سپهرغرب، گروه خبر: مدیرکل شیلات استان کرمانشاه گفت: این استان با توجه به منابع آبی مستعد و اقلیمهای متنوع زمینه توسعه آبزیپروری را در راستای پرورش انواع آبزیان، فراهم آورده است.
استان کرمانشاه با توجه به منابع آبی مستعد و دارا بودن چهار فصل و اقلیمهای متنوع زمینه توسعه آبزی پروری را در راستای پرورش انواع آبزیان را فراهم آورده است که یکی از پتاسیلهای مناسب جهت پرورش و توسعه آبزی پروری، پرورش ماهیان خاویاری در سطح استان است.
با توجه به کاهش ذخایر طبیعی ماهیان خاویاری در جهان و دریای خزر، یکی از راهحلهای بسیار موثر جهت افزایش تولید گوشت و خاویار، آبزیپروری است. پرورش خاویار یک فرصت سرمایهگذاری جذاب با توجیه اقتصادی مناسب است که از جمله کسب و کارهای پردرآمد با سوددهی بسیار بالا محسوب میشود.
سهراب صحرایی، مدیرکل شیلات استان کرمانشاه در این خصوص میگوید: شیلات در دهههای گذشته در زمینه پرورش ماهیهای سردابی و گرمابی فعال بوده، ولی الان با پیشرفت صنعت آبزیپروری در استان میتوان در زمینه پرورش ماهیان خاویاری، ماهیان زینتی، گیاهان آکواریومی و حتی در زمینه پرورش حلزون نیز فعالیت داشته باشد.
وی با اشاره به منابع آبی خوب و اقلیم متفاوت در استان، گفت: در شهرستان گرمسیری گیلانغرب، قصرشیرین و سرپلذهاب شرایط خاصی از اقلیم را داریم و به سمت پاوه، جوانرود، کنگاور و سنقر شاهد اقلیمی متفاوتتر هستیم.
مدیرکل شیلات استان کرمانشاه خاطرنشان کرد:پرورش آبزیان از فرصتهای مهم اشتغالزایی است و بخش صید و صیادی پتانسیل مناسبی در اشتغالزایی دارد
وی خاطرنشان کرد: استان کرمانشاه پتانسیل پرورش ماهیان خاویاری را دارد و پتانسیلهای لازم در شهرستانهای گرمسیری به ویژه گیلانغرب و سرپلذهاب فراهم است.
صحرایی ادامه داد: تفاوت پرورش ماهی خاویاری با ماهی قزلآلا در این است، که پرورش ماهی خاویاری در دو سال اول هزینه بالایی دارد که بعد از آن عایدات اقتصادی خیلی بیشتری از قزلآلا دارد، لذا این توان را داریم که در مناطق گرمسیری روی این موضوع سرمایهگذاری شود.
شناسه خبر 78660