شناسه خبر:81244
1403/1/25 14:32:53

معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: سال گذشته 668 نفر بیمار مبتلا به تب‌مالت در استان شناسایی، پیگیری و تحت درمان قرار گرفتند.

دکتر فرزام بیدارپور اظهار کرد: سال گذشته 668 نفر بیمار مبتلا به تب مالت در استان شناسایی، پیگیری و تحت درمان قرار گرفتند که شامل سنندج 105 نفر، دیواندره و قروه هر کدام 84 نفر، بیجار 83 نفر، سقز 69 نفر، مریوان 65 نفر، بانه 59 نفر، دهگلان50 نفر، کامیاران 44 نفر و سروآباد 25 نفر بودند.

معاون امور بهداشتی دانشگاه و رئیس مرکز بهداشت استان کردستان اضافه کرد: شایع‌ترین طریقه انتقال تب‌مالت از طریق مصرف محصولات دامی غیرپاستوریزه است، اما ممکن است دامپروری که در قسمت‌های مختلف بدنش زخم و خراشیدگی دارد با دام بیمار تماس داشته و به بیماری مبتلا شود.

بیدارپور ادامه داد: مصرف لبنیات تازه غیرپاستوریزه، عدم استفاده از پوشش محافظ مناسب در مواجهه با دام و عدم واکسیناسیون دام‌ها از علل ابتلا به بیماری تب مالت محسوب می‌شود.

وی با اشاره به اینکه، تب‌مالت ازجمله بیماری‌های عفونی مسری است که به بیماری هزار چهره معروف است، گفت: پیشگیری در این بیماری بسیار اثرگذارتر بوده و به‌دلیل اینکه درمان موارد ابتلا ممکن است چندماه به طول بیانجامد به‌عنوان یک بیماری مزمن در نظر گرفته شده است.

معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان با بیان این مطلب که تب‌مالت در صورتی که به موقع تشخیص داده و درمان شود، به سرعت در 10 تا 15 روز قابل درمان بوده و از انتقال آن به افراد دیگر پیشگیری به عمل می‌آید، اظهار کرد: در صورتی که تشخیص و درمان آن با تأخیر مواجه شود درمان آن ممکن است تا حدود سه ماه به طول انجامد.

بیدارپور در خصوص علائم مبتلا شدن به این بیماری نیز گفت: مهمترین علامت این بیماری تب بین 38 تا 40 درجه است که با احساس سرما یا لرز همراه باشد و دردهای عضلانی و استخوانی، سر درد، تعریق شدید به‌ویژه در هنگام شب، ضعف و خستگی، بی‌اشتهایی، لاغری و افسردگی، بزرگ شدن کبد و طحال نیز ازجمله علایم دیگر تب مالت به حساب می‌آید و درصورتی که این بیماری مزمن شود، حالاتی مانند خستگی‌های دائمی، دردهای عضلانی، کمردرد، یبوست، کاهش وزن و افسردگی نیز به‌تدریج ظاهر و مزمن میشود.

وی خاطرنشان ساخت: عدم مصرف شیر دامی که تازه سقط جنین کرده و به ابتلا به این بیماری مشکوک است، شستن ظروف مخصوص دوشیدن شیر، ضدعفونی کردن اصطبل‌های آلوده، واکسیناسیون دام‌ها علیه این بیماری و رعایت کامل اصول بهداشتی در دامداری‌ها از دیگر راه‌های پیشگیری از این بیماری است.


منبع: خبرگزاری فارس

شناسه خبر 81244