شناسه خبر:4944
1397/10/26 10:28:51
تغییر هویت سینما به تالار عروسی

اسلام‌آباد غرب صاحب سینما می‌شود

سپهرغرب، گروه خبر: سلطه‌گری فنّاوری‌های نوظهور، سینمای قدیمی اسلام‌آباد غرب را از رونق انداخته و موجب تغییر هویت آن به تالار تشریفات شده است.

بزرگ‌ترهای شهر به‌خوبی یاد دارند که شهرستان اسلام‌آباد غرب دارای چندین سینما بود، اما چه اتفاقی افتاد که سینماهای شهر به‌ویژه تنها سینمای بخش خصوصی (سینما احسان) تعطیل شد و در سال 82 به تالار عروسی تغییر هویت داد؟!

سینما طی سالیان اخیر در کشور دچار فرازوفرودهایی در جنبه‌های مختلف بوده که با بهبود کیفیت محل نمایش فیلم و استقبال عموم مردم از این پدیده، آن‌طور که باید نقش خود را خوب ایفا نکرده است.

شامحمدی و اسدی مالکان سینما احسان سابق، حضور رسانه‌های تصویری جدید نظیر ویدئو و سی.دی، رشد بی‌رویه کلوپ‌های تصویری و عدم نظارت بر آن‌ها در اواخر دهه 70 و اوایل دهه 80 را عامل ورشکستگی سینما می‌دانند.

شامحمدی در صحبت‌های خود گفته بود، کاهش فروش بلیت و عدم صرفه اقتصادی با وجود بالا بودن هزینه‌های جاری سینما، موجب تعطیلی و تغییر آن به تالار تشریفات شد که علاوه بر تعطیلی سینما‌های اسلام‌آباد غرب، سینماهای دیگر شهرستان‌های استان ازجمله هرسین و گیلانغرب نیز تعطیل شدند.

بر اساس این گزارش، شهرستان اسلام‌آباد غرب در زمان طاغوت دارای دو سینما بود و بعد از انقلاب تبدیل به سه سینما شد؛ سینما فرهنگیان که بیشتر برای قشر فرهنگی و دانش‌آموزان مورد استفاده قرار می‌گرفت، سینما تابستانی که بیشتر در تابستان و فصول خوش آب‌وهوا در محل پارک دایر می‌شود و سینما احسان که سابقه آن به قبل از انقلاب بازمی‌گردد.

سینما احسان تا سال 81 فعالیت خوبی داشت، اما به دلیل رشد قارچ‌گونه ویدیوکلوپ‌ها و پدیده سی.دی و با عدم استقبال مردمی، دچار رکود شد.

بروز فنّاوری‌های نوظهور مانند دی.وی.دی، سی.دی، ماهواره و شبکه‌های اجتماعی که در آن به‌راحتی همه نوع فیلم بدون رعایت حقوق مالکیت معنوی به نمایش درآمده، عامل کمرنگ شدن سینما بوده و آفتی برای فرهنگ دورهمی‌ها محسوب می‌شود.

هوشنگ رزمدیده، مسئول امور رسانه اداره فرهنگ و ارشاد اسلام‌آباد غرب نیز اظهار کرد: برای پر کردن خلأ نداشتن سینما در شهرستان به‌عنوان یک نیاز فرهنگی و یکی از ارکان توسعه با حمایت فرماندار اسلام‌آباد غرب، چندین‌بار سینما با بلیت نیم‌بها (چهار هزار تومان) در محل مجتمع غدیر اسلام‌آباد غرب مستقر شد.

وی با تأکید بر فرهنگ‌سازی جهت تقویت سینما در شهرستان، گفت: با همکاری اداره فرهنگ و ارشاد و ناحیه مقاومت بسیج سپاه اسلام‌آباد غرب، چندین‌بار سینما سیار به شهرستان آورده شد و در اماکن عمومی و پارک‌ها به نمایش درآمد که با استقبال خوب مردم و خانواده‌ها روبرو شد؛ اما به‌خاطر هزینه بالای اجاره سینمای سیار، این کار تداوم نداشت. بنابراین با توجه به اینکه کار مذکور برای بخش دولتی هزینه دارد، لازم است که بخش خصوصی وارد این عرصه شود تا در راستای صرفه اقتصادی در کنار مجتمع‌های چند‌منظوره، مکانی برای سینما پیش‌بینی شود.

مدیر اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی اسلام‌آباد غرب در این خصوص با بیان اینکه تعطیلی سینما یک فرآیند عمومیت‌یافته است، افزود: بحث تعطیلی سینما فقط مختص این منطقه نیست؛ عدم استقبال مردم و عدم رضایت‌بخشی فیلم‌ها برای مخاطبان، از عوامل مهم تعطیلی سینما‌ها هستند.

خسرو تمری با اشاره به حمایت‌های معاونت سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در راستای احیای سینماها، گفت: اسلام‌آ‌باد غرب سالیان متمادی است که فاقد سینما بوده که درنظر داریم با استفاده از کمیسیون ماده پنج، سینما را در مجتمع غدیر راه‌اندازی کنیم و اگر بخش خصوصی هم پای کار بیاید، حمایت می‌کنیم.

وی افزود: اسلام‌آباد غرب ظرفیت‌های خوبی از بعد فرهنگی و هنری دارد که باید با استفاده از آن‌ها و تبلیغات فضای مجازی، حضور مردم در سینما را پررنگ کنیم که این امر نیاز به هم‌گرایی نهادهای فرهنگی و همچنین تخصیص بودجه دارد.

گفتنی است، در جلسه کمیسیون بند پنج سالن‌های نمایش و سینما در 21 آذرماه امسال، فرماندار اسلام‌آباد غرب به موضوع راه‌اندازی سینما در شهرستان اشاره و بیان کرد: سینما یکی از ابزارهای رشد و تعالی یک جامعه بوده و یکی از مؤلفه‌های توسعه شهری است.

افشین کریمی افزود: باید با همه کاستی‌های موجود، سینمای شهر را هرچه سریع‌تر راه‌اندازی و ظرف چند سال محل آن را تجهیز کرد.

شناسه خبر 4944