رئیس سازمان جهادکشاورزی استان مرکزی گفت: کشت قراردادی امسال در 130 هزار هکتار از اراضی کشاورزی این استان اجراشد.
«علی صفری» روز شنبه در جمع خبرنگاران، افزود: ارایه بذرمال، ادوات کشاورزی با تسهیلات چهار درصد، ارایه 50 درصد منابع مالی کشاورزان برای بیمه اراضی کشاورزی و ارایه اقدامات کارشناسی از جمله حمایتهای سازمان کشاورزی استان مرکزی برای حضور کشاورزان در این طرح است.
وی با یادآوری اجرای طرح کشاورزی قراردادی از سال گذشته در زمینهای کشاورزی استان مرکزی، ادامه داد: اجرای این طرح افزایش 20 تا 30 درصد عملکرد تولید محصولات کشاورزی را نسبت به سال قبل از آن داشته است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی خاطرنشان کرد: افزایش سطح زیر کشت زمینهای کشاورزی استان در طرح کشاورزی قراردادی سال آینده نسبت به سال جاری از اولویتهای این سازمان است.
صفری گفت: توسعه کشت گیاهان دارویی و داربستی کردن باغات انگور در زمینهای کشاورزی استان مرکزی از دیگر برنامههای اولویت دار این سازمان برای افزایش بهرهوری در بخش کشاورزی است و اکنون گیاهان دارویی در 2 هزار و 900 هکتار از زمینهای کشاورزی استان کشت شده است.
وی افزایش عملکرد و کاهش آفات را از جمله مزایای اجرای طرح داربستی کردن باغات انگور عنوان کرد و اظهار داشت: این طرح سال گذشته در 300 هکتار از باغات استان مرکزی اجرایی شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی با یادآوری وجود 756 هکتار کشت گلخانهای و 57 هکتار سایه بان باغات در باغات استان گفت: اجرای طرح سایهبان در باغات بیشتر در باغات انار استان در راستای جلوگیری از آفتاب سوختگی محصول انجام شده است.
صفری یادآور شد: استان مرکزی با توزیع 90 هزار تن انواع کود شیمیایی بین کشاورزان در سال گذشته جزو سه استان برتر کشور در این زمینه بود.
وی ادامه داد: 168 تن ماهی خاویاری سال گذشته در استان مرکزی تولید شد و این استان در زمینه تولید این محصولات رتبه چهارم را در بین استانهای غیر ساحلی کشور به خود اختصاص داد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی از افزایش تولید 15 درصدی ماهیان زینتی سال گذشته در این استان خبرداد و گفت: این استان در زمینه تولید ماهیان زینتی رتبه چهارم و صادرات این محصولات رتبه نخست را در سطح کشور به خود اختصاص داده است.
صفری با یادآوری تولید بیش از 6 هزار تن گوشت ماهی سال گذشته در استان مرکزی افزود: سرانه مصرف ماهی در این استان 9 کیلوگرم است که چهار کیلوگرم از سرانه مصرف این محصول در سطح کشور کمتر است.
وی ادامه داد: افزایش تولید گوشت ماهی به هفت هزار تن در استان مرکزی از اولویتهای سازمان جهاد کشاورزی استان در سال جاری است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی خاطرنشان کرد: 21 هزار میلیارد ریال منابع مالی و 40 هزار میلیارد ریال تسهیلات در سفر هیئت دولت به این استان، به بخش کشاورزی استان اختصاص یافت که این منابع مالی در مدت سه سال به این بخش تخصیص داده میشود.
صفری گفت: یک هزار و 700 نفر اشتغال سال گذشته در بخش کشاورزی استان مرکزی ایجاد و 80 واحد راکد این بخش به چرخه تولید بازگشتند.
وی اظهار کرد: سه هزار میلیارد ریال وام بند الف ماده 18 سال گذشته و 900 میلیارد ریال وام علاوه بر وام مکانیزاسیون برای خرید ادوات کشاورزی در اختیار واحدهای تولیدی و کشاورزان استان مرکزی قرار گرفت.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی خاطرنشان کرد: بهرهبرداری از 44 واحد صنایع تبدیلی سال گذشته در این استان آغاز و زمینه جذب 353 هزار تن ماده خام کشاورزی در استان فراهم شد.
صفری با یادآوری واگذاری نظارات بر واحدهای عرضه محصولات کشاورزی به سازمان جهاد کشاورزی و هوشمند سازی نانواییهای استان گفت: برای 50 نانوایی استان هفته گذشته به دلیل تعطیلی خودسرانه پرونده تشکیل شد.
وی افزود: کشت بهاره امسال در 67 هزار هکتار معادل 80 درصد از زمینهای کشاورزی استان مرکزی آغاز شده و بقیه نیز در حال انجام است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی خاطرنشان کرد: یکهزار و 800 میلیارد ریال منابع مالی به بخش آب و خاک این استان برای اجرای طرحهای آبیاری نوین، لایروبی قنوات، مرمت کانالهای آبیاری و انتقال آب با لوله به بخش کشاورزی استان اختصاص یافته است.
صفری ادامه داد: اعتبارات اختصاص یافته به بخش آب و خاک استان مرکزی در سال زراعی جاری نسبت به سال قبل از آن سه برابر افزایش شده است.
وی کم بودن نفوذ بیمه در بخش کشاورزی را از جمله مشکلات بخش کشاورزی استان مرکزی عنوان کرد و گفت: خشکسالی، سرمازدگی، سیلاب، طوفان و باد امسال 25 هزار میلیارد ریال به بخش کشاورزی این استان خسارت وارد کرده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی خاطرنشان کرد: 120 هزار هکتار از محصولات زراعی استان امسال تحت پوشش بیمه محصولات کشاورزی قرار گرفت که با بیمه این زمینها 102 درصد از تعهدات این سازمان محقق شده است.
صفری اظهار کرد: بیمه اجباری دام، طیور و آبزیان از برنامههای اولویت دار وزارت جهاد کشاورزی در برنامه هفتم توسعه است.
وی صدور اسناد مالکیت زمینهای کشاورزی را از دیگر برنامههای اولویت دار وزارت جهاد کشاورزی عنوان کرد و گفت: چهار درصد زمینهای کشاورزی استان و کشور سال گذشته دارای سند مالکیت بودند که در راستای جلوگیری از تغییر کاربری و هویت دار کردن زمینهای کشاورزی اکنون رفع تداخلات و صدور اسناد 52 درصد زمینهای کشاورزی استان صادر شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی ادامه داد: این استان در زمینه رفع تداخلات اراضی کشاورزی رتبه پنجم تا دهم و در زمینه صدور اسناد مالکیت رتبه پنجم را در سطح کشور به خود اخصاص داده است.
صفری با یادآوری اجرای طرح الگوی کشت از سال گذشته در استان مرکزی خاطرنشان کرد: این طرح در کشت بهاره امسال رعایت شده و کشتهایی که این الگو در آنها رعایت نشود تحت حمایت این سازمان نیست و کود شیمیایی یارانهای به آنها اختصاص داده نمیشود.
وی ادامه داد: 280 هزار تن گندم سال گذشته در استان مرکزی خریداری و 200 هزار تن نیز به صورت تضمینی از کشاورزان خریداری شد و پیشبینی میشود تولید و خرید تضمینی این محصول امسال نیز همانند سال گذشته باشد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی افزود: میزان مصرف گندم در این استان سالانه 200 هزار تن بوده که میزان خرید این محصول سال گذشته در استان 80 هزار تن بیشتر از مصرف آن در استان است.
صفری گفت: افزایش کیفیت و کمیت تولید گندم در استان مرکزی از اولویتهای سازمان جهاد کشاورزی استان بوده و سال گذشته برای نخستین بار میزان سن زدگی گندم در استان کمتر از یک درصد بود.
وی ادامه داد: میزان استاندارد سن زدگی در محصول گندم 2 درصد بوده و در راستای کاهش میزان سن زدگی در این محصول عملیات مبارزه با سن تا پایان خرداد ماه در استان ادامه دارد.
صفری با یادآوری آغاز هفته جهاد کشاورزی از بیست و یکم خرداد ماه جاری افزود: بهرهبرداری از 36 طرح کشاورزی همزمان با هفته جهاد کشاورزی در این استان آغاز میشود.
وی ادامه داد: تجلیل از 64 کشاورز نمونه استان مرکزی، برگزاری همایش جهادگران و برگزاری میز خدمت در مصلی بیتالمقدس اراک با حضور رئیس و معاونان این سازمان از جمله برنامههای سازمان جهاد کشاورزی استان در این هفته است.
شناسه خبر 70035