سپهرغرب، گروه کشاورزی: مدیرعامل اتحادیه شرکتهای تعاونی تکثیر و پرورش ماهیان گرمابی از تولید سالیانه 200 هزار تن ماهی گرمابی در کشور خبرداد و گفت: ایران رتبه سوم تولید ماهیان گرمابی جهان را داراست.
«علی الویری» درباره وضعیت تولید ماهیان گرمابی، افزود: طبق آمارهای جهانی، ایران پس از ژاپن و چین رتبه سوم تولید ماهیان گرمابی شامل ماهی آمور (سفید پرورشی)، ماهی کپور معمولی، ماهی فیتوفاگ (آزاد پرورشی) و ماهی فیتوفاگ پی دی اف PDF (ماهی آزاد سرگنده) را داراست.
این مقام صنفی اظهار داشت: اکنون سالیانه نزدیک به 200 هزار تن انواع ماهی کپور در کشور تولید میشود که از این میزان حدود 100 هزار تن به مصرف داخلی و 100 هزار تن به کشورهای هدف صادر میشود.
وی تصریحکرد: اکنون در کشور 6 هزار و 700 مزرعه و استخر پرورش ماهیان گرمابی به وسعت 50 هزار هکتار موجود است که حدود 20 هزار نفر در این مزارع مشغول به کار هستند و بخش عمده این استخرها به صورت آببندان و سدهای خاکی است و استخر پرورش بتنی نداریم.
الویری گفت: عمده پرورش ماهیان گرمابی (کپورماهیان) مربوط به استانهای خوزستان، مازندران، گیلان و گلستان است و بقیه استانهای کشور هم به اندازه یکی از استانهای نامبرده تولید دارند.
وی درباره قیمتگذاری ماهیان گرمابی، گفت: امروز ماهیان گرمابی نسبت به سایر آبزیان قیمت پایینی دارند، به طور مثال قیمت انواع ماهی کپور بین 60 تا 180 هزار تومان قیمت دارد، در صورتی که قیمت سایر محصولات پروتئینی همچون گوشت مرغ و گوشت قرمز گوسفندی نرخی بالاتر از این محصول را دارند.
مدیرعامل اتحادیه شرکتهای تعاونی تکثیر و پرورش ماهیان گرمابی با بیان اینکه ماهیان گرمابی به صورت تازه خوری و فیله فراوری شده مورد استفاده قرار میگیرند، افزود: در بحث صنایع فراوری ماهیان گرمابی از شرایط خوبی برخوردار هستیم به طوری که کارخانجات قوی در این بخش فعالیت دارند زیرا این ماهی برای 6 ماهه اول سال نیز در بازار موجود است (زیرا ماهی گرمابی 6 ماهه اول پرورش و در 6 ماهه دوم روانه بازار میشود).
وی براین باور است که با توجه به افزایش قیمت اکثر محصولات پروتئینی در کشور، میتوان با افزایش تولید و عرضه مناسب قیمتی ماهیان گرمابی بازار این محصولات را کنترل کرد بنابراین باید این مهم مورد توجه تصمیمگیران قرار گیرد.
به گفته الویری، پیش از این تولیدکنندگان ماهی گرمابی بین 25 تا 30 درصد سود داشتند اما با توجه به شرایط فعلی کشور، میزان سود این بخش برای تولیدکنندگان به 10 تا 15 درصد رسیده است اما تولیدکنندگان تلاش دارند قیمتها به گونهای باشد که مردم بتوانند این محصول پروتئینی ارزشمند را با قیمت مناسب تهیه و مصرف کنند.
وی درباره تولید ماهی تیلاپیا در برخی استانهای کشور گفت: اکنون ماهی تیلاپیا به عنوان پنجمین ماهی تولیدی در دسته ماهیان گرمابی قرار گرفته است که مجوز تولید آن برای پنج استان کشور از جمله استانهای قم، یزد، سمنان، خراسان شمالی، اصفهان صادر شده است و درحال تولید هستند.
الویری اظهار داشت: ماهی تیلاپیا علاوه براینکه قیمت مناسبی دارد با تراکم بیشتری میتوان پرورش داد یعنی در یک استخر یک هکتاری اگر 3 هزار قطعه ماهی گرمابی قابلیت پرورش دارد در تیلاپیا تا 20 هزار قطعه را میتوان پرورش داد که رقم قابل توجهی است.
به گفته وی، قیمت ماهی تیلاپیا اکنون در بازار کیلویی بین 75 تا 80 هزار تومان است که از سایر آبزیان مناسبتر است بنابراین از تولید و مصرف این گونه از ماهی استقبال میشود.
شناسه خبر 72983