مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کردستان:
کانونهای فرهنگی مساجد نقش مهمی در ترویج فرهنگ دینی دارند
سپهرغرب، گروه خبر: مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کردستان گفت: کانونهای فرهنگی هنری مساجد بهعنوان پایگاههایی مردم محور نقش مؤثری در تبیین رویدادهای مشارکتآفرین و انسان ساز در راه ترویج و تبلیغ فرهنگ دینی دارند.
به گزارش سپهرغرب علیاصغر دریایی با تبریک دهه تکریم مساجد و 18 اسفند سالروز تأسیس کانونهای فرهنگی هنری مساجد اظهار کرد: کانونهای فرهنگی هنری مساجد بهعنوان پایگاههایی مردم محور نقش مؤثری در تبیین رویدادهای مشارکتآفرین و انسانساز در راه ترویج و تبلیغ فرهنگ دینی دارند.
وی از این کانونها بهعنوان میعادگاهی مؤثری برای نسل جوان و نوجوان جویای نام و مستعد در رشد و شکوفایی فرهنگ اسلامی– ایرانی نام برد و گفت: کانونهای فرهنگی، هنری مساجد نوعی قرارگاه اجتماعی بچههای مسجد به شمار میرود.
وی خاطرنشان کرد: در این کانونها بچههای مسجدی هم درس آموزههای مبین اسلام را در میبینند و هم بعد از کانون گرم خانواده و مدرسه، جایگاه مؤثری در تعلیم و تربیت با ابزار فرهنگ و هنر برای آنها محسوب میشود.
کانونهای فرهنگی هنری احیاگر فرهنگ مسجد
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان تصریح کرد: کانونهای فرهنگی هنری مساجد در واقع احیای فرهنگ مسجد توسط این تشکلهای پویا با جوهری از خلاقیت و ابتکار عمل و رفتاری جهادی و خدمت محور به تعالی اندیشه و تلألو اخلاق و معنویت بهعنوان شاخصی بیبدیل از بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی را بهدنبال دارد.
دریایی با اشاره به نقش کانونهای مساجد در تحقق عدالت فرهنگی به ویژه در مناطق روستایی و شهرهای کوچک تصریح کرد: مفهوم عدالت فرهنگی به معنای عادلانه یا ناعادلانه خواندن کنشها، سیاستها، توزیع کالاهای فرهنگی و به طور کل، نظام فرهنگی، مفهومی به غایت پیچیده است که کشف چیستی آن و تعیین معیارها و شاخصهایش متوقف بر پرسشهای اساسی معرفت شناختی است.
وی اذعان کرد: نقش کانونهای فرهنگی– هنری مساجد در تحقق عدالت فرهنگی بهویژه در مناطق روستایی و شهرهای کوچک به دلیل کوچک سازی دولت و واگذاری امور تصدیگری حوزه فرهنگ، هنر و رسانه به مردم در قالب مراکز و مجامع فرهنگی– هنری ویژه و کارکرد خاصی را دارا است.
وی اذعان کرد: به همت دولت مقتدر و مردم مدار ایران قوی و تأکید ویژه رئیس جمهوری اسلامی و وزیر فرهیخته فرهنگ و ارشاد اسلامی در کنار فرصت اجرای طرح ملی تکام توسط کانونهای فرهنگی هنری مساجد شهری و روستایی، ظرفیت عظیمی برای حمایت دولت از رویدادهای مشارکت آفرین توسط این کانونها صورت گرفته که مؤید آن شکوفایی ساختاری این تشکلها توسط دولت بهعنوان ناظر، هادی و حامی آنها است.
انقلاب اسلامی شکل گرفته از متن مساجد است
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان یادآور شد: نقش کانونهای فرهنگی هنری مساجد بهعنوان نگین و قلب تپنده پایگاه اجتماعی مسلمین میتواند زمینه تحقق تمدن نوین اسلامی را با بستر فراهم شده جامعه اسلامی فراهم نماید و نباید فراموش کنیم که انقلاب اسلامی در ایران از متن مساجد شکل گرفته و نیز شهدا تربیت شده مساجد هستند.
دریایی خاطرنشان کرد: نهضت بازگشت به مساجد به معنای خالی بودن صحن مساجد از مردم نمازگزار نیست بلکه به معنای بازگشت مردم برای بهرهمندی از کارکرد اجتماعی، فرهنگی و سیاسی این مکان عبادی است و قطعاً توصیههای راهگشا برای فعالیت مستمر و مؤثر کانونهای فرهنگی، هنری مساجد در ترویج قسط و عدالت توسط مردم و برای مردم است و نفس جامعه نبوی در لوای رفتار علوی و بهرهمندی از ظرفیت عظیم سیره انبیا و ائمه اطهار (ع) در عصر حاضر برای نیل به تمدن اسلامی و تحقق گفتمان مهدویت است.
وی اضافه کرد: در کردستان باید محور اقدام، تقریب مذاهب اسلامی، تکریم سرمایههای اجتماعی، ارتقا وضعیت معیشت محله محور و گام نهادن در مسیر توسعه زندگی قرآنی باشد و این مهم جز با هم افزایی و تبادل و تعامل آرا در بستر فعالیتها شکل نخواهد گرفت.
هر مسجد یک پایگاه قرآنی از مطالبات رهبری
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کردستان با اشاره به مطالبات رهبری همچون «هر مسجد یک پایگاه قرآن»، «مسجد برقرار» و «مسجد تراز» گفت: واژه «طراز» یا «تراز» در فرهنگ لغت به معنای «قاعده، قانون، روش، طرز، رتبه، قسم، نوع، همشأن، همپایه و همسطح» است. مسجد طراز اسلامی عنوانی است که نخستین بار رهبر معظم انقلاب در پیامی که به نوزدهمین اجلاس سراسری نماز (18 مهرماه 89) دادند، خواستار رسیدن به چنین مسجدی شدهاند.
دریایی گفت: منظور از مسجد طراز اسلامی، رسیدن به مسجدی براساس قاعده و روش صدر اسلام است که مختصات آن کانون قرار گرفتن مساجد در حوزه تعلیم و تربیت، عبادت، فعالیتهای سیاسی، دادخواهی و قضاوت، تعاون اجتماعی، دفاع از حرم و حریت و وحدت است.
وی یادآور شد: نقش کانونهای فرهنگی– هنری مساجد در تحقق مسجد طراز در دو روش تحولآفرین و بنیادین است: روش اقناع افکار عمومی و تربیت حلقههای میانی مؤثر مسجد محور و دیگری روش مدیریت واحد در مساجد با محوریت کانونها با روش شورایی است.
به گفته مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان، نقش کانونها در تحقق «هر مسجد یک پایگاه قرآن» نیز تحقق منویات مقام معظم رهبری است که باید همه مساجد به پایگاههای رواج تلاوت و استماع قرآن و ارائه تفسیر آیاتِ قرائتشده تبدیل شوند.
شناسه خبر 80438