شناسه خبر:21554
1399/2/25 00:22:57
در صحن شورای اسلامي شهر همدان مطرح شد:

اولویت اجرای پروژه‌ها مورد توجه شهردار نیست

سپهرغرب، گروه خبر: در صحن شورای اسلامي شهر همدان از نبود اولویت بندي در اجرای پروژه‌ها توسط شهردار همدان انتقاد شد. 

درحالی دهمین جلسه صحن شورای شهر همدان با موضوع پاسخ شهردار به 21 سوال سه عضو شورا برگزار شد که پاسخ‌های شهردار همدان رضایت و حمایت برخی اعضا را در پی داشت.

دهمین جلسه صحن شورای اسلامی شهر همدان شامگاه سه‌شنبه با موضوع پاسخ شهردار همدان به 21 سؤال طرح شده توسط سه تن از اعضای شورای اسلامی شهر همدان( نرگس نورالله‌زاده، اکبر کاووسی و مسعود عسگریان) با حضور 10 عضو شورا (مریم روانبخش در این جلسه غایب بود) معاونین شهردار و مدیران شهرداری مناطق و رئیس حراست شهرداری همدان برگزار شد.

     سوال از شهردار به معنی استیضاح وی نیست

رئیس شورای اسلامی شهر همدان در ابتدای جلسه اظهارکرد: از شهردار همدان تشکر می‌کنیم که ظرف فرصت 10 روزه تعیین شده برای پاسخگویی در صحن شورا حاضر شدند.

کامران گردان افزود: از شهردار همدان و همکاران ایشان تشکر می‌کنم که با همه مشکلات اقتصادی و عدم ساخت و سازها حقوق پرسنل شهرداری را به موقع پرداخت کرده‌اند.

وی با اشاره به اینکه در هفته شوراها از پروژه‌های مهم شهرداری بازدید کردیم گفت: کارهای خوبی اتفاق افتاده و گفتن اشکالات به معنای نادیده گرفتن زحمات شهردار و همکارانشان نیست.

رئیس شورای اسلامی شهر همدان با بیان اینکه یکی از تاکیدات شورای پنجم شفاف‌سازی بوده است تصریح کرد: طرح سوال از شهردار اقدام جدید یا تازه‌ای نیست و به معنای استیضاح شهردار نیز محسوب نمی‌شود.

پس از سخنان کامران گردان، مقرر شد شهردار همدان گزارش کوتاهی از عملکرد دو ساله خود در صحن شورا ارائه دهد و سپس 21 سوال مطرح شده ( تا جایی که زمان اجازه دهد) توسط رضوان سلماسی منشی و عضو شورا قرائت شود و شهردار پاسخ لازم را ارائه دهد.

عباس صوفی با ارائه گزارشی کوتاه از اقدامات مهم شهرداری اظهار کرد: دو سال گذشته سال‌های سختی بود و ما به عنوان مدیریت شهری درگیر مشکلات افتصادی کشور، تحریم‌ها، سیل و کرونا بودیم.

وی افزود: اما این اتفاقات باعث نشد در کار و تلاش خود کوتاهی کنیم و شب و روز خود را گذاشتیم برای رضایتمندی مردم. هرچند لیاقت شهروندان همدانی بیشتر از این اقدامات است.

وی با اشاره به چالش‌های موجود در دو سال گذشته بر سر راه شهرداری همدان عنوان کرد: بودجه دولتی استان سال 97 و 98 به ترتیب 528 و 675 میلیارد تومان بوده است که به ترتیب 59 و 47.5 درصد محقق شده است، اما بودجه شهرداری در سال 97 و 98 به ترتیب 647 و 805 میلیارد تومان بوده که به ترتیب 72 و 78 درصد آن محقق شده است.

     افزایش قیمت 200 درصدی مسکن و 400 درصدی آهن!!

شهردار همدان با اشاره به اینکه از سال 96 تاکنون قیمت مسکن در همدان 200 درصد رشد داشته و قیمت آهن‌آلات از فروردین 96 تا فروردین 99 نزدیک به 400 درصد افزایش یافته اظهارکرد: با این حال عوارض شهرداری در سه سال گذشته به ترتیب 20، 15 و20 درصد افزایش یافته است.

صوفی تصریح کرد: قیمت مصالح ساختمانی نیز در سه سال گذشته به ترتیب 60،70 و 50 درصد رشدداشته است.

وی با بیان اینکه عوارض هرمترمربع آپارتمان در سال گذشته 85 هزار تومان بوده و امسال به 107 هزار تومان رسیده عنوان کرد: در سال 98 میانگین قیمت یک متر مربع آپارتمان در همدان 5 میلیون و امسال به بیش از 10 میلیون رسیده، اما عوارض ما رشد بسیار اندکی داشته است.

شهردار همدان با بیان اینکه با همه این مشکلات در سال گذشته 65 میلیارد تومان از دیون شهرداری را تسویه کردیم عنوان کرد: در 2 سال گذشته اقداماتی انجام دادیم که اگر نگوییم بی‌سابقه به جرات می‌گوییم کم سابقه بوده است.

وی با اشاره به بازگشایی معابر طالقانی، سعیدیه بالا و پایین، بلوار شهید فهمیده، بلوار قدر و اسلامشهر افزود: در واقع با بازگشایی این معابر 10 هزار متر مربع مسیر بازگشایی شده است.

شهردار همدان با اشاره به اقدامات مهم شهرداری در ورودی‌های شهر از سمت جاده تهران و ملایر اظهارکرد: شاید کمتر مدیری در این شرایط به دنبال پروژه‌های زیرزمینی باشد و اکثر مدیران سعی می‌کنند پروژه‌هایی را در دست بگیرند که توی چشم باشد، اما ما با اجرای پروژه انتقال آب‌های زیرزمینی کاری کردیم که معابر ما دیگر مشکل آب گرفتگی ندارند.

     ایجاد 14 پارک و 17 زمین بازی

صوفی با بیان اینکه جدول‌سازی‌ها را استاندارد کردیم و توسعه متوازن شهر در اولویت شهرداری بود گفت: در این مدت 14 پارک به پارک‌های همدان اضافه شد و دو پارک بزرگ 100 و 230 هکتاری نیز کلید خورده است.

وی با اشاره به توسعه زمین‌های ورزشی در سطح شهر گفت: 17 زمین بازی( چمن مصنوعی) در دو سال گذشته ایجاد کردیم.

شهردار همدان از خرید ماشین‌آلات مدرن به عنوان دیگر اقدام مهم شهرداری در 2 سال گذشته یاد کرد و تاکید کرد: این اقدامات در حالی رخ داده که شهرداری‌های کلانشهرها فقط به فکر این بودند که چطور حقوق پرسنل خود را پرداخت کنند.

صوفی با اشاره به اقدامات فن‌آورانه در شهرداری از جمله ایجاد سامانه شفافیت و سامانه 137 عنوان کرد: اقدامات شهرداری همدان در بحث سیل سال گذشته خیلی بازگو نشد، اما ایثارگری پرسنل شهرداری همدان باعث شد در سیل فروردین ماه سال گذشته شهروندان آسیب نبینند.

وی با اشاره به اقدامات شهرداری همدان در راستای مقابله با کرونا نیز گفت: ایجاد ستاد مردمی کرونا با مدیریت امام جمعه همدان اتفاق بسیار خوبی بود که باعث شد پایتخت نشینان به خاطر این اقدام از همدان تشکر کنند.

شهردار همدان با اشاره به اینکه 99 درصد اسناد املاک شهرداری همدان اسکن شده است عنوان کرد: پرونده‌ها در نوسازی و شهرسازی درحال الکترونیکی شدن است.

وی تاکید کرد: تمام حقوق کارمندان شهرداری همدان به روز پرداخت شده و به آن‌ها بن رفاهی دادیم.

شهردار همدان با اشاره به اینکه از جمعیت 600 هزار نفری همدان اگر روزی یک درصد به شهرداری مراجعه کنند 6 هزار نفر مراجعه‌کننده داریم که ممکن است چند نفری هم ناراضی باشند تاکید کرد: با افتخار اعلام می‌کنم از مدیران جوان در بدنه شهرداری استفاده شده که همه با شرافت و تلاش در حال خدمت به مردم هستند.

صوفی تصریح کرد: برای نخستین بار 50 میلیارد تومان اوراق مشارکت گرفتیم که 25 میلیارد تومان آن را دولت می‌دهد. همچنین به دلیل بدهی نمی‌توانستیم با بانک‌ها کار کنیم اما امروز با همه بانک‌ها تسویه کرده‌ایم.

     شرکت متخلف حق حضور در مناقصه آتی را ندارد

با پایان گزارش عملکرد شهردار همدان رضوان سلماسی به عنوان منشی شورا سوالات مطرح شده توسط سه عضو شورا را قرائت کرد تا شهردار همدان یک به یک به سوالات پاسخ دهند.

شهردار همدان در پاسخ به سوال نخست مبنی بر اینکه با توجه به ثبت نام بیمه تکمیلی کارکنان شهرداری علت نام‌نویسی افرادی که هیچ یک از آن‌ها کارمند شهرداری همدان نبودند چیست، اظهار کرد: هر ساله بر اساس یک مناقصه بیمه تکمیلی کارکنان شهرداری به یک شرکت واگذار می‌شودکه امسال بر اساس مناقصه شرکت تجارت‌نو این امر را بر عهده داشت.

وی با اشاره به اینکه بر اساس کد پرسنلی حق بیمه از کارمندان کم می‌شود گفت: این شرکت، 10 نفر را اضافه بیمه کرده ولی شهرداری پولی بابت آن نداده، با این حال به محض آنکه مطلع شدیم به شرکت تذکر داده شد.

کاووسی یکی از اعضای سوال‌کننده از شهردار پرسید: چرا با این شرکت متخلف همکاری خود را ادامه می‌دهید؟

صوفی پاسخ داد: قرارداد این شرکت یک ساله است، اما مطمئناً در سال آینده شرکت تجارت نو به خاطر تخلف انجام داده شده حق شرکت در مناقصه را ندارد.

     برای فروش زمین دادگستری از شورا مجوز داشتم

اما سوال دوم در خصوص پلاک ثبتی واقع در خیابان پرستار به ملکیت شهرداری همدان بود که سابقاً جهت اسکان یکی از ادارات واگذار شده بود و سه عضو شورا در رابطه با فروش ملک وخرید ملک دیگر و واگذاری آن به آن اداره سوالاتی در سه بند طرح کردند.

شهردار همدان با اشاره به اینکه اداره مذکور دادگستری است و مربوط به شخص یا فرد خاصی نیست و اموال ادارات بیت‌المال است گفت: 20 سال پیش مرحوم بهنام‌جو شهردار وقت همدان زمینی را به دادگستری همدان اهدا کرد.

صوفی افزود: بعد از 20 سال مدیرکل وقت دادگستری نامه به شهرداری زده مبنی بر اینکه این زمین به ما داده شده است اما سند نداریم و ما هم یک نامه به شورا زدیم.

شهردار همدان با اشاره به اینکه برای فروش آن زمین و خرید زمین دیگری به جای آن از شورا مصوبه داشتیم اظهارکرد: در نامه شورا آمده است با تقاضای دادگستری مبنی بر تبدیل به احسن نمودن ملک طبق نظر شهردار همدان موافقت می‌شود.

کاووسی با طرح این ادعا که شهردار همدان در صحن شورا به ما اطلاعات غلطی داده است پاسخ صوفی را قانع‌کننده ندانست.

در این لحظه به درخواست شهردار همدان فیلم سخنان صوفی در جلسه مد نظر کاووسی پخش شد و مشخص شد شهردار همدان اطلاعات غلطی نداده است.

     بعد از 10 سال سهام شهرداری را بازگرداندم

اما سوال سوم در خصوص نامه مرتبط با اقدامات حقوقی جهت بازگشت سهام شهرداری همدان از شرکت تله‌کابین گنجنامه بود. اعضای سوال‌کننده علت عدم ارسال نظرات کارشناس خط دادگستری به شورا را جویا شده بودند.

اگرچه به دلیل محرمانه بودن این موضوع صحبت‌ها سربسته‌ای بین شهردار همدان، رئیس شورای اسلامی شهر و مسئول حراست شهرداری رد و بدل شد، اما از قرار معلوم ادعا می‌شود دریک نامه‌ مربوط به سهام شهرداری در تله‌کابین امضای فردی از مدیران شهرداری جعل شده، اما از آنجاکه این اتفاق محرمانه بود به اسم خاصی اشاره نشد.

با این حال مدیر حراست شهرداری همدان توضیحات شهردار همدان را در این رابطه تایید کرد که با واکنش کامران گردان مواجه شد.

رئیس شورای اسلامی شهر همدان با اشاره به اینکه حرف‌ها را درست عنوان کنید گفت: نظر ابتدایی کارشناس خط دادگستری برای شورا ارسال نشده و نامه دوم که به نفع شهرداری بوده ارسال شده است. اما مسئول حراست شهرداری بر ارسال هر دو نامه اصرار داشت.

در این میان شهردار همدان اظهارکرد: وظیفه حفاظت اسناد بر عهده مجموعه حراست است.

وی افزود: مدیر حراست کارمند و زیرمجموعه من نیست که بخواهد از من حمایت کند. وی توسط اداره اطلاعات منصوب می‌شود.

صوفی تاکید کرد: در این میان مهم این بود که سهام شهرداری بازگردانده شود که ما هم موفق شدیم بعد از 10 سال سهام شهرداری را برگردانیم.

در این بین کاووسی از سوال‌کنندگان اعلام کرد هنوز بازگشت سهام تله‌کابین قطعی نشده است.

سوال پنجم سه عضو شورا از شهردار همدان در رابطه با چرایی آغاز پروژه غیر همسطح غدیر بود. این سه عضو شورا با توجه به مشکلات مالی شهرداری و ناتمام ماندن چندین پروژه مهم از جمله تقاطع غیر همسطح سردار همدانی علت آغاز به کار این پروژه را جویا شدند و معتقدند تکمیل پروژه‌های اولویت‌‌دار شهر از جمله پارکینگ طبقاتی آقاجانی‌بیگ مورد توجه شهردار نیست و عدم خرید دیتاسنتر که با افزایش قیمت مواجه شده به دلیل رعایت نکردن اولویت‌بندی‌ها از سوی شهرداری است.

عباس صوفی در پاسخ به این سوال گفت: پروژه پارکینگ طبقاتی از سال 94 شروع شده بود و باید سه ماهه به بهره‌برداری می‌رسید، اما زمانی‌که آن را تحویل گرفتم تنها 10درصد پیشرفت داشت و در حال حاضر علی‌رغم مشکلات اقتصادی و افزایش قیمت آهن‌آلات و مصالح 75 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.

آغاز کار پروژه پل غدیر با مجوز شورا بوده است

وی عنوان کرد: کار پل غدیر نیز باید از چند سال قبل شروع می‌شد و اگر این اتفاق می‌افتاد نیاز به ساخت پل شهید همدانی نبود.

صوفی تصریح کرد: دوستان می‌گویند تکمیل این پل به مردم خسارت‌زده است، در حالی که ساخت آن تردد خودروها را روانسازی می‌کند. این خدمت به مردم است نه خسارت.

شهردار همدان تاکید کرد: آغاز این پروژه با مصوبه شورا بوده و اگر اولویت نداشته چرا در سال 98 برای آن ردیف بودجه در نظر گرفته شده است؟

وی با اشاره به اینکه افتخار می‌کنیم چنین پروژه بزرگی را آغاز کرده‌ایم گفت: اجرایی شدن این پروژه هیچ تاثیری بر روند سایر پروژه‌ها ندارد.

نورالله‌زاده یکی از سه عضو سوال کننده از شهردار در پاسخ به سخنان عباس صوفی گفت: ما در صحن شورا تاکید کردیم به دلیل مشکلات اقتصادی در سال 97 و 98 پروژه‌ها را اولویت‌بندی کنید، اما شما درخواست کردید دستتان را در بودجه باز بگذاریم.

وی افزود: خرید دیتاسنتر و تکمیل پل همدانی اولویت بود، اما رعایت نکردید.

صوفی در جواب نورالله زاده اظهارکرد: زمانی که پل شهید همدانی را تحویل گرفتم سه سال از شروع پروژه گذشته بود و تنها 20 درصد پیشرفت داشت و 13 میلیارد بدهی برجا گذاشته بود.

وی افزود: پروژه کاملا خوابیده بود و اهل فن می‌دانند فعال کردن پروژه تعطیل شده، سخت‌تر از استارت زدن یک پروژه جدید است.

صوفی تاکید کرد: علی‌رغم وجود مشکلات اقتصادی صورت وضعیت پروژه‌های شهرداری به‌روز بوده و تمام دیون شهرداری پرداخت شده است.

شهردار همدان تصریح کرد: با نظر شما ردیف پل غدیر در بودجه دیده شده بود، این پل خدمت به مردم است و باید ساخته می‌شد.

     تکمیل پروژه غدیر کار درستی از سوی شهردار بود

پس از سخنان شهردار رئیس کمیسیون فنی و عمرانی شورا با حمایت از صحبت‌های عباس صوفی اظهارکرد: پل غدیر پیش‌تر ناقص اجرا شده بود و باید یک پروژه ناقص را کامل کرد.

علی رحیمی‌فر افزود: اگر این پروژه امروز کامل نشود فردا با هزینه چندبرابری باید تکمیل شود.

وی تصریح کرد: آقای گردان می‌داند در آن منطقه به دلیل تصادفات چقدر تلفات دادیم. چقدر مشکل داشتیم و حتی به خاطر دارم در این ارتباط در شورا رای‌گیری کردیم. آنجا گره ترافیکی شهر بود و تکمیل این پروژه از سوی شهرداری کار درستی است.

     نمی‌توانیم نسبت به مصوبه دولت بی‌تفاوت باشیم

سوال ششم مربوط به الحاق سه روستای حسن‌آباد، علی‌آباد و قاسم‌آباد به شهر همدان و جلوگیری نکردن شهرداری همدان از ساخت و سازهای غیرقانونی در این سه روستای الحاق شده به شهر بود.

شهردار همدان در پاسخ به این سوال اظهارکرد: این سه روستا با مصوبه هیئت دولت و ابلاغ معاون اول رئیس جمهور به همدان الحاق شده و ما نمی‌توانیم نسبت به این مصوبه چشم‌پوشی کنیم و قانون‌گریز باشیم.

صوفی افزود: اینکه عنوان می‌شود نسبت به ساخت و سازها در این مناطق بی‌توجه بودیم درست نیست‌؛ چرا که در چند ماه اخیر تخریب چندین بنای غیرمجاز در این مناطق داشتیم.

وی عنوان کرد: اگر شورا مستنداتی مبنی بر ساخت و ساز غیرمجاز در این مناطق دارد ارائه دهد.

نرگس نورالله‌زاده در پاسخ به توضیحات شهردار گفت: در بلوار یادگار امام ساخت و سازهای غیرقانونی انجام می‌شود.

نورالله‌زاده گفت: من درباره این ساخت و سازها که مورد اعتراض مردم هم هست از آقای فیض‌منش سوال کردم ایشان گفتند با توجه به اینکه ما ساخت وسازهای نامناسبی آنجا در بر بلوار امام داریم گفتیم بگذاریم این افراد بسازند و بعد بفرستیم ماده 100حقوق قانونی خود را بگیریم باتوجه به اجازه کمیسیون ماده 5 که بر بلوار امام افزایش تجاری انجام شود من از ایشان خواهش کردم که مردم نمی‌دانند که شما چنین مجوزی دارید هرچند آن تصویب برای ساخت و سازهای قبلی است نه اینکه شهرداری اجازه تخلف بدهد.

وی در ادامه افزود: از آقای فیض‌منش خواستم استدلال‌های خود برای این موضوع را تدوین و به کمیسیون ماده 5 بفرستد تا این کمیسیون مجوز ساخت قانونی بدهد و مردم مرتکب تخلف نشوند.

شهردار همدان در پاسخ گفت: ما 100 مورد پرونده برای ارجاع به کمیسیون ماده 100 درباره ساخت و ساز منطقه قاسم‌آباد آماده کردیم در واقع تمام تلاش خود را برای برخورد با تخلفات انجام دادیم من منکر اشتباه نیستم با توجه به حجم بالای کار احتمال دارد کسی هم اشتباه کند اما ما طرح‌هایی اجرا کردیم که از تخلف جلوگیری کنیم اما قبول ندارم شهرداری هدایت کرده است.

سوال هفتم سه عضو سوال‌کننده در رابطه با به‌کارگیری تعدادی نیروی انسانی از سوی شهرداری همدان خارج از ضوابط اداری بود.

شهردار همدان در رابطه با این سوال گفت: شهرداری به دو صورت نیرو جذب می‌کند؛ یکی از طریق استانداری است و نظارت بر جذب نیروها برعهده استانداری است و من اجازه ندارم نیروی شرکتی اضافه کنم.

صوفی افزود: روش دوم جذب نیروهای حجمی شامل نیروهای خدماتی، فضای سبز و نیروهای کارگری است که این نیروها بر اساس پیش بینی بودجه جذب می‌شوند.

وی تاکید کرد: در زمان مدیریت بنده دوست، آشنا و فامیلی از من در شهرداری جذب نشده و اگر معرفی کردید جایزه بگیرید.

صوفی تاکید کرد: از برج 10 سال 96 شهردار همدان بودم، اما یک مجوز برای جذب نیرو نگرفتم و آخرین مجوز خالی شده مربوط به فرزند سردار شهید علی‌رضا شمسی‌پور است.

     چرا برخی کارمندان شهرداری نام فامیل مشترک دارند؟

کاووسی در رابطه با سخنان شهردار گفت: با این موضوع که شما کسی را نیاوردید موافقم، اما شما شهردار همدان هستید و مسئولیت تمام موضوعات و اتفاقات با شما است.

این عضو شورا با بیان این که مشاهده شده برخی از کارمندان شهرداری نام خانوادگی مشابه دارند و با هم خویشاوند هستند تاکید کرد: حتی اگر یک آبدارچی استخدام می‌شود باید احراز صلاحیت شود.

     ایراد نایب رئیس شورا به طراحی سوالات

سوال هشتم اما مربوط به عدم پیشگیری شهرداری همدان از ساخت و سازهای غیرمجاز در یکی از هتل‌های همدان بود. شهردار همدان در پاسخ به این سوال با اشاره به اینکه منظور دوستان هتل باباطاهر است گفت: این هتل از سال 89 به دلیل ساخت و ساز غیرقانونی داشته و اقای کاووسی و خانم نورالله زاده عضو کمیسیون ماده 100 بودند و این موضوع به کمیسیون مربوط می‌شود و باید پیگیری می‌کردید.

کاووسی در پاسخ گفت: ما کارشناس را برای اندازه‌گیری به هتل فرستادیم اما اجازه متر کردن ندادند.

اما توضیحات کاووسی اینبار با واکنش نایب رئیس شورا مواجه شد. حمید بادامی‌نجات با بیان اینکه جلسه از ساعت 17 شروع شده و الان ساعت 20:30 دقیقه است و تنها 8 سوال از 21 سوال مطرح شده خطاب به کاووسی گفت: بیش از یک ساعت از وقت جلسه را شما حرف زدید. ای کاش سوالات را طوری طرح می‌کردید که لازم به این همه توضیح نباشد.

 

شناسه خبر 21554