یک پژوهشگر حوزه زنان با اشاره به ظرفیت تربیتی رسانه و نقش زنان در ایجاد جریان تبیینی گفت: یکی از وجوه مشترک همه زنان تراز، انسان رسانه بودن آنها است.

انسیه برومندپور درخصوص چگونگی ایجاد جریان تبیینی با محوریت بانوان گفت: یکی از روشهای رها شدن از خوانشهای منحرفی که از الگوی سوم زن در سالهای اخیر اتفاق افتاده، این است که ما بتوانیم مبنی بر مستندات قرآنی، کلامی و فلسفی آن را تبیین کنیم و ضمن اینکه هسته اندیشهای و گفتمان آن باید شکل بگیرد و کار پژوهشی توأم با آن کار گفتمانی انجام شود.
وی افزود: فضای مردمی تحت تأثیر رسانهها است و بین رسانهها هم بیشتر رسانههای تصویری مؤثرند. معمولاً گفته میشود بهصورت خاص بیشتر مخاطب اینستاگرام در کشور ما خانمهای خانهدار هستند. یعنی هنوز طیف قالب جامعه زنانه ما را زنان خانهدار تشکیل میدهند که البته لایههای مختلفی دارند. ما زنان خانهدار متخصص هم داریم. از این رو فکر نمیکنم که این جمعیت را دقیق بشناسیم. اما خوراک عده زیادی از آنها رسانههای تصویری است. چیزی که خیلی آنها را جذب میکند موضوعات زنان و بحثهای ذیل سبک زندگی مانند خوراک، پوشاک مد و لباس، لوازم منزل و اینگونه مباحث مورد توجه زنان است.
پژوهشگر حوزه زنان و مفسر قرآن ادامه داد: بهنظر میآید ما باید بتوانیم یک فناوری رقیب آن را بسازیم و یا اینکه بتوانیم در آن زمین بازی کنیم و آن رسانه را به استخدام خودمان دربیاوریم. در این زمینه میتوان به تربیت انسان رسانه اشاره کرد. جنس زن چنین قابلیتی دارد. اگر به زنانی که بهعنوان زن تراز شناخته میشوند دقت کنیم یکی از وجوه مشترک آنها بحث انسان رسانه بودنشان است. باوجود اینکه ما نمیتوانیم از این فضای فناورانه بگذریم مهمتر از آن انسانی است که از آن فضای فناورانه بهره میبرد و قرائتی که ارائه میدهد، معنویت و ادبیاتی که ارائه میدهد.
برومندپور همچنین بیان کرد: ما در فهم فضای رسانهای دچار ایراد هستیم. رسانه را فقط وجه ابزاری آن میدانیم. اصل رسانه آن انسانی است که رسانه بازتاب میدهد. نمونه شاخص این موضوع را میتوان خود رهبری معرفی کرد. انسانرسانهترین کسی که داریم ایشان هستند. یک صندلی ساده، یک دوربین و یک اتاق ساده بدون هیچ فناوری خاصی که پیامش بهشدت مخاطب دارد.
وی با اشاره به اینکه باید یک کار درازمدت در حوزه تربیت انسان انجام داد، اظهار کرد: این کار با استفاده از ظرفیتهای تبلیغی زنان برای تربیت افراد اتفاق میافتد که بتواند روایت خوبی ارائه دهد و همچنین تولید روایتهای خوب ارائه کند. مثلاً یکی از چیزهایی که ما امروز خیلی درگیر آن هستیم بحث عفاف و حجاب است. سالها است سخن ما در حوزه حجاب همان جمله معروف حجاب مصونیت است، محدودیت نیست و همان صدف و مروارید است. روایت جذاب، متعالی و اندیشهورزانهای از آن نداریم. روایتی که تمدنساز باشد و افق خوبی بدهد.
این پژوهشگر در پایان با تاکید بر اینکه تصویر روی خانمها اثر بیشتری میگذارد گفت: بانوان چون قدرت رؤیاپردازی زیادی دارند خیلی راحتتر ایده میگیرند و حرکت میکنند. ولی در دراز مدت تربیت انسان است که مهم است. زن باید بتواند تصویرپردازی کند حتی اگر رسانهاش چند نفر دور و برش باشد و افراد زیادی پای منبرش نباشند. اگر بخواهیم به یک جریان ریشهداری برسیم باید پشت این فناوری انسانرسانهها باشند.
شناسه خبر 93422