سپهرغرب، گروه شهر: یک دکترای شهرسازی گفت: توسعه روزافزون شهرها باعث شده است بسیاری از تأسیساتی که قبلاً خارج از حریم و محدوده شهر بود، امروزه در میانه بافت شهری قرار گیرد و مشکلاتی را برای شهروندان به خصوص ساکنان مناطق مجاور ایجاد کند.
حامد اخگر اظهار کرد: جانمایی صحیح کاربریهای شهر علاوه بر تهیه دقیق برنامهها و طرحهای شهری نیازمند هماهنگی و همکاری تمام نهادها و دستگاههای دخیل در فرآیندها و روندهای شهر است.
وی افزود: توسعه و افزایش جمعیت شهر، تغییر در نیازهای شهروندان و تنوع کاربریهای شهری، لزوم تهیه برنامههای کاربری اراضی را بیشتر از گذشته میکند و اعمال رویکردهای نوین شهری را ضرورت میبخشد.
این دکترای شهرسازی خاطرنشان کرد: مدیران و برنامهریزان روند توسعه شهرها و مراکز جمعیتی را به دست دارند و با اعمال سیاستگذاریها و تهیه دقیق طرحهای شهرسازی میتوانند فرآیند جانمایی کاربریها یا تغییر مکان برخی کاربریهای ناسازگار را تسهیل کنند.
اخگر اضافه کرد: توسعه روزافزون شهرها باعث شده است بسیاری از تاسیساتی که قبلاً خارج از حریم و محدوده شهر بود، امروزه در میانه بافت شهری قرار گیرد و مشکلاتی را برای شهروندان به خصوص ساکنان مناطق مجاور ایجاد کند.
وی تصریح کرد: جانمایی صحیح کاربریها سلامت شهروندان را تضمین میکند و از بروز بسیاری معضلات همچون ترافیک و حوادث شهری میکاهد در حالی که امروزه قرارگیری کاربریهای ناسازگار در کنار یکدیگر و تغییر غیر اصولی کاربریهای از پیش تعیین شده، سلامت شهروندان و حیات شهری را تهدید میکند.
وی با بیان اینکه رویکرد محلهمحوری گامی مهم در جانمایی اصولی کاربریهای شهر است و میتواند به رفع بسیاری از مشکلات شهر کمک کند، افزود: زمانی که طراحی و اجرای برنامهها در سطوح خرد شهر ازجمله در سطح محلات با توجه به خواست و نیاز شهروندان و مشارکت آنها انجام شود، سرانه و جانمایی کاربریها نیز اصولی خواهد بود؛ بنابراین نیاز است رویکرد محلهمحوری در تمامی فرآیندها و روندهای شهری ازجمله مکانیابی کاربریها مورد توجه باشد.
شناسه خبر 52761