شناسه خبر:39824
1400/2/7 09:43:00

سپهرغرب، گروه خبر: مدیرکل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی کردستان گفت: چشمه آب معدنی باباگرگر قروه به‌عنوان مهم‌ترین و تنها چشمه آب معدنی استان سامان‌دهی و مشکلات آن رفع می‌شود.

یعقوب گویلیان روز یکشنبه در دیدار فرماندار شهرستان قروه گفت: با توجه به پیشینه تاریخی قروه، این شهرستان نه‌تنها در حوزه گردشگری بلکه در زمینه صنایع‌ دستی نیز می‌تواند در سطح استان و کشور معرفی شود.

وی افزود: شهرستان قروه با وجود جاذبه‌های تاریخی، طبیعی و فرهنگی، هنوز در تورهای گردشگری جای ندارد که نیاز است در این راستا بخش خصوصی، ادارات‌ و دستگاه‌های اجرایی و به‌ویژه فرمانداری اقدام لازم را انجام دهند.

مدیرکل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی کردستان بر لزوم مرمت و احیای آثار تاریخی و باستانی شهرستان قروه تأکید کرد و گفت: حمام قصلان و پُل فرهادآباد به‌عنوان نقطه شروع برای مرمت و احیای آثار تاریخی شهرستان در دستور کار این اداره کل است.

گویلیان توسعه زیرساخت‌ها در منطقه گردشگری سراب را نیز مهم ارزیابی کرد و افزود: طرح‌های خوبی در بخش گردشگری ازجمله احداث هتل و مجتمع گردشگری در این شهرستان در دست اجرا است که می‌تواند در زمینه شکوفایی گردشگری و رونق صنایع‌ دستی این شهرستان مؤثر باشد.

وی ایجاد موزه مردم‌شناسی در قروه را هم ضروری اعلام کرد و گفت: برای تخصیص اعتبار لازم به‌منظور مرمت و احیای آثار تاریخی شهرستان پیگیری‌های لازم انجام می‌شود که امید است با سامان‌دهی آثار تاریخی پس از تعیین کاربری بتوانیم موزه‌ای برای معرفی آثار این شهرستان راه‌اندازی کنیم.

فرماندار قروه نیز به همدلی و همراهی خوب مسئولان این شهرستان اشاره کرد و گفت: قروه باید بیش‌ازپیش در مسیر توسعه قرار گیرد و این امر نیازمند عزم جدی مسئولان استان و شهرستان است.

حسین الماسی لزوم برنامه‌ریزی اصولی برای بهره‌برداری از آثار تاریخی، جاذبه‌های گردشگری و سایر پتاسیل‌های قروه را یادآور شد و افزود: رفع مشکلات چشمه آب معدنی و امام‌زاده باباگرگر، سراب قروه، منطقه گردشگری بدر و پریشان و دیگر جاذبه‌های طبیعی و تاریخی پیگیری می‌شود.

مسئولان بعد از این نشست از تأسیسات گردشگری در دست ساخت ازجمله هتل پریشان قروه بازدید و با سرمایه‌گذاران آن گفت‌وگو کردند.

روستای باباگرگر در 28 ک‍ی‍ل‍وم‍ت‍ری شمال شرق ش‍‍ه‍ر ق‍روه و در مسیر شهر دلبران‌ واقع شده که ‌وجود چشمه‌های آب معدنی بسیار فعال در جنوب روستای باباگرگر و در جوار امام‌زاده سبب شکل‌گیری اشکال رسوبی لایه‌لایه و به‌ندرت یکپارچه و توده‌ای‌شکل شده است.

همچنین تنوع در شکل منافذ خروج آب چشمه‌ها، سبب شکل‌گیری پشته‌های طولی، اشکال گنبدی و تپه ماهوری شده که این ناحیه را به‌صورت یکی از قطب‌های جذب توریست در منطقه مطرح کرده است.

آرام‍گ‍‍اه‌ ‌ام‍‍ام‌زاده‌ س‍ی‍دج‍لال‌الدین‌ ‌از نوادگان امام رضا (ع) م‍ش‍‍ه‍ور ب‍ه‌ ب‍‍اب‍‍اگ‍رگ‍ر در ‌ای‍ن‌ روس‍ت‍‍ا قرار دارد که در ک‍ن‍‍ار ‌ای‍ن‌ م‍ک‍‍ان‌ م‍ذه‍ب‍‍ی چ‍ش‍م‍ه‌ه‍‍ای ‌آب‌ م‍‍ع‍دن‍‍ی هست ک‍ه‌ چ‍ش‍م‌ ‌ه‍ر ب‍ی‍ن‍ن‍ده‌ای را ب‍ه‌ خ‍ود ج‍ذب‌ م‍‍ی‌ک‍ن‍د و م‍ردم‌ م‍ن‍طق‍ه‌ ن‍ی‍ز ب‍‍اوره‍‍ای‍‍ی ب‍ر ش‍ف‍‍اب‍خ‍ش‍‍ی ‌ای‍ن‌ ‌آب‌ دارن‍د.

آب این چشمه که در استخری عمیق و دایره‌ای‌شکل با محیطی حدود 200 متر جمع می‌شود، از دسته آب‌های بی‌کربنات مخلوط گازدار بوده که برای برخی از بیماری‌های دستگاه گوارش مانند سوء هاضمه مفید است.

همچنین این نوع آب‌ها در ترکیب خود انیدریدکربنیک دارند و آرام‌بخش بوده و در بیماری‌های ناشی از سوء تغذیه نیز مؤثر هستند و این چشمه برای درمان برخی بیماری‌های پوستی نیز مفید ارزیابی شده است.

چشمه آب معدنی باباگرگر قروه مهم‌ترین چشمه این منطقه است؛ ی‍ک‍‍ی ‌از ‌ع‍‍ارض‍ه‌ه‍‍ای طب‍ی‍‍ع‍‍ی ج‍‍ال‍ب‌ در ک‍ن‍‍ار ‌ای‍ن‌ م‍ج‍م‍وع‍ه‌، گ‍دازه‌ ‌آت‍ش‍ف‍ش‍‍ان‍‍ی م‍شه‍ور ب‍ه‌ «س‍ن‍گ‌ ‌اژده‍‍ا» ‌اس‍ت‌ ک‍ه‌ ظ‍اه‍ری ش‍ب‍ی‍ه‌ ب‍ه‌ حیوانات‌ ‌ع‍ظی‍م‌ال‍ج‍ث‍ه‌ م‍‍اق‍ب‍ل‌ ت‍‍اری‍خ‌ دارد و حکایت‌های روایی این فسیل اژدها نیز شنیدنی است.

استان کردستان دارای یک‌هزار و 520 اثر تاریخی شناسایی‌شده شامل آثار باستانی، غارهای طبیعی، درختان کهنسال، میراث منقول، قنات و مکان‌های طبیعی است.

شناسه خبر 39824