
چراغعلی گروسی به نقش کلیدی شهرکهای صنعتی در توسعه اقتصادی شهرستان، از برنامهریزی برای بررسی مشکلات و حمایت از رونق تولید در این مناطق خبر داد.
وی با بیان اینکه بنگاههای اقتصادی کوچک و متوسط میتوانند زمینهساز ایجاد اشتغال و رشد اقتصادی باشند، افزود: پیگیری مشکلات آنها با دستور استاندار کرمانشاه در دستور کار قرار گرفته و بصورت جدی دنبال خواهد شد.
گروسی همچنین تأکید کرد که حمایت از کارآفرینان خلاق یکی از اولویتهای اصلی فرمانداری کنگاور است و گفت: تمرکز واحدهای اقتصادی در قالب شهرکهای صنعتی نه تنها باعث بهرهمندی از امکانات زیرساختی میشود، بلکه به این واحدها این امکان را میدهد تا از تسهیلات اشتغالزایی بهرهمند شوند و هزینهها را کاهش دهند.
وی در پایان سخنان خود بر اهمیت همکاری بین دستگاههای اجرایی و بخش خصوصی برای تحقق این اهداف تأکید کرد و خواستار توجه ویژه به مشکلات کارآفرینان شد تا بتوانند با اطمینان بیشتری به فعالیتهای خود ادامه دهند.
شناسه خبر 93302