معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان گفت: وضعیت فعلی فعالیت مرز باشماق بهعنوان مرز ورودی، رضایتبخش نیست.

ارسلان ازهاری در جلسه شورای ساماندهی مبادلات مرزی که در محل فرمانداری شهرستان مریوان برگزار شد، اظهار کرد: با توجه به ظرفیت مرز باشماق وضعیت فعلی آن بهعنوان مرز ورودی به کشور، به هیچ عنوان رضایتبخش نیست.
وی افزود: وضعیت موجود مرز در مقایسه با 10 سال گذشته پیشرفت قابل توجهی نداشته و توسعهای که در سالهای قبل آن کلید خورد با کُندی مواجه شد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان با تأکید بر اینکه مشکلات مرز باید احصا و فازبندی شود، تصریح کرد: مشکلات مرز باید بنا به اهمیت موضوعات در سه دسته شهرستانی، استانی و ملی پیگیری شوند بنابراین دستگاههای اجرایی متولی ظرف مدت ٤8 ساعت آینده مشکلاتی که باید در سطح ملی و در مرکز پیگیری شوند را احصاء و به ما اعلام کنند.
ازهاری تصریح کرد: باید با تدوین برنامههای کوتاهمدت و بلندمدت در راستای ساماندهی و توسعه مرز باشماق گام برداریم تا به جایگاه واقعی در حوزه مبادلات مرزی دست پیدا کنیم.
وی اظهار کرد: علاوه بر انجام مبادلات مرزی یکی دیگر از موضوعاتی که ضرورت ساماندهی وضعیت مرز باشماق را دوچندان میکند تردد زائران اربعین از این مرز است که باید موردتوجه قرار گیرد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان به تشکیل شورای توسعه استان در تهران اشاره کرد و گفت: در جلسات این شورا دو مطالبه اصلی استان؛ مدیریت واحد مرز و اجرای قانون ساماندهی و نظارت بر تجارت مرزی (کولبری و ملوانی) و ایجاد اشتغال پایدار مرزنشینان مطرح شد که خوشبختانه آییننامه این قانون به تصویب دولت رسیده و ابلاغ شد.
ازهاری علاوه بر اینکه مدیریت واحد مرز را یک ضرورت خواند از دستگاههای اجرایی ذینقش خواست که؛ اجرای آییننامه ساماندهی و نظارت بر تجارت مرزی را در اولویت قرار دهند و بهصورت ویژه به این موضوع ورود کنند.
وی با تأکید بر تأمین زیرساختها در مرز، گفت: زیرساختهای گمرک علاوه بر مرز باشماق باید در شهرستانهای بانه، سقز و سروآباد، هم از لحاظ فیزیکی و هم تجهیزات تأمین شود لذا دستگاههای اجرائی بایستی با گمرک همکاری لازم را داشته باشد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان یادآور شد: در یک مقطع زمانی تفاهمنامههایی با اقلیم کردستان منعقد گردید و از طریق کمیتههای مشترک موضوعات پیگیری میشد، احیای این کمیتهها و پیگیری تفاهمنامهها را در دستور کار قرار دادهایم و جلسات مشترکی در سلیمانیه و سنندج برگزار خواهیم کرد.
ازهاری در ادامه به منطقه آزاد اشاره و اضافه کرد: بخش عمدهای از مشکلات موجود در قالب منطقه آزاد قابلحل است، امیدواریم با فعالشدن منطقه آزاد، مرز از این وضعیت خارج شود.
تمرکز بر روی موضوع ترانشیپمنت بهعنوان یکی از مشکلات مرز، حمل یکسره کالا از مرز و تجهیز آزمایشگاه استاندارد از دیگر موضوعات مطرح شده توسط معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار بود که خواستار پیگیری آنان شد.
شناسه خبر 93312