سپهرغرب، گروه متن زندگی: با استفاده از دادههای جمعآوری شده مطالعهای جهانی بر روی 26 هزار و 877 بزرگسال با میانگین سنی 62 سال، در 32 کشور و با هدف شناخت عوامل خطر سکته مغزی در مناطق مختلف جهان، تیمی از محققان به رهبری دانشگاه ایرلند دریافتهاند، افرادی که علائم افسردگی دارند بیشتر در معرض سکته مغزی حاد هستند و پس از آن بهبودی کمتری دارند.
رابرت مورفی، نویسنده اصلی این تحقیق، اظهار کرد افسردگی، افراد را در سراسر جهان تحت تأثیر قرار میدهد و میتواند طیف وسیعی از تأثیرات را در زندگی آنان داشته باشد. مطالعه ما با بررسی تعدادی از عوامل از جمله علائم شرکتکنندگان، انتخابهای زندگی و استفاده از داروهای ضد افسردگی، تصویر گستردهای از افسردگی و ارتباط آن با خطر سکته مغزی را ارائه میدهد. نتایج نشان میدهد که علائم افسردگی با افزایش خطر سکته مغزی مرتبط و این خطر در گروههای سنی مختلف و در سراسر جهان مشابه است.
پس بررسی عوامل خطر، از جمله سن، جنس، تحصیلات، فعالیت بدنی و عوامل مختلف سبک زندگی، کارشناسان دریافتند افرادی که علائم افسردگی قبل از سکته مغزی را تجربه کردند، در مقایسه با افرادی که علائمی نداشتند، 46 درصد در معرض افزایش خطر سکته مغزی قرار گرفتند.
شناسه خبر 67250