شناسه خبر:53202
1400/12/16 10:12:33

سپهرغرب، گروه فرهنگی: جانبازی افتخاری است که برخی از مجاهدان راه خدا آن را کسب کرده و از جانبازی به‌عنوان سرمایه‌ای برای اعتلای اسلام بهره می‌برند؛ جراحت‌ها گویی برای آن‌ها نشان افتخاری است که به تأسی از بزرگ‌جانباز کربلا، بر گردن آویخته‌اند و تا ابد به همراه خواهند داشت.

از صدای سرفه و خس‌خس نفس‌هایشان تا جرقه‌های کوچکی که موج جنگی نهفته در سرشان را فعال می‌کند گرفته، تا دلتنگی‌ها و بی‌قراری برای یاران و خاطراتی که با به یاد آوردن و دیدن جای خالی هم‌رزمان، اشک میهمان چشمانشان می‌شود.

نگاه خشک‌شده یک جانباز قطع نخاعی به سقف تا چشمان خاموش‌شده یک جانباز نابینا؛ اکنون شاید این بزرگ‌مردان خریداری نداشته باشند، اما جان‌برکفان زمانه خود بوده و در صف اول دفاع از کشور و مردم حضور داشته‌اند و با غیرت برای امنیت و آرامش کشور جنگیدند و مجروح شدند. هدف والای جانبازی با الگو گرفتن از حضرت ابوالفضل العباس (ع)، این درد و مشکلات را برایشان قابل تحمل می‌کند.

در تقویم قمری روز چهارم شعبان سالروز میلاد حضرت ابوالفضل العباس (ع) است که به‌خاطر رشادت‌ها و ایثارگری‌های این حضرت به‌نام روز جانباز نام‌گذاری شده و این روز نمایانگر ازخودگذشتگی برادر امام حسین (ع) در راه خونین کربلا است.

به همین مناسبت خبرنگار سپهرغرب با دو تن از جانبازان غیور مصاحبه داشته است که در ادامه متن آن‌ها را می‌خوانید.

فرمانده گردان تخریب و نویسنده کتاب «رد پابرهنه‌ها» گفت: این افتخار را داشتم ابتدای جنگ با عضویت بسیج وارد مناطق جنگی شوم و پس از گذشت دو سال به عضویت سپاه درآمدم؛ از سال 1364 نیز به‌عنوان تخریب‌چی وارد عرصه شدم و در لشکر 32 انصارالحسین خدمت می‌کردم.

جانباز سرافراز مرتضی نادرمحمدی با بیان اینکه در طول جنگ دفاع مقدس توفیق داشتم چندباری از ناحیه سر و قفسه سینه مجروح شوم، ابراز کرد: به این ترتیب نشان افتخار جانبازی نصیبم شد.

نادرمحمدی با اشاره به کتاب رد پابرهنه‌ها، افزود: بیشترین توضیحات را در کتاب رد پابرهنه‌ها داده‌ام که حال به نام جدید «بهشت تخریب» تغییر عنوان پیدا کرده است؛ در این کتاب سعی کردم از تمام ایثارگری‌های شهدای تخریب یاد کنم.

وی با اشاره به زمان دفاع مقدس، بیان کرد: اگر در آن دوران همراه بچه‌ها بودید، فضای معنوی و عرفانی موجود را درک می‌کردید؛ بعد از اتمام جنگ جاماندگان قبطه خوردند که با چه گل‌هایی سروکار داشتند و حال دیگر از برکت وجودشان بی‌بهره‌اند.

نادرمحمدی افزود: فراغ و جدایی سخت و نگران‌کننده است؛ به‌خاطر دارم بعد از هر عملیات و مشخص شدن تعداد شهیدان، بچه‌های جامانده خودشان را دلداری می‌دادند که شاید در عملیات بعدی قرعه به نام آن‌ها بیفتد؛ اما پس از جنگ دیگر شاهد این فضا نبودیم و همین باعث شده ارزش‌های دفاع مقدس کم‌رنگ شود.

وی با اشاره به مدت مدیدی که در کنار یاران خاطرات تلخ و شیرین فراوانی طی دفاع مقدس داشته، گفت: یادآوری خاطرات رفیقان تسکینی برای دل تنگ جاماندگان این غافله است و فقط به امید عاقبت‌به‌خیری و دیدن روی ماه هم‌رزمان روزگار را سر می‌کنیم؛ امید است تا با دعای مردم شرمنده روی رفیقان شهید نشویم.

نادرمحمدی با اشاره به ایثارگری حضرت عباس و نام‌گذاری روز جانباز، گفت: اخلاص و صداقتی که این حضرت نسبت به خانواده خود داشتند، فرهنگ ایثارگری را به بشریت آموخت؛ ما نیز با الگو گرفتن از این شخصیت اسوه که تجلیگاه فداکاری هستند، در این مسیر قرار گرفته‌ایم.

وی با اشاره به یکی از سخنان حضرت امام (ره)، افزود: امام فرمود اگر می‌خواهید راه را گم نکنید، بدانید شهدا شمع هستند تا راه را به ما نشان بدهند و اگر ما دستمان در دست شهدا باشد و خصوصیات اخلاقی و رفتاری و منش شهدا را سرلوحه کار خود قرار بدهیم و آنان را در عمل فراموش نکنیم، مطمئناً هیچگاه راه را گم نمی‌کنیم و عاقبت‌به‌خیری نصیبمان می‌شود.

نادرمحمدی به‌عنوان حُسن خطام صحبت‌ها در مورد خاطره‌ای از زمان جنگ با اشاره به شهید سیدمجتبی حسینی، گفت: این شهید عزیز از بزرگان گردان تخریب بوده و دِین بزرگی به گردن همه ما دارد و تمام هست و نیست خود را در راه دفاع از ارزش‌های جمهوری اسلامی به اشتراک گذاشته است و همیشه به دنبال سربلند نگه داشتن گردان تخریب بود.

وی خاطرنشان کرد: این شهید والامقام در طول دفاع مقدس به‌عنوان معاون تخریب بود و تا زمان شهادت زحمات و مشقت‌های زیادی را در نبرد حق علیه باطل تحمل کرد.

نادرمحمدی با اشاره به مأموریت انسداد نهر عرایض، گفت: شهید بزرگوار همانند یک سیبل متحرک سوار پُل‌های شناور می‌شد و به سمت موانع آب می‌رفت و موانع خورشیدی را به روی آب می‌انداخت و نیرو‌های تک‌تیرانداز و قناتچی عراقی به او شلیک می‌کردند، اما شهید بزرگوار ترسی به دل راه نمی‌داد و بدون وقفه به کارش ادامه می‌داد.

این جانباز سرافراز افزود: در منطقه مجنون نیروهای خودی برای رفت‌وآمد با مشکل روبه‌رو شده بودند که با کمک گردان تخریب در فاو کانالی ساخته شد؛ شهید فروتن از آن کسانی بود که با اینکه نیروهای عراقی در جاده تیر‌های رسام می‌ریختند و نمی‌گذاشتند ما به کارمان ادامه بدهیم، کار را انجام داد.

وی بیان کرد: شهید فروتن عزیز با کمال خونسردی، شجاعت و جسارت تمام کارهای مربوط به انفجار جاده را انجام دادند؛ با کمک فداکاری‌های ایشان توانستیم جاده فاو بهار را آزاد کنیم.

دیگر جانباز عزیز شهر همدان با اشاره به اینکه جنگ یک فرصت بود، گفت: 15 سالگی به جبهه رفتم و تا انتهای جنگ در واحد تخریب و غواصی بودم؛ کسانی که در دفاع مقدس حضور داشتند، می‌توانند در استخراج ارزش‌های این جنگ بزرگ مؤثر باشند.

مهرداد نادری‌فر خاطرنشان کرد: وظیفه ما به‌عنوان کسانی که دفاع مقدس را تجربه کرده‌ایم، زنده نگه داشتن یاد و خاطره شهیدان است.

نادری‌فر با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب (زنده نگه داشتن خاطره شهدا کمتر از شهادت نیست)، افزود: این نام‌گذاری‌ها و مناسبت‌هایی که صورت می‌گیرد، به زنده نگه داشتن یاد و خاطره شهیدان کمک می‌کند؛ اگر می‌خواهیم جامعه‌ای با ارزش‌های انقلابی در آینده داشته باشیم، باید جوانانی تربیت کنیم که با ارزش‌های دفاع مقدس آشنا باشند؛ بایستی فرهنگ دفاع مقدس و اتفاقاتی را که افتاده در جهان نهادینه کنیم و این کار از آسیب‌های اجتماعی زیادی جلوگیری می‌کند و ما شاهد نسل مشابه جوانان هشت سال دفاع مقدس خواهیم بود.

رزمندگان دفاع مقدس با تحمل درد جراحات و رنج فراق یاران پس از جنگ همه سختی‌ها را به جان خریدند و به رسم ادب و تأسی از جانباز طلایه‌دار کربلا از این رنج‌ها دم نزدند و مفتخر شدند تا نشان افتخار جانبازی را به گردن آویخته و با سربلندی این پیروزی بزرگ را جشن بگیرند؛ قدردان تمام مجاهدت‌ها و فداکاری‌های این عزیزان هستیم.

شناسه خبر 53202