شناسه خبر:1181
1397/7/17 09:26:11

سپهرغرب، گروه خبر - طاهره ترابی‌مهوش: سازمان جهانی گردشگری UNWTO به‌منظور پیش‌بینی، رفع و غلبه بر چالش‌های جدید و تهیه روندهای جدید در بخش گردشگری، در حال حاضر نوآوری و تحول دیجیتالی را به‌منظور کیفیت‌بخشی به مقاصد گردشگری و برای شناختن پتانسیل کامل آن‌ها، به‌طور کامل وارد گردشگری می‌کند.
از زمان تأسیس سازمان جهانی گردشگری (UNWTO) در سال 1975، تلاش‌های ناموفقی برای انتقال نشست‌های این سازمان به ایران انجام شده بود؛ اما این‌بار شرکت سیاحتی علیصدر توانست در سال گذشته مجوز برگزاری نشست سالانه این سازمان در همدان را دریافت کند. با این حال ایران برای نخستین‌بار از 21 تا 24 آبان‌ماه میزبان چهلمین نشست سازمان جهانی گردشگری (UNWTO) در همدان خواهد بود.
شهر همدان توانست به‌عنوان نماینده‌ای از ایران پس از ارائه مستندات کافی در زمینه میزبانی، این رویداد منحصربه‌فرد در زمینه گردشگری را برگزار کند. در این راستا هم‌اندیشی بین‌المللی گردشگری فرهنگی از طریق نوآوری و فناوری، هم‌زمان با چهلمین اجلاس عمومی اعضای وابسته سازمان جهانی گردشگری از 21 تا 24 آبان‌ماه در شهر همدان برگزار خواهد شد، این هم‌اندیشی بین‌المللی درصدد تبادل اطلاعات و تجربیات برای کشورهای عضو UNWTO است؛ این رویداد اهمیت نوآوری در مدیریت و ترویج گردشگری فرهنگی را به رسمیت می‌شناسد و به دنبال گسترش و استقرار فن‌آوری‌های در حال ظهور و پیشرفته در فعالیت‌های گردشگری مقصد و محصولات خود است. لذا با توجه به نزدیک‌تر شدن به موعد برگزاری این رویداد، بر آن شدیم تا با مدیرعامل شرکت سیاحتی علیصدر گفتگویی را ترتیب دهیم که در ادامه می‌خوانید:
مدیرعامل شرکت سیاحتی علیصدر با اشاره به اینکه برنامه‌های نشست توسط سازمان جهانی گردشگری و به زبان انگلیسی برگزار می‌شود و ریزبرنامه‌های این نشست از طرف سازمان جهانی گردشگری اعلام شده است، گفت: در نخستین روز ورود میهمانان، برنامه افتتاحیه در سالن شهدای استانداری برگزار خواهد شد.
حمیدرضا یاری با بیان اینکه در مراسم دبیر کل سازمان جهانی گردشگری زوراب پولولیکاسویل «Zurab POLOLIKASVIL» و معاون سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری علی‌اصغر مونسان حضور خواهند داشت، گفت: بعد از مراسم افتتاحیه با حضور مسئولان اجلاس مطبوعاتی برگزار می‌شود.

      پنل‌های تخصصی در حوزه گردشگری پایدار و دیجیتالی برگزار می‌شود
وی با اشاره به اینکه از بعد ظهر روز افتتاحیه پنل‌های تخصصی در دو بخش گردشگری پایدار و دیجیتالی در دستور کار رویداد قرار می‌گیرد، اذعان کرد: این پنل‌ها تا 23 آبان‌ماه ادامه خواهند داشت.
یاری با بیان اینکه برای رویداد یک پیش‌تور و یک پس‌تور پیش‌بینی شده است، خاطرنشان کرد: در پیش‌تور یک‌سری از اماکن گردشگری شهر همدان و در پس‌تور نیز بازدید از شهر جهانی سفال (لالجین) و غار علیصدر برنامه‌ریزی شده است.
نماینده همدان در سازمان جهانی گردشگری با اشاره به اینکه ثبت‌نام اعضا در سایت UNWTO همچنان باز است و برای این مهم تا پایان مهرماه فرصت ثبت‌نام وجود دارد، گفت: برنامه‌ریزی‌ها برای اقامت در هتل‌، حمل‌ونقل هواپیمایی و محل برگزاری اجلاس، در نشست‌های مختلف هماهنگ شده و حتی هماهنگی‌های لازم با دستگاه‌های اجرایی درخصوص فضاسازی شهری نیز در دستور کار قرار گرفته است.

      بیشتر میهمانان داخلی، بخش خصوصی فعال در حوزه گردشگری هستند
وی افزود: درخصوص میهمانان داخلی به دنبال آن هستیم که بیشتر میزبان بخش‌های خصوصی دخیل در حوزه گردشگری همچون آژانس‌ها و هتل‌ها باشیم؛ چراکه معتقدیم این بخش است که می‌تواند تبلیغات بهتری در حوزه گردشگری برای استان به همراه داشته و درواقع گردشگر را وارد استان کند.
یاری با تأکید بر اینکه هدف از برگزاری این رویداد شناساندن همدان در سطح بین‌المللی است، خاطرنشان کرد: کمیته تبلیغات گردشگری و نیز کمیته اطلاع‌رسانی رویداد از هم‌اکنون فعالیت خود را در این بخش آغاز کرده و روزبه‌روز بر تلاش خود می‌افزایند.

     از ظرفیت رسانه‌ای استان بهره‌مند خواهیم شد
مدیرعامل شرکت سیاحتی علیصدر با اشاره به بهره‌مندی از فضای رسانه‌ای (مطبوعات و خبرگزاری‌ها) استان درخصوص اطلاع‌رسانی بهتر، تشریح کرد: طی رایزنی با صداوسیمای کشور و استان، قول مساعد جهت پوشش دادن کامل این رویداد را دریافت کرده‌ایم.
وی با تأکید بر اینکه مراسم افتتاحیه در سالن شهدای استانداری و سایر جلسه‌ها و پنل‌ها در محل هتل باباطاهر برگزار می‌شود، بیان کرد: خوشبختانه این رویداد با توجه به خبرهایی که درخصوص میزان ثبت‌نام‌ها مخابره می‌شود، با استقبال خوبی مواجه شده است.
یاری با اشاره به اینکه تاکنون بیشترین ثبت‌نام‌ها از کشورهای اروپایی به‌خصوص کشورهای اسپانیا، ایتالیا، آلمان و فرانسه است، ابراز کرد: متأسفانه از آنجایی که ریزبرنامه‌های این رویداد توسط سازمان جهانی گردشگری برنامه‌ریزی می‌شود، برای شهرستان‌ها (علی‌رغم پیشنهاد ما برای بازدید از تمامی پتانسیل‌های شهرستانی) برنامه خاصی را نتوانستیم تدارک ببینیم؛ لذا در راستای معرفی پتانسیل‌های گردشگری شهرستان‌های استان، کتابی در حال طراحی است که در پک میهمانان قرار خواهد گرفت.
مع‌الوصف، انتظار می‌رود همان‌گونه که گفته شد برگزاری این رویداد همراه با پنل‌های تخصصی بتواند نویدبخش گردشگری پایدار و مدرن برای استان همدان باشد؛ چراکه یکی از اهداف تعریف‌شده برای این نهاد جهانی در سال جاری میلادی، پرداختن به این مقوله در راستای توسعه مانای گردشگری برای شرکت‌های عضو است. پس امید می‌رود شرکت سیاحتی علیصدر بتواند از این فرصت بکر بین‌المللی برای جذب و جلب گردشگران استفاده بهینه را داشته باشد، چراکه این روزها گردشگری پایدار و دیجیتالی با توجه به گسترش استفاده از فنّاوری‌های روز، یک نیاز و درواقع یک ضرورت است.

شناسه خبر 1181